Οι «παππούδες» διδάσκουν άμυνα…

Ο Βάντερσον οδεύει στα 37 (27/9/1984). Ο Τσότσαλιτς έκλεισε τα 33 (5/12/1987). Μαζί με τον γεννημένο επίσης το 1984 Μπαρμπόσα αποτελούν την τριάδα των… «παππούδων» του Παναιτωλικού.

Κατάφεραν αυτό που η ομάδα ήθελε να διορθώσει εδώ και πολλούς μήνες για να γίνει πιο αποτελεσματική. Στα δύο τελευταίο ματς που ο Δέλλας έβαλε δίπλα στον Τσότσαλιτς τον Βάντερσον ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, η εστία έμεινε απαραβίαστη. Και τι ματς! Με τον Άρη στο Βικελίδης όπου δημιουργεί πολλές τελικές και έχει καλό συντελεστή τερμάτων και με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο που επίσης διακρίνεται επιθετικά.

Δύο αγώνες, μηδέν παθητικό, τέσσερις βαθμοί. Υπερπολύτιμοι! Καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η εμπειρία τους βοήθησε τα μέγιστα και τα καναρίνια βρίσκουν δίδυμο που μπορούν να εμπιστευτούν για ανάλογη συνέχεια. Κι αν ο Τσότσαλιτς κάνει απλά… τη δουλειά του, στον Βάντερσον πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία. Επειδή η θέση στην οποία έκανε καριέρα είναι αυτή του αριστερού μπακ και όχι του στόπερ. Παρότι έπαιξε σε προηγούμενες ομάδες και εκεί, ειδικά σε άμυνα τριάδας.

Με την επιλογή των δύο ο Παναιτωλικός έκανε άλμα από το ένα άκρο στο άλλο. Πριν αποκτηθεί ο Τσότσαλιτς (και με δεδομένη την απουσία του 30χρονου Καρασαλίδη), κεντρικοί αμυντικοί έπαιζαν Κωνσταντόπουλος (18 χρονών) και Λιάβας (19 χρονών). Και κάποιες (λίγες φορές) ο Μαλής (23 χρονών).

Εκ του αποτελέσματος οι «παππούδες» έβαλαν τα γυαλιά στους πιτσιρικάδες…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ