Περηφάνια αλλά και… γιατί!

Ο Παναιτωλικός με μια σπουδαία εμφάνιση έπαιξε στα… ίσα τον Ολυμπιακό, προηγήθηκε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, πίεσε, αλλά τελικά στο φινάλε του αγώνα δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τον βαθμό και ηττήθηκε με 3-1, ένα αποτέλεσμα που φαντάζει μαγική εικόνα με βάση τα όσα έγιναν στο ματς. Σαφώς κι αν στην τελική προσπάθεια τα «καναρίνια» ήταν πιο εύστοχα τότε σίγουρα θα μπορούσαν στο Φάληρο να πάρουν κάτι καλύτερο!

Χάθηκαν τα άχαστα!

Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα έμπαινε δυνατά στο ματς για να ζητήσει το γρήγορο γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος. Έτσι μόλις στο 3΄από την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς, ο Κυριακίδης έκανε μια εξαιρετική επέμβαση κι έσωσε την ομάδα του από μια δύσκολη θέση καθώς έπρεπε να… κυνηγάει με το καλησπέρα του παιχνιδιού. Ο Παναιτωλικός παίζοντας σωστά τακτικά, βρήκε την ευκαιρία να… ξεμυτίσει και στο 9′ χάνεται η απίθανη ευκαιρία του Φάρλεϊ Ρόσα να δώσει…. κεφάλι στο σκορ.

Εκμεταλλεύτηκε ότι η άμυνα του Ολυμπιακού έπαιζε ψηλά την… έσπασε, έκανε κούρσα, βγήκε τετ α τετ με τον Λεάλι κι εκεί έχασε το άχαστο μιας και το πλασέ του έξυσε το δοκάρι των γηπεδούχων.

Η χαμένη ευκαιρία ούτε απογοήτευσε τους «κυανοκίτρινους», ούτε τους άλλαξε το πλάνο. Πιστοί στα όσα είπαν αρχικά οι παίκτες με τον Ματζουράκη, περίμεναν τον Ολυμπιακό στην σέντρα κι από υπήρχε πίεση προς την μπάλα. Αυτό… χάλασε το παιχνίδι των γηπεδούχων που ελάχιστα απείλησαν την εστία του Κυριακίδη. Αντίθετα και η 2η απίθανη ευκαιρία του πρώτου μέρους έχει… καναρινί χρώμα.

Στο 43΄ ο Μάρκος Πάουλο τσίμπησε την μπάλα από την λάθος μεταβίβαση του Φορτούνη, βγήκε κι αυτός μόνος του απέναντι και λίγο πλάγια στον Ιταλό κίπερ των «ερυθρόλευκων», αλλά και πάλι ο Παναιτωλικός δεν βρήκε ένα γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα στο παιχνίδι, καθώς το πλασέ του Βραζιλιάνου δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Τουλάχιστον η ατυχία δεν γύρισε ολοκληρωτικά την πλάτη στους φιλοξενούμενους, μιας και το ημίχρονο ολοκληρώνεται με το δοκάρι του Καρντόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το… κάρφωσε ο Κούσας

Αυτά που έχασε ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος, το βρήκε στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Από καλοχτυπημένο φάουλ του Ρόσα έξω από την περιοχή, ο Κούσας στην καρδιά της μικρής περιοχής, αφού ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βιάνα με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Λεάλι που αυτή την φορά δεν ήταν το ίδιο τυχερός με όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο.

Η χαρά του γκολ κράτησε μόλις 10 λεπτά. Η πιέση του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη και σε μια από αυτές η άμυνα δεν αντέδρασε σωστά, ο Καρντόσο έκανε την συρτή παράλληλη σέντρα και ο Σεμπά, σχεδόν μια ανάσα από την γραμμή του τέρματος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Κυριακίδη για το 1-1!

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έγινε ροντέο με τους γηπεδούχους να ζητούν το γκολ της νίκης και τον Παναιτωλικό να βρίσκει χώρο και να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα για άλλη μια φορά ο Ρόσα, αυτή την φορά με συνδρομή Βιάνα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ως σημαντική ευκαιρία καταγράφεται κι αυτή του Κλέσιο!

Δεν άντεξε

Στο 81΄η τύχη χαμογέλασε στον Κυριακίδη, καθώς το δυνατό σουτ του Μανθάτη, βρήκε στην πλάτη του Μύγα, η μπάλα πήρε… φάλτσα και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναιτωλικού. Τελικά δύο λεπτά μετά η άμυνα του Τίτορμου δεν άντεξε καθώς από πάσα-μαχαιριά του Μιλιβόγεβιτς, ο Φιγκέιρας έφυγε από καθαρή θέση πάσαρε στον Καρντόσο και σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Ο τρόπος που ο Παναιτωλικός δέχτηκε κι αυτό το γκολ στην ουσία… απογοήτευσε τους πάντες καθώς για λίγα λεπτά φάνηκαν σημάδια διάλυσης. Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν χαρίζεται και ειδικά στον Παναιτωλικό και ο Φιγκέιρας ένα λεπτό μετά με… συνδρομή του Τσοκάνη διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ