Πάθος, ψυχή, κόσμος και 1-0

Ο Παναιτωλικός των πολλών απουσιών, έχοντας σύμμαχο τον κόσμο του, έβγαλε ψυχή και με την ποιότητα του Φλόρες, που πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, πήρε το πολύτιμο τρίποντο και την πρώτη νίκη στο Αγρίνιο με το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Κόκκινη ο Μπαξεβανίδης στο φινάλε.
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα (21/11) ο Παναιτωλικός κόντρα στον Απόλλωνα, όπου επικράτησε 1-0 σε έναν αγώνα που χαρακτηρίζεται και ήταν «εξάποντος».

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με τον Μελίσσα στο τέρμα, τους Αποστολάκη, Μαλή, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ανούνες, Φλόρες στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Ντουάρτε πίσω από τον Καρέλη.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε με τον Κότσαρη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Κάστρο, Αλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπαξεβανίδη, Φατιόν στον άξονα, τους Παμλίδη, Τσιλούλη στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από τον Ιωαννίδη.

Απείλησε με Καρέλη ο Παναιτωλικός, ανούσια κατοχή
Σέντρα λοιπόν σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτόματα υπήρχε και εκατέρωθεν άγχος, κάτι που ήταν εμφανές. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα ντέρμπι, με πολλές «μονομαχίες» και ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα. Ο Απόλλων έδειξε διατεθειμένος να… περιμένει στον Παναιτωλικό, που κρατούσε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και μάλιστα ήταν εκείνος που στο 7’ βρέθηκε πρώτος κοντά στο γκολ.

Πιο συγκεκριμένα ο Αποστολάκης βρήκε τότε τον Μπαρμπόσα μέσα στην περιοχή, εκείνος την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Καρέλη που από πλεονεκτική θέση πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο υπόλοιπο διάστημα ωστόσο οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν μόνο σε μακρινά σουτ. Συχνά πήγαιναν από την αριστερή τους πλευρά με τον Μόρσεϊ, όμως ως επί το πλείστων τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλούσαν ουσιαστικά, παρότι σε 2-3 περιπτώσεις πάτησαν με αξιώσεις στα καρέ του Κότσαρη.

Κόρνερ και… καθαρή φάση για τον Απόλλωνα
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» από την πλευρά της ήταν… κόρνερ και «καθαρή φάση». Μέχρι την ανάπαυλα κέρδισε 2 και σε αμφότερα έφτασε μια ανάσα από το γκολ.

Στην πρώτη (18’) ο Τσιλούλης που ήταν αρκετά δραστήριος απέφυγε εξαιρετικά τον Ντουάρτε, έκανε την παράλληλη αλλά ο Φατιόν δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Λίγο αργότερα, στο 40’, οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν μετά την εκτέλεση του Μαρτίνες, όμως «έκατσαν» και ο πεσμένος Φατιόν έστρωσε στον Παμλίδη που από θέση λίγο δεξιά και απέναντι στον Μελίσσα έκανε το σουτ, όμως η μπάλα «έγλυψε» το δεξί κάθετο δοκάρι και πέρασε άουτ. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να «φλερτάρει» με το γκολ όταν σε τρανζίσιον και παράλληλη του Τσιλούλη πλάσαρε άουτ μέσα από τα αντίπαλα καρέ στην κίνηση και η λήξη του πρώτου μισού βρήκε τον Απόλλωνα να έχει βρεθεί περισσότερες φορές κοντά στο γκολ. Παρότι η κατοχή ήταν 60%-40% για τον Παναιτωλικό και οι τελικές 3-2 υπέρ του.

Καλύτερα τα «καναρίνια», «βολίδα» Φλόρες για το 1-0

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε και στο πρώτο του πεντάλεπτο μπορεί και να έγιναν πάνω από 15 λάθη, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων. Που έδειχναν να έχουν μπει… υπνωτισμένοι. Οι φιλοξενούμενοι δεν το εκμεταλλεύτηκαν, αλλά κάπου εκεί τα «καναρίνια» σα να… πετάχτηκαν από λήθαργο. Μετά το 50′ πάτησαν γκάζι, ο Ντουάρτε έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες και στο 54′ «άγγιξαν» το 1-0. Μετά από ατομική ενέργεια και παράλληλη του Πορτογάλου ο Μπαρμπόσα βρέθηκε φάτσα με τον Κότσαρη, αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ. Ο Παναιτωλικός έμενε ψηλά και στο 66′ βρήκε το γκολ. Ο Μόρσεϊ πήγε από τα δεξιά στο 1 vs 1, ο Αλβες απομάκρυνε την παράλληλή του και η μπάλα στρώθηκε στον Φλόρες που με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ολοι οι γηπεδούχοι… ξέσπασαν και η αναμέτρηση απέκτησε άλλα δεδομένα.

4-2-4 η «Ελαφρά Ταξιαρχία», δεν «έβγαλε» φάσεις

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Στην εξίσωση του Παναιτωλικού μπήκε ο όρος «διαχείριση», ενώ ο Απόλλων ήθελε να βγει μπροστά και να πάρει μέτρα. Ο Φέστα με την είσοδο των Ντάουντα, Λα Πάρα «γύρισε» τη διάταξη σε 4-2-4, ο Αναστασίου έβαλε τον Μόρσεϊ κορυφή για να παίξει στην κόντρα και οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το ματς, καθώς δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά. Μάλιστα ο Φλόρες ήταν εκείνος που απείλησε, στο 78′, για το 2-0, ενώ ο Απόλλων τελείωσε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη στις καθυστερήσεις (ανέτρεψε τον Μόρσεϊ).


MVP: Ο Φλόρες. Ο μέσος του Παναιτωλικού ήταν εξαιρετικός και σημείωσε ένα όμορφο γκολ. Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν από τον άξονα, ενώ βοήθησε πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι.

Στο ύψος του: Ο Ντουάρτε. Πολλά χιλιόμετρα από τον νεαρό Πορτογάλο, βοήθησε και ανασταλτικά, ενώ «έφτιαξε» και τη μεγάλη ευκαιρία του Μπαρμπόσα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ματέι. Ο Ρουμάνος μπήκε στο 52′ και με το σκορ στο 0-0, πήγε στο «8» αλλά δεν βοήθησε δημιουργικά τον Απόλλωνα.

Η γκάφα: Οι γηπεδούχοι την έκαναν στο 40′ όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο πεσμένος Φατιόν τους πήρε την κατοχή και έφτιαξε τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Παμλίδη. Στους φιλοξενουμένους ο Ματέι στα τελευταία λεπτά βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στα καρέ του Παναιτωλικού, αλλά αντί να «τελειώσει» τη φάση, έπεσε.

Το «στραγάλι»: Ματς που πήγε στη «δύναμη» και είχε πολλά σφυρίγματα. Ο Γκορτσίλας έδειξε μέσω VAR την κόκκινη στον Μπαξεβανίδη και μπορεί να γίνει… κουβέντα για τον πειθαρχικό έλεγχο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το ότι έδειξε μόνο 3 λεπτά καθυστερήσεις.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα ντέρμπι με τα όλα του και συνήθως αυτά τα ματς κρίνονται στο γκολ, όπως και έγινε. Οι φιλοξενούμενοι δεν εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο τις ευκαιρίες που είχαν, κάτι που όμως έπραξε ο Παναιτωλικός. Οι «κυανοκίτρινοι» παράλληλα στο δεύτερο μισό έβγαλαν πάθος, ενώ τους βοήθησε και ο παράγοντας έδρα. Στο γήπεδο είχε αρκετό κόσμο, μεταξύ άλλων και τους οργανωμένους και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ «ζεστή».

Πηγή: Gazzetta

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ