Πολύτιμη και νίκη με… άντερα (1-0)

Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε σήμερα (7/3) ο Παναιτωλικός, καθώς κέρδισε το Βόλο με 1-0 και όχι μόνο βρέθηκε στο «+4» από την τελευταία ΑΕΛ, αλλά προσπέρασε ακόμη Λαμία, ΟΦΗ και «σκαρφάλωσε» στη 11η θέση.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Μελίσσα στο τέρμα, τους Μεντίνα, Κωνσταντόπουλο, Βάντερσον, Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Εντινγκά, Ντίας στον άξονα, τους Ντάλσιο, Αριγίμπι στα άκρα και τον Μάζουρεκ πίσω από τον προωθημένο Καρέλη.

Ο Ανχελ Λόπεθ είχε τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Τέκιο, Σάντσεθ, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Ριένστρα στα «6αρο-8άρια», τους Μπαρτιέντο, Μαρτίνες στα άκρα και τον Νίνη πίσω από τον Δουβίκα.

Ο ΒΟΛΟΣ ΜΠΗΚΕ «ΔΥΝΑΤΑ», ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ
Στην αρχή του ματς ο Βόλος μπήκε καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν ψηλά, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν και με τον Νίνη που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, πάτησαν 1-2 φορές με αξιώσεις στα «καρέ» των «κυανοκίτρινων». Σε αυτό το διάστημα «φόρτωναν» την αριστερή τους πλευρά όπου ο Φεράρι ανέβαινε, ντουμπλάριζε τον Μπαριέντος και τραβιόταν εκεί ο Νίνης, κάτι που «ανάγκαζε» τον Ντίας να δίνει βοήθειες στους Μεντίνα, Ντάλσιο και σε μικρό σχετικά χώρο συνωστίζονταν πολλοί παίκτες. «Μεγάλη» φάση δεν είδαμε, αλλά οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν πιο ορεξάτοι. Σε αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός έψαχνε (ανεπιτυχώς) τον Καρέλη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και «απείλησε» μόνο μία φορά με μία «λόμπα» του Ελληνα φορ από τη σέντρα (πέρασε άουτ).

Ο ΑΡΙΓΙΜΠΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ «ΠΟΛΥ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΚΑΝΕ 2 «ΚΑΘΑΡΕΣ» ΦΑΣΕΙΣ
Κάπου εκεί όμως ο Αριγίμπι άρχισε να συγκλίνει προς τον άξονα, καθώς ο Βόλος δεν πήγαινε στην πλευρά του και δεν είχε τόσο… αυξημένα ανασταλτικά καθήκοντα. Ετσι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα και παράλληλα να παράγουν φάσεις. Στο 28′ ήταν εκείνος που βρέθηκε «φάτσα» με το 1-0, όταν συνδυάστηκε όμορφα με τον Ντάλσιο, μπήκε στην περιοχή του Κλέιμαν και βρέθηκε απέναντι από τον Ισραηλινό πορτιέρε, που όμως τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ. Λίγο αργότερα (39′) πέρασε η πρώτη «κυανοκίτρινη» κάθετη για τον Καρέλη, που ναι μεν κλείστηκε από τον γκολκίπερ του Βόλου αλλά «έστρωσε» στον Εντινγκά (εκείνος «έφτιαξε» τη φάση) που από τα όρια της μεγάλης περιοχής πλάσαρε άουτ (ο Κλέιμαν ήταν εκτός θέσης), ενώ την ίδια στιγμή ο Μεντίνα από τα δεξιά έβρισκε χώρους και «γέμισε» 1-2 φορές επικίνδυνα στα καρέ των αντιπάλων του.

Ο ΒΟΛΟΣ «ΦΛΕΡΤΑΡΕ» ΣΤΟ 42′ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ
Σε εκείνο το σημείο ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο, όμως ο Βόλος βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάει στα αποδυτήρια με κεφάλι στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα στο 42′ ο Ριένστρα έκλεψε από τον Ντίας και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στο τρανζίσιον με 2 παίκτες παραπάνω, άπλωσε για τον Νίνη που «έκοψε» για τον Μπαριέντος το σουτ του όμως κόνταρε στον Βάντερσον που κάλυψε σωστά (3 κομβικό του stop στο πρώτο ημίχρονο). Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Μαρτίνες που σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Μελίσσας

ΧΑΜΗΛΟ ΤΕΜΠΟ ΣΤΟ 46′-70′
Σέντρα στο δεύτερο μισό και όσο καλή εικόνα είχε η αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο, τόσο εκ διαμέτρου ήταν πλέον στο δεύτερο. Ο Βόλος έδειχνε διατεθειμένος να περιμένει, καθώς προέρχονταν και από 2 δύσκολα ματς Δευτέρα-Πέμπτη (Ολυμπιακός-ΑΕΚ αντίστοιχα) και εύλογα μπορεί να έβγαζε κούραση. Μέχρι και το 70′ ο Παναιτωλικός κρατούσε μπάλα, όμως δεν δημιουργούσε φάσεις και ο αγώνας κυλούσε σε χαμηλό τέμπο.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣΟΛΑ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΟΝ ΑΕΡΑ
Τότε επέστρεψε στο γήπεδο, μετά από περίπου 2 μήνες ο Ματσόλα οπότε και αντικατέστησε τον Καρέλη που είχε δώσει πολλές «μάχες» και έδειχνε κουρασμένος. Η είσοδος του Αργεντινού φορ σε συνδυασμό με εκείνη του Ταχάρ από το 54′ που έδωσε «φρέσκα» πόδια στον άξονα του Παναιτωλικού, έφερε τα «καναρίνια» εκ νέου σε θέση «οδηγού» της αναμέτρησης. Πλέον οι γηπεδούχοι κέρδιζαν πρώτες μπάλες και άπλωναν το παιχνίδι τους και χωρίς την μπάλα. Δεν «έφτιαχναν» φάσεις, αλλά κέρδιζαν στατικές μπάλες στο μισό του Βόλου και ανέβαζαν παίκτες.

ΤΟ «ΜΙΣΟ» ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΙΓΙΜΠΙ (ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ)… ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΑΧΑΡ
Σε μία τέτοια στο 76 βρήκαν το «χρυσό», για εκείνους, γκολ. Σε εκτέλεση του Ντάλσιο ο Αλγερινός «κέρδισε» όλες τις κόντες, γύρισε το κορμί του και έκανε την παράλληλη για τον Αριγίμπι που εξ’ επαφής την έσπρωξε στα δίχτυα. Το «μισό» (και πλέον) γκολ ήταν του Ταχάρ και τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν ριζικά.

ΤΡΙΤΟ ΣΤΟΠΕΡ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ, ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΑΝΤΣΕΘ ΦΟΡ Ο ΒΟΛΟΣ

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου τα «καναρίνια» κλήθηκαν να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Δέλλας έβαλε και 3ο στόπερ (Μαλής), ενώ ο Λόπεθ έδωσε εντολή για φουλ επίθεση, όπου μεταξύ άλλων ο κεντρικός αμυντικός Σάντσεθ πέρασε, ελέω ύψους, φορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 80′ μία πολύ καλή στιγμή (ο Δουβίκας δεν πρόλαβε για λίγο να βρει την μπάλα σε σέντρα του Φεράρι), κέρδισαν 3-4 στατικές μπάλες, όμως οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» τα πάντα στον αέρα και δεν άλλαξε το σκορ.

MVP: Οι Ταχάρ, Ματσόλα. Οι δύο αλλαγές του Δέλλα έδωσαν άλλον αέρα στον Παναιτωλικό, σε ένα χρονικό σημείο που το ματς φαίνονταν να έχει «μαρμαρώσει». Ο πρώτος «φρέσκαρε» τον άξονά του και του «ανήκει» το γκολ του Αριγίμπι, ενώ ο δεύτερος κέρδισε πάρα πολλές μπάλες στον αέρα και στο φινάλε βοήθησε πάρα πολύ ανασταλτικά.

Στο ύψος του: Ο Βάντερσον. Ο Βραζιλιάνος μπακ έχει καθιερωθεί εσχάτως στα στόπερ και σήμερα έκανε μακράν το καλύτερό του ματς με τον Παναιτωλικό. Αλάνθαστος, σχεδόν σε όλες τις φάσεις βγήκε πρώτος στην μπάλα και πιστώνεται κομβικότατα stop, όπως αυτό επί του Μπαριέντος στο 42′.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαριέντος. Μέχρι το 66′ ήταν στα φτερά του Βόλου, ενώ μετά την είσοδο του Μπαρτόλο πέρασε στο «8». Δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, ενώ έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία του 42′.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Ντίας στο 42′. Ηταν κομβική φάση, όπου αν ο Βόλος άνοιγε το σκορ θα μιλήσουμε για άλλο παιχνίδι. Ξεκίνησε από λάθος του Ουρουγουανού στον άξονα, όπου ο Ριένστρα του έκλεψε την μπάλα.

Το «στραγάλι»: Το πιο σοβαρό λάθος στο ματς το έκανε ο βοηθός Πάτρας, αλλά πέρασε… απαρατήρητο λόγω του Μελίσσα. Λίγο πριν το τέλος ο Δουβίκας βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού που τον «νίκησε» με εντυπωσιακό τρόπο στο μεταξύ τους τετ α τετ και αμέσως μετά σηκώθηκε η σημαία για οφ σάιντ του. Δεν ήταν, αν είχε σκοράρει το γκολ θα μετρούσε μέσω VAR και ο Μελίσσας έκανε τεράστια επέμβαση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός σημείωσε 1 γκολ και είχε 2 «καθαρές» ευκαιρίες, ενώ ο Βόλος έφτιαξε μία κλασική ευκαιρία. Τα «καναρίνια» ήταν πιο επιθετικά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που προέρχονταν από 2 δύσκολους αγώνες Δευτέρα-Πέμπτη και εύλογα παρουσιάστηκε κουρασμένος..

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Μεντίνα (70′ Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα, Εντινγκά, Ντάλσιο (84′ Μαλής), Μάζουρεκ (83΄Ντουάρτε), Ντίας (54′ Ταχάρ), Αριγίμπι, Καρέλης (70′ Ματσόλα).
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Σάντσες, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Τσοκάνης (76′ Μπουένο), Ριένστρα (66′ Μπαρτόλο), Νίνης, Μπαριέντος, Μαρτίνες, Δουβίκας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ