Πραξικόπημα Ζαχαριάδη – Γκορτσίλα

Στην προ-VAR εποχή μπορούσε να υπάρχει δικαιολογία. Ότι ο Ζαχαριάδης δεν είδε ή δεν αξιολόγησε σωστά τη φάση πέναλτι-μαρς στον Αριγίμπι. Τώρα, πώς μπορεί πέραν του Ζαχαριάδη να μην είδε (μετά από τόσα διαφωτιστικά replay) και ο VAR Γκορτσίλας; Ο οποίος, προφανώς, ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν υπάρχει παράβαση, που δεν ζήτησε από τον διαιτητή να δει τη φάση και να αποφασίσει εκείνος.

Μιλάμε για μια περίπτωση στην οποία όσο και να αναζητήσεις από που πιάστηκαν οι διαιτητές για να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση, δεν βρίσκεις το παραμικρό. Ας πούμε ότι εμείς -όλο το Αγρίνιο- υποστηρίζουμε αυτό που βολεύει. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει απόλυτη ταύτιση και όλων των ειδικών, τηλεκριτικών και μη, που είναι κατηγορηματικοί, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό: Πέναλτι και αποβολή!

Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δύο διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη Ζαχαριάδης – Γκορτσίλας, έκριναν όχι με βάση την εικόνα, αλλά με διαφορετικά κριτήρια. Άγνωστα σε εμάς. Επικίνδυνα για τη διαιτησία και το ποδόσφαιρο. Προκλητικά για τον κόσμο που ασχολείται με το σπορ. Αρκεί αυτή η φάση για να δείξει ότι καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός.

Αν απέδιδαν δικαιοσύνη (όπως έπρεπε να κάνουν) οι κυανοκτίρινοι μπορούσαν να σκοράρουν στο 70’. Να έχουν το πάνω χέρι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με προβάδισμα στο σκορ και με αριθμητικό πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟ με την αποβολή του Σένκεφελντ.

Το VAR καταργήθηκε πραξικοπηματικά από Ζαχαριάδης και Γκορτσίλας. Έκλεισαν τα μάτια σε πέναλτι και αποβολή που δεν υπάρχει περίπτωση να μην είδαν και καθόρισαν το αποτέλεσμα του αγώνα!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ