Οι πρωτιές και διακρίσεις του Παναιτωλικού

Στις πέντε πρώτες αγωνιστικές ο Παναιτωλικός εμφανίζεται σαφώς καλύτερος απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ικανοποιεί με την αγωνιστική του εικόνα και όλοι συμφωνούν ότι θα μπορούσε να έχει και καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Κοιτάζοντας τα επίσημα στατιστικά της Λίγκας, υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν όσα βλέπουμε. Όπως ότι είναι η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος σε τελικές προσπάθειες με 55. Μπροστά του είναι μόνο η ΑΕΚ (64) και ο Ολυμπιακός (68).

Επίσης, είναι δεύτερος πίσω από τον Αστέρα (26) σε σουτ εκτός περιοχής έχοντας 24 και πρώτος σε κεφαλιές 17 έναντι 16 του δεύτερου Ολυμπιακού.

Ο Παναιτωλικός καταγράφει πρωτιά σε τομέα που δεν μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Έχει 6 ασίστ, όσα τα γκολ που σημείωσε έως τώρα.

Οι διακρίσεις συνεχίζονται… Είναι η τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος σε γεμίσματα με 128. Έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλη ομάδα, 95. Ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 91 και ο ΠΑΟΚ με 86.

Δεν είναι μόνο οι συνολικές του επιδόσεις, αλλά και οι διακρίσεις που καταγράφουν κάποιοι σε ατομικό επίπεδο. Ο Νίκος Βέργος πέτυχε δύο γκολ. Είναι ο δεύτερος παίκτης του πρωταθλήματος σε τελικές προσπάθειες (13) μία λιγότερη από τον Τικίνιο του Ολυμπιακού που προηγείται. Παρότι ο Βέργος μόνο στα τρία τελευταία ματς έπαιξε βασικός!

Την ίδια κατάταξη έχουμε και στις κεφαλιές. Πρώτος στο πρωτάθλημα ο Τικίνιο με 8, δεύτερος ο Βέργος με 7.

Εντυπωσιακό στατιστικό εμφανίζει ο Έλντερ Μπαρμπόσα. Παρότι έχει μόλις τρεις συμμετοχές και όλες ως αλλαγή (μόλις 78 αγωνιστικά λεπτά στο σύνολο), έχει δώσει ήδη 2 ασίστ και είναι δεύτερος στη σχετικά κατάταξη πίσω από τον Μάνταλο (3).

Πρώτος με διαφορά είναι ο κάπτεν της ομάδας. Ο Χόρχε Ντίας είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλον στη φετινή Super League. Σύνολο 20, με τους Μάνταλο, Περέα, Νούνιες να ακολουθούν με 16.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ