Ο καταλυτικός Μεντόσα

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός παρουσιάζει πολύ καλό πρόσωπο μετά την αποθεραπεία του και είναι ένας εκ των «λόγων» που τα «καναρίνια» θα κλείσουν καλά το 2021.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2021 για τον Παναιτωλικό, αφού οι νίκες επί του Ατρόμητου και της Νίκης Βόλου, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα, εδραίωσαν τα «καναρίνια» πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα τα έστειλαν στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «κυανοκίτρινοι» παρουσίασαν εσχάτως εκ νέου ένα καλό πρόσωπο και στην τελευταία εξάδα των αγώνων τους στη Super League Interwetten θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Αθροιστικά λοιπόν μάζεψαν 10 βαθμούς αφού κέρδισαν Απόλλωνα, Ατρόμητο, Βόλο και παραχώρησαν 2-2 στον Ιωνικό, όμως για…δευτερόλεπτα το 10 δεν έγινε 13, αφού με τους Νικαιώτες ισοφαρίστηκαν στο 90′ και στην Τρίπολη που έχασαν 1-0 δέχθηκαν γκολ στις καθυστερήσεις, ξέχωρα από το ότι στην κανονική διάρκεια… πέταξαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες.

Πλην των αναμετρήσεων με «Ελαφρά Ταξιαρχία» και Παναθηναϊκό ο Χαβιέρ Μεντόσα ήταν βασικός στα άλλα 4 ματς, ενώ στα 2 που δεν βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα ήταν επειδή προέρχονταν από τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για πάνω από 1,5 μήνα και δεν βρίσκονταν στο 100%.

Σε όλα ο Αργεντινός χαφ ήταν πολύ καλός και επιβεβαιώθηκε πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο 29χρονος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον Παναιτωλικό, όμως μέχρι τα play out της περασμένης σεζόν δεν είχε πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής.

Δεν είναι τυχαίο πως στο Αλκαζάρ με την ΑΕΛ για τη 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος όπου το 1-1 αποδείχθηκε η «μισή» παραμονή (η υπόλοιπη «σφραγίστηκε» στο δεύτερο μπαράζ με την Ξάνθη) εμφανίστηκε τότε μόλις για 5η φορά βασικός τη σεζόν 2020/21 και μάλιστα «σέρβιρε», με κάθετη, στον Βέργο το «χρυσό» γκολ του 50′.

Πάμε τώρα στα φετινά. Στο διάστημα που στεκόμαστε (των 6 τελευταίων αγώνων της ομάδας στην κατηγορία) αναφέραμε πως ήρθε 2 φορές από τον πάγκο και ήταν βασικός τις άλλες 4. Αν προσέξουμε θα δούμε πως στο επιμέρους σκορ με εκείνον στο γήπεδο τα «καναρίνια» έχασαν μόνο από το «τριφύλλι» και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Κόντρα στον Απόλλωνα μπήκε με το αποτέλεσμα ήδη 1-0 υπέρ τους (ήταν και το τελικό), με τους «πράσινους» στο 61′ και στο 65′ έγινε το 2-0, στο Βόλο βγήκε στο 75′ με το 2-1 που έληξε ο αγώνας ήδη διαμορφωμένο, κόντρα στον Ιωνικό έγινε αλλαγή στο 60′ σε ένα σημείο που τα «καναρίνια» κέρδιζαν 1-0, στην Τρίπολη βγήκε στο 87′ (το παιχνίδι δεν είχε σκορ), ενώ με τον Ατρόμητο όταν ο Παναιτωλικός ήταν ήδη μπροστά με 2-1.

Την ίδια στιγμή σε αυτά τα ματς ήταν ο κορυφαίος του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (μεταξύ άλλων φλέρταρε δις με το γκολ), βρήκε δίχτυα κόντρα στον Ιωνικό (με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι), «συμμετείχε» στο 1-0 του Μόρσεϊ στο Βόλο όταν και έπαιξε γρήγορα και έξυπνα για εκείνον στον κενό χώρο και στο ίδιο παιχνίδι «έφτιαξε», με χτύπημα κόρνερ, τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Αντούνες.


Ο Μεντόσα ναι μεν είναι περισσότερο «10άρι» αλλά μπορεί να παίξει και στα άκρα και παράλληλα «φωνάζει» πως αν βρει ρυθμό είναι σε θέση να αποτελέσει τον «εγκέφαλο» των «κυανοκίτρινων».

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ