Πρώτη νίκη στα play outs με όμορφο γκολ του Βέργου (1-0)

Την πρώτη του νίκη στα play outs πήρε σήμερα (30/4) ο Παναιτωλικός χάρις στο 1-0 που κέρδισε τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αποτέλεσμα που σήμανε την τρίτη ήττα των Κρητικών σε ισάριθμα παιχνίδια τους στο «Γεντί Κουλέ» για το μίνι-τουρνουά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Επασί κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Διαμάντη, Βούρο, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Μεγιάδο στο «6», τους Νέιρα, Μπουζούκη εσωτερικούς χαφ, τους Τσιλιανίδη, Λάμπρου στα άκρα και τον Φελίπε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ανέστη στο τέρμα, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Αντούνες, Φλόρες στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον Βέργο.

Πιο δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ

Σέντρα στο παιχνίδι και οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν πιο ορεξάτοι. Κρατούσαν μπάλα και στα πρώτα πέντε λεπτά «μέτρησαν» δύο τελικές με τα στόπερ τους (Διαμάντη, Βούρο) σε ισάριθμες στατικές φάσεις που κέρδισαν.

Η αναμέτρηση συνέχισε να κυλά σε ανάλογο τέμπο και ως επί το πλείστων παίζονταν στο μισό των «κυανοκίτρινων» που από την πλευρά τους αναζητούσαν το τρανζίσιον, αλλά το βρήκαν με αξιώσεις μόνο μία φορά με τον Βέργο στο 32′.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν τον Φελίπε που σε 1-2 περιπτώσεις θέλησε να φανεί απειλητικός, η δράση παίζονταν συχνά-πυκνά γύρω από τα καρέ του Ανέστη ωστόσο η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ και «καθαρές» φάσεις, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να προχωρήσουν και σε μία αναγκαστική αλλαγή έκαστη αφού οι Λάμπρου, Μεντόσα αποχώρησαν τραυματίες.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μισό και βρήκε γκολ

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα, η διάταξη με Μπελεβώνη. Μόρσεϊ στα άκρα και Ντουάρτε πίσω από τον Βέργο λειτουρούσε και τα «καναρίνια» άρχισαν να απειλούν ουσιαστικά.

Ο πρώτος στο 47′ «φλέρταρε» με το γκολ και στο 49′ έφτιαξε την καλή ευκαιρία του Βέργου που μόνος στο δεύτερο δοκάρι δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά και τελικά οι «κυανοκίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 52′ όταν βγήκαν στην κόντρα, ο Μόρσεϊ «τσίμπησε» για τον Βέργο που πάτησε περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε και με ωραία τελική έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πλέον το ματς απέκτησε μία… άγρια ομορφιά.

Ο Νέιρα αστόχησε για το 1-1

Οι γηπεδούχοι «γύρισαν» για λίγο τη διάταξη σε 3-4-3 (με την είσοδο του Γιαννούλη και μέχρι εκείνη του Ουές που επέστρεψαν στην τετράδα) και μετέφεραν το ματς στο μισό των φιλοξενουμένων που από την πλευρά τους αναζητούσαν την κόντρα επίθεση. Ο αγώνας είχε ρυθμό, έβγαζε ενέργεια και στο 76′ ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Νέιρα που από πλεονεκτική θέση αστόχησε. Δευτερόλεπτα μετά ο Παναιτωλικός «φλέρταρε» με το 2-0 όταν ο Μπελεβώνης βρήκε κάθετα τον Βέργο που πλάσαρε τον Επασί αλλά ο 29χρονος πορτιέρε έδιωξε σε κόρνερ (στην εκτέλεσή του σκόραρε ο Κορνέλιους αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφ σάιντ) και βλέπαμε φάσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου οι Κρητικί πίεσαν, βρήκαν 1-2 καλά σουτ και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (90’+4′) «άγγιξαν» την ισοφάριση αλλά ο Νέιρα από θέση τετ α τετ ύστερα από κεφαλιά πάσα του Βούρου πλάσαρε εκατοστά άουτ.

MVP: Ο Μπελεβώνης: Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέρασε στο ματς στο 33′ και έβγαλε ενέργεια για τον Παναιτωλικό. Στο 47′ απώλεσε ο ίδιος μία καλή ευκαιρία, στο 49′ και το 76′ δημιούργησε εκείνες του Βέργου και ευρύτερα άπλωσε συχνά το παιχνίδι των «κυανοκίτρινων».

Στο ύψος του: Ο Βέργος. Σημείωσε ένα όμορφο, σεντερφορίσιο γκολ, που εκ των υστερών αποδείχθηκε πως έκρινε το ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Καμάου. Ο 27χρονος ακραίος του ΟΦΗ μπήκε στο ματς στο 40′ και «φάνηκε» μόνο σε μία παράλληλη που έκανε στο δεύτερο μισό και την οποία απομάκρυνε ο Ανέστης.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε το γκολ του Λάμπρου στο πρώτο μισό και μέσω VAR εκείνο του Κορνέλιους στο δεύτερο. Άλλες «δύσκολες» φάσεις δεν υπήρξαν για τον ρέφερι Παπαδόπουλο και τους βοηθούς του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ας έχουμε κατά νου πως ήταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό, στο δεύτερο όμως είδαμε εκατέρωθεν φάσεις. Κρίθηκε στο ότι ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε τις δικές του και ο ΟΦΗ όχι, κυρίως εκείνη του Νέιρα στις καθυστερήσεις.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μπαλογιάννης, Βούρος, Διαμάντης (69΄ Ουές), Μαρινάκης, Μεγιάδο, Λάμπρου (40΄ Καμάου), Νέιρα, Μπουζούκης (58΄ Στάικος), Τσιλιανίδης (58΄ Γιαννούλης), Φελίπε

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (70΄ Γιούι), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα, Φλόρες, Αντούνες, Ντουάρτε (87΄ Μπαρμπόσα), Μεντόσα (33΄ Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (70΄ Ντάγκο), Βέργος (87΄ Καρέλης)

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ