Στην καρδιά μου ο Παναιτωλικός

Καλεσμένος της εκπομπής «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ» στην ΕΡΑΣΠΟΡ, με τον Δημήτρη Μαλισιώβα ήταν ο Δημήτρης Χαντάκιας. Ο Έλληνας στόπερ αγωνίζεται στη Τσέρνο Μόρε της Βουλγαρίας και μιλά για την μεγάλη του αγάπη τον Παναιτωλικό και τον ρόλο που έπαιξε στη καριέρα του, την πιθανή επιστροφή του στα ελληνικά γήπεδα,την Βάρνα, πιο όμορφη πόλη της χώρας, όπου μένει, και τον κορωνοϊό.

Είχε κυκλοφορήσει πως υπάρχει ενδιαφέρον από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

Είχα μιλήσει και με την ομάδα και με τον μάνατζέρ μου και μου είχαν πει για το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, αλλά μέχρι εκεί. Σε κάποια παιχνίδια έπαιζα βασικός και ήμουν καλός. Πάντα όμως κάτι συνέβαινε, είτε ένα δικό μου λάθος είτε κάτι άλλο και δεν υπήρχε συνέχεια στις παρουσίες μου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει το deal με κάποια μεγάλη ομάδα. Τα έχει αυτά όμως το ποδόσφαιρο.

Το βουλγαρικό πρωτάθλημα είναι ανώτερο από το ελληνικό;

Δεν είναι ανώτερο, αλλά δεν είναι και κατώτερο όπως θέλουν να το παρουσιάζουν. Υπάρχουν οι δυνατές ομάδες όπως η Σλάβια Σόφιας, Η ΤΣΣΚΑ και η Λέφσκι Σόφιας και η πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς. Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν θα έλεγα ότι έχει πολλές διαφορές με το ελληνικό. Εδώ είναι ίσως πιο δυναμικό, ενώ στην Ελλάδα είναι πιο ποιοτικό.

Είσαι πολύ υπάκουος και πειθαρχημένος, στοιχεία που δεν τα έχουν συνήθως οι Έλληνες. Έπαιξε ρόλο ο Παναιτωλικός και η παρουσία σου στις ακαδημίες του σε αυτό;

Όσο ήμουν στον Μεδεών Κατούνας, ομάδα όπου ξεκίνησα δεν ήμουν καθόλου υπάκουος. Από τη στιγμή όμως που πήγα στον Παναιτωλικό με βοήθησαν πολύ οι προπονητές. Οι Νταλακούρας – Ζαρκαδέλης ιδιαίτερα όπως και η διοίκηση.  Δεν έχω κανένα παράπονο. Ότι και να ήθελα ή να ζητούσα ήταν εκεί. Έχω ακόμα συχνή επικοινωνία, με αγαπούν και τους αγαπώ. Ήταν καθαρά θέμα αυτών των ανθρώπων η διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Αυτοί με βοήθησαν να τον γαλουχήσω. Ο άνθρωπος πρέπει να βελτιώνεται. Κάθε μέρα που ξυπνά να μπορεί να κάνει και ένα καλό.

Σε ενόχλησε που δεν σε κράτησε ο Παναιτωλικός;

Σεβάστηκα την άποψη του προπονητή που ήρθε. Είχα ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα, αλλά επειδή θέλω πάντα το καλό του Παναιτωλικού, είμαι ένα παιδί που ξεκίνησε από εκεί τη σεβάστηκα. Ακόμα και τώρα, που έχω φύγει αγαπάω την ομάδα. Η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μου και δεν ήταν δική της επιλογή η αποχώρησή μου, αλλά του νέου προπονητή που είχε έρθει, του Πορτογάλου Κάστρο, και την αποδέχθηκα.

Αυτή τη στιγμή ζεις το όνειρο του εξωτερικού. Θα συνεχίσεις να το ζεις ή θα επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Μου αρέσει πολύ εδώ, είναι πολύ καλή η ομάδα, αλλά είναι δύσκολο για μένα να συνεχίσω να παίζω στο εξωτερικό, θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει πρόταση, υπάρχει όμως ενδιαφέρον, θα δούμε. Έχουν μείνει 4 παιχνίδια εδώ, κοιτάμε να τελειώσουμε καλά το πρωτάθλημα, να είμαστε υγιείς πρώτα από όλα και ότι είναι να έρθει, να έρθει με το καλό.

Πως ζήσατε εκεί τον κορωνοϊό;

Όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα και σταματήσαμε το ποδόσφαιρο, είχα αγχωθεί λίγο γιατί έβλεπα τον κόσμο με τις μάσκες, τις αποστάσεις και σκεφτόμουν πολύ την οικογένειά μου. Μίλησα με τον προπονητή, του ζήτησα να έρθω στην Ελλάδα γιατί ήταν δύσκολες οι στιγμές αυτές, με κατάλαβε και ήμουν Ελλάδα στη περίοδο της καραντίνας. Όταν ήρθα παρέμεινα 14 μέρες σπίτι μου και όταν γύρισα στη Βουλγαρία πέρασα άλλες 14 μέρες έγκλειστος. Η διαφορά στα κρούσματα με την Ελλάδα δεν ήταν και πολύ μεγάλη.

Νίκος Μπουζέας

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ