Ποια «βασίλισσα»; Βασιλιάς Παναιτωλικός!

Ο Βιγιαφάνιες ήταν ξανά εκεί που έπρεπε και ο Παναιτωλικός έφυγε από την Βέροια με ένα τεράστιο διπλό (0-1) που απομακρύνει οριστικά κάθε… μαύρο σενάριο, ενώ παράλληλα κάνει τους Αγρινιώτες να ονειρεύονται καλύτερα την συνέχεια.

Εδώ και καιρό ο Παναιτωλικός δείχνει ότι αφήνει πίσω το κακό δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος που του στοίχισε πάρα πολλά. Μπορεί στην Ημαθία να μην… τρίβαμε τα μάτια μας με την απόδοση της ομάδας, όμως και πάλι είχε πλάνο και πάλι κράτησε το μηδέν πίσω και το κυριότερο ήξερε να υπερασπιστεί το γκολ που έβαλε από νωρίς.

Όσο αφορά το αρχικό σχήμα, σε σχέση με την αναμέτρηση της Κομοτηνής, επανήλθε στο αριστερό άκρο ο Κέβιν, ενώ ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Γιάννης Μαντζουράκης προτίμησε την λύση Κάπελ, κρατώντας στον πάγκο τον Ουάρντα, τον οποίο έριξε στην… μάχη στα τελευταία 20 λεπτά. Η κίνηση αυτή ήταν και το… κλειδί έτσι ώστε ο «Ρουμάνος» να… κλειδώσει το ματς όταν έβλεπε την πίεση των γηπεδούχων, καθώς ο Αιγύπτιος έδωσε μέτρα στο ματς του Παναιτωλικού. Μάλιστα με τον τρόπο αυτό ο Μαντζουράκης πανηγύρισε και την πρώτη του εκτός έδρας νίκη ως προπονητής του Τίτορμου.

Το… δωράκι στον Βιγιαφάνιες

Ο Παναιτωλικός πήρε από νωρίς… κεφάλι στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 12΄ με μαγική ενέργεια ο Βιγιαφάνιες έδωσε πάσα στον Ρουσκουσέδα κι αυτός… γέμισε στην περιοχή. Η σέντρα διώχθηκε εντελώς λανθασμένα από τον Γιαννούλη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του «Βίγια» που χωρίς δεύτερη σκέψη με σουτ σκόραρε στην κλειστή γωνία του Καντιμοίρη.

Οι Αγρινιώτες πέτυχαν το γκολ που έψαχναν κι αυτό έδωσε… φτερά στα πόδια. Στην συνέχεια είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις και να βρουν ένα ακόμη γκολ για να «κλειδώσουν» πριν το ημίχρονο το… τρίποντο. Αυτά όλα μέχρι το 35′. Από εκείνο το σημείο και μετά… έκλεισε ο διακόπτης της ενέργειες. Πολλά και εύκολα λάθη, «πουλήματα» της μπάλας, χαμένες διεκδικήσεις.

Όλα αυτά έδωσαν δικαίωμα στους παίκτες των γηπεδούχων να πιέσουν, να βάλουν την μπάλα πολλές φορές στην περιοχή του Κυριακίδη και να απειλήσουν. Ευτυχώς και πάλι ο κίπερ του Παναιτωλικού ήταν σε καλή μέρα και στην καλύτερη φάση της «βασίλισσας» στο πρώτο μέρος να διώξει με τα πόδια.

Τελικά παρά το γεγονός ότι η Βέροια… πίεσε αρκετά, η άμυνα των «καναρινιών» άντεξε και κράτησε το υπέρ της σκορ στο πρώτο μέρος.

Στο ίδιο μοτίβο…

Παρά τις όποιες παρατηρήσεις του Γιάννη Μαντζουράκη στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, η εικόνα του Τίτορμου δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο. Ουσιαστικά ήταν… καρμπόν με αυτή του τελευταίου δεκαλέπτου του πρώτου μέρος. Ο Παναιτωλικός να μην μπορεί να… ξεμυτίσει από την περιοχή του, οι παίκτες του να μην κρατούν την μπάλα και η Βέροια να έχει συνεχώς «δεύτερες και τρίτες» επιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά η καλά οργανωμένη άμυνα δεν έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους αυτή την υπεροχή να την μετουσιώσουν σε γκολ, καθώς ο Κυριακίδης δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Μάλιστα η πρώτη αξιόλογη φάση στην επανάληψη ήταν από… κυανοκίτρινα χρώματα όμως το σουτ του Κάπελ από εξαιρετικά καλή θέση δεν είχε… ψυχή και απλά κατέληξε στην αγκαλιά του Καντιμοίρη.

Η καθοριστική είσοδος Ουάρντα

Αυτή ήταν και μια από τις τελευταίες επαφές του Ολλανδού με την μπάλα αφού λίγα λεπτά μετά ο Μαντζουράκης τον απέσυρε από το ματς κι έριξε σε αυτό τον Ουάρντα προκειμένου να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να δώσει… φρεσκάδα στην ομάδα του. Μάλιστα με… συνδρομή Καντιμοίρη στο πρώτο σουτ που έκανε στον αγώνα παραλίγο να σκοράρει. Γενικά ο Αιγύπτιος μπήκε αμέσως στο… πετσί του ρόλου, αφού με τις περίτεχνες ενέργειες του έβγαλε τον Παναιτωλικό μπροστά κι έδωσε ανάσες στους συμπαίκτες του.

Τα «καναρίνια» στο 78′ πήγαν να… δώσουν πίσω το δώρο του Γιαννούλη, αφού ο Μύγας έστρωσε την μπάλα στα πόδια του Άρτσε, αλλά με αυτοθυσία ο ίδιος έκοψε σε κόρνερ το σουτ του παίκτη της Βέροιας πριν γίνει φάση για το 1-1!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο νεοαποκτηθείς Αλεξίεβιτς, που πήρε την θέση του «Ρούσκου». Φυσικά ο Λευκορώσος δεν μπορεί να κριθεί από αυτό τον μικρό χρόνο συμμετοχής, αλλά όσο χρειάστηκε είχε σωστές μεταβιβάσεις και παίρνει κι αυτός μερίδιο στο πολύ σπουδαίο «διπλό» της νέας ομάδας του.

Το ερχόμενο Σάββατο ο Παναιτωλικός θα έχει την ευκαιρία, στο εντός έδρας ματς με την ουραγό Καλλονή (15.00μ.μ), να φτάσει σε μια ακόμη νίκη που θα τον στείλει ακόμη πιο ψηλά βαθμολογικά και ο Γιάννης Μαντζουράκης να μπορεί να σχεδιάσει διαφορετικά την συνέχεια της σεζόν, που ξεκίνησε στραβά αλλά με την νέα χρονιά δείχνει να… στρώνει.

Βέροια (Νίκος Καραμπιμπέρης):  Καντιμοίρης, Μαραγκός, Γιαννούλης, Όστοϊτς, Μαλόν, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγέφσκι (69′ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης (61΄Νέτο), Κάικουτ

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Παπάζογλου, Πάουλο (90′ Βασιλούδης), Ρουσκουγιέδα (83′ Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνιες, Κάπελ (69′ Ουάρντα), Μαρκόφσκι

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ