Ο Παναιτωλικός την… βροχή δεν την φοβάται!

Τις τελευταίες δύο βδομάδες όλοι τον έστησαν στον τοίχο! Ως ένα σημείο όχι άδικα. Όμως έβγαλε ψυχή. Άλλωστε παραδοσιακά τα δύσκολα του πάνε! Ο Παναιτωλικός στη μετά Ματζουράκη και… προ Χάβου εποχή σε ένα απίθανο ματς κέρδισε με 3-2 την ΑΕΚ και πήρε ανάσα βαθμολογική και όχι μόνο!
Με νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, όπως ο Κουτρουμάνος και ο Ρότσα, με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο τον Γιάννη Νταλακούρα, με έναν αντίπαλο δυνατό που «καίγονταν» για βαθμούς, αλλά και σε ένα γήπεδο-λίμνη έτσι κι αλλιώς το έργο του Παναιτωλικού ήταν δύσκολο.

Αν σε αυτό προσθέσει κανείς την κακή εικόνα και το βαρύ κλίμα των τελευταίων αγώνων, έγινε εύκολα κατανοητό ότι τα… σημάδια δεν ήταν «κυανοκίτρινα». Εντούτοις όπως συνέβη και στην Τρίπολη, τα «καναρίνια» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησαν σχετικά νωρίς να προηγηθούν. Με την μπαλιά τρύπα του Ρότσα στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μάρκος Πάουλο έφυγε από τον Βράνιες, πέρασε και τον Μπάρκα κι αυτός τον ανέτρεψε.

Απόλυτα σωστά το πέναλτι που έκανε γκολ στο 12΄ο Μαρκόφσκι. Πάντως αυτή την φορά η χαρά κράτησε μόλις δέκα λεπτά. Τότε ήταν που με κεφαλιά ο Αλμέιδα ισοφάρισε για την Ένωση. Γκολ που ήρθε με την… μόνιμη πληγή του Παναιτωλικού τα τελευταία χρόνια.

Από στημένη φάση. Από κόρνερ, ο Μαρκόφσκι έχασε την Πορτογάλο, η έξοδος του Κυριακίδη ήταν με δισταγμό και 1-1! Από κει και πέρα η ομάδα ξανά για μικρό διάστημα θόλωσε, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και στο 32′ και ο Μύγας σε μια φάση μέσα στην περιοχή έδιωξε λανθασμένα, έβγαλε… ασίστ στα πόδια του Γαλανόπουλου που με συρτό δυνατό σουτ γύρισε το ματς (1-2).
«Κατάπιε» το πέναλτι ο Παπαπέτρου!
Πάντως για άλλη μια φορά η διαιτησία ήταν κόντρα στον Παναιτωλικό. Στο 35′ ο Ρότσα βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα, ο Μπάρκας βρήκε και πάλι πόδια τον ανέτρεψε, όμως ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε «παίζεται» σε μια φάση που θα μπορούσε να γίνει το 2-2 και να μείνει η ΑΕΚ με δέκα!

Η βροχή δυνάμωνε, το γήπεδο γίνοταν ακόμη πιο βαρύ και φυσικά με τον Τίτορμο πίσω στο σκορ τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Κυρίως με φάσεις που πήγαιναν στην κόντρα και την δύναμη, αφού η… τεχνική πήγε περίπατο. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους «κυανοκίτρινους» ακόμη μια φορά να μην μπορούν να κρατήσουν την πρωτοπορία στο σκορ.
Δυνατά και Μάκος!
Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός όντας με την πλάτη στον τοίχο μπήκε δυνατά στο ματς. Άλλωστε δεν είχε κάτι περισσότερο να χάσει. Παράλληλα πρόσεξε αρκετά μην πέσει… θύμα αιφνιδιασμού όπως στην Τρίπολη.

Τελικά έγινε το αντίθετο. Αφού αρχικά… ειδοποίησε 2 φορές ο Μαρκόφσκι με τον Μπάρκα να του λέει «όχι» η τρίτη ήταν και… φαρμακερή. Από μια «βαθιά» εκτέλεση φάουλ του Πάουλο, ο Κούσας γύρισε την μπάλα στον Μάκο κι αυτός αμαρκάριστος με πλασέ έκανε το 2-2 στο 55΄!
Βάλτο ρε Μάρκο… Το βαλες Γρηγόρη!
Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στον Παναιτωλικό που έπαιξε σωστά, προσεχτικά στο βροχερό τερέν και όταν είχε την ευκαιρία… χτυπούσε. Μάλιστα στο 78′ έχασε την τεράστια ευκαιρία να φέρει τούμπα το ματς και να αγκαλιάσει το τρίποντο!

Από ένα λάθος της άμυνας της ΑΕΚ, ο Μαρκόφσκι βγήκε μόνος απέναντι στον Μπάρκα αλλά δεν πλάσαρε καθόλου σωστά για την εμπειρία του χάνοντας το άχαστο!

Τελικά λίγα λεπτά αργότερα, στο ο Γρηγόρης Μάκος πήρε ένα ανέλπιστο δώρο από τον Μπάρκα που έχασε την μπάλα από τα χέρια του, την κράτησε στο γήπεδο και σε κενή εστία έκανε το 3-2! Η συνέχεια ήταν σωστή διαχείριση και το τελευταίο σφύριγμα έδωσε μια μεγάλη νίκη!
Όπως συνέβη και μετά την Τρίπολη έτσι και τώρα ο Παναιτωλικός δεν έχει χρόνο να… καθίσει πολύ πάνω σε αυτό το ματς. Ακόμη κι αν είναι μια στιγμή θριάμβου! Το Σάββατο υπάρχει η εκτός έδρας δύσκολη αναμέτρηση στον αφιλόξενο Πανιώνιο και όπου επίσης το ζητούμενο είναι η νίκη. Πλέον όχι μόνο για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους ώστε να αλλάξει για τα καλά η… μαυρίλα που υπάρχει στην ομάδα από τις αρχές του χρόνου. Η αρχή έγινε με την μεγάλη νίκη ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και η παρουσία του Μάκη Χάβου ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης θα είναι στο Αγρίνιο!
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (89′ Καμαβουάκα) Ρότσα (80′ Ρόσα), Κλέσιο (71′ Moυνιός), Μαρκόφσκι
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος (80΄Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58′ Μπακασέτας), Βάργκας (58′ Πέκχαρτ), Αλμέιδα

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ