Παναιτωλικός: Αλλάζει σελίδα, νέος ιδιοκτήτης ο Αμερικανός Μάτσιεκ Καμίνσκι

Το χρυσό κεφάλαιο «Φώτης Κωστούλας» στον Παναιτωλικό κλείνει ύστερα από χρόνια παρουσίας του στο διοικητικό θώκο της ομάδας. Ο ιστορικός ηγέτης της ομάδας του Αγρινίου, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία, Μάτσιελ Καμίνσκι συμφώνησε στην παραχώρηση των μετοχών της ομάδας.

Μάλιστα, αναμένεται εντός της ημέρας, ο νέος ιδιοκτήτης των «καναρινιών» να βρεθεί στην πόλη, ενώ η μεταβίβαση των μετοχών έχει προχωρήσει στην ΕΕΑ (Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού).

Κατά μία πηγή το deal της μεταβίβασης αφορά και τις εγκαταστάσεις της ομάδας (Emileon), ενώ «έτρεχε» για αρκετό καιρό απευθείας μεταξύ των δύο ανδρών (υπήρξαν ελάχιστοι ενδιάμεσοι).

Τι σημαίνει πλέον αυτό επί του πρακτέου; Από σήμερα (8/12) τα «καναρίνια» ανήκουν στον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο του real estate στις ΗΠΑ, αλλά και ασχολείται με το ποδόσφαιρο (στο πρόσφατο παρελθόν κινήθηκε για την αγορά της Εβερτον), ενώ η φερεγγυότητά του καλύπτει τον όρο που είχε θέσει ο Φώτης Κωστούλας για να πουλήσει, όπου ήθελε να παραχωρήσει την ομάδα σε κάποιον που εγγυάται την επόμενη ημέρα των «κυανοκίτρινων» (δεν υπάρχει κάποιος λεγόμενος όμιλος επενδυτών όπως λέγονται ή found αλλά φυσικό πρόσωπο).

Σε επίπεδο προσώπων τώρα ακόμη είναι «ρευστό» ώστε να ειπωθεί τι και πώς θα αλλάξει, αλλά δεν φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές αλλαγές.

Ποιος είναι ο νέο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Μάτσιεκ Καμίνσκι με προσωπική περιουσία 1 δισ. δολάρια
Το όνομά του απασχόλησε τελευταία φορά το Μέρσισαϊντ τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν και πάλι γράφτηκε το ενδιαφέρον του για την αγορά της Εβερτον.Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προχώρησε – όπως φαίνεται.

Τότε, οι Financial Times ήθελαν τον Φαράντ Μοσίρι να έχει έρθει σε deal με τον πλέον 64χρονο νυν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ του Αγρινίου για 400.000.000 λίρες.

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι είναι ένας γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας, γεννημένος στην Πολωνία. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μινεσότα με πτύχιο στη Βιολογία και τη Φυσική.

Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για μια εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στο χρηματιστήριο.

Ο Καμίνσκι εμφανίζεται επίσης ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου για το Kaminski Poland Fund, το οποίο προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Συνολικά, ασχολείται με τον επενδυτικό χώρο τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ Σύμφωνα με την έκθεση της Law, ο Καμίνσκι έχει προσωπική περιουσία περίπου 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους Times, ο Καμίνσκι ίδρυσε μια επιχείρηση τον Φεβρουάριο, την KAM Sports, μέσω της οποίας αγοράζει μια σειρά αθλητικών ρούχων ενώ κατέχει και δικαιώματα σε Μέσα Ενημέρωσης.

Όταν ήταν να πάρει την Εβερτον, έγραφαν στην Αγγλία ότι ο Καμίνσκι θα βασικός μέτοχος και διευθυντής της ομάδας, ενώ ο γιος του, Μιχαήλ, ο οποίος είναι στέλεχος της KAM Sports, που θα αποτελούσε και το επενδυτικό όχημα για την εξαγορά, θα είχε επίσης θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ