Σωτήρας Κυριακίδης, ελπίδα με Μάρκο!

Έχοντας κάτω από τα δοκάρια έναν… κέρβερο (Κυριακίδης) και με τον Μαρκόφσκι να βρίσκει δίχτυα στο 87′, ο Παναιτωλικός αν και δεν ήταν καλός, αν και έπαιζε με 10 από το 50΄λόγω της αποβολής του Μουνιός με το 1-1 κόντρα στον Πλατανιά πήρε έναν πολύτιμο βαθμό και μπορεί να… ονειρεύεται!

Στο δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς (είχε προηγηθεί αυτό στην Νέα Σμύρνη) που είχε… χαρακτήρα τελικού, ο Παναιτωλικός πάλι δεν έκανε το… διπλό και παραλίγο να περάσει «κάτω από τον πήχη». Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης έλλειψε το πάθος, έλλειψε η φαντασία και το κυριότερο έλλειψε το γκολ.

Τουλάχιστον ως το 87′. Οι δύο καλές ευκαιρίες με τους Κάπελ και Μουνιός… έμειναν ευκαιρίες κι ο Τίτορμος θα… χαιρετούσε τα Χανιά για 3η σερί χρονιά με ήττα. Η αποβολή του Μουνιός, από νωρίς (μόλις στο 50′) προστίθεται στην… μακρά φετινή λίστα των κόκκινων καρτών και έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο του έτσι κι αλλιώς κακού Παναιτωλικού.

Τελικά μια… σέντρα-φάουλ που έμοιαζε «πάρτο βάλτο» από τον Φερέιρα, η εκτελεστική δεινότητα του Μαρκόφσκι και κυρίως το… Ματ του Ματζουράκη στον Παράσχο έδωσαν τον πολύτιμο πόντο. Φυσικά σε όλα αυτά προηγήθηκαν τα «μυθικά πράγματα» που έκανε και πάλι ο Δημήτρης Κυριακίδης!

Δεν το έβαλε και το έφαγε…

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους πιο… ορεξάτους, αφού πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα είχαν κάνει δύο σουτ προς την εστία του Κυριακίδη, χωρίς πάντως ο κίπερ του Παναιτωλικού να ανησυχήσει. Αντίθετα αυτός που ανησύχησε ήταν ο τερματοφύλακας του Πλατανιά, Σωτηρίου.

Στην πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ο Παναιτωλικός άγγιξε το 0-1. Με εξαιρετική ενέργεια και σουτ του Κάπελ, ο Σωτηρίου έκανε μια σπουδαία επέμβαση και διατήρησε το μηδέν στην εστία του.

Αμέσως επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Αφού ο Τίτορμος δεν το έβαλε, στα… καπάκια, ένα λεπτό μετά, στο 7΄δέχτηκε το γκολ. Από κακή συνενόηση, ο Παπάζογλου έχασε την μπάλα, κάτοχος της έγινε ο Γουνδουλάκης ο οποίος αφού έκανε 6-7 μέτρα ανενόχλητος σούταρε και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά του Κυριακίδη.

Έτσι σχεδόν με το… καλημέρα του παιχνιδιού, οι Αγρινιώτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και το πλάνο του Ματζουράκη άλλαξε άμεσα. Με τον ενθουσιασμό του γκολ, ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος ως το ημίωρο κι έκανε κι άλλες φάσεις.

Ευκαιρία Μουνιός και… σωτήρας Κυριακίδης

Εκεί κάπου οι παίκτες του Παναιτωλικού… ξύπνησαν, ανέβασαν στροφές και έγιναν επικίνδυνοι προς την εστία του Πλατανιά. Κράτησαν περισσότερο μπάλα και σε μια από τις επισκέψεις τους… άγγιξαν το γκολ.

Ήταν στο 40′ όταν από εκτέλεση φάουλ του Κέβιν, ο Μουνιός έπιασε την κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος μιας και η μπάλα… έξυσε το αριστερό κάθετο δοκάρι του κίπερ των γηπεδούχων. Πάντως το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 1-0 και ελέω Κυριακίδη, αφού έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στα τετ α τετ του Μιλούνοβιτς και του Ράμος.

Ο τερματοφύλακας των «καναρινιών» είπε όχι με εμφατικό τρόπο και στις δύο περιπτώσεις και κράτησε τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι.

Με δέκα από το 50′

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Ο Παναιτωλικός όχι μόνο ήταν πίσω στο σκορ, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες κι από το 50′ όταν ο Κουκουλάκης, έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μουνιός.

Για άλλη μια φορά σε εκτός έδρας ματς τα «καναρίνια» μένουν με παίκτη λιγότερο, κάτι που πλέον έχει μετατραπεί σε… μάστιγα. Από εκείνο το σημείο και μετά όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, αφού ο Παναιτωλικός… κλείστηκε κι απλά έψαχνε την φάση του να απειλήσει. Την βρήκε πάντως.

Στο 62΄ο Πάουλο έκανε την εξαιρετική μπαλιά τετ α τετ στον Ρουσκουγιέδα που λίγο πριν πατήσει την περιοχή και βρεθεί απέναντι από τον Σωτηρίου… νιαούρισε καθώς ο Κουλιμπαλί τον «κατάπιε» και ο Αργεντίνος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα του κακού ματς που έκανε. Ένα λεπτό μετά μπήκε στην θέση του ο Κλέσιο, που με το «καλημέρα» απείλησε, αλλά ούτε αυτός ισοφάρισε.

Ρίσκο «Ματζού» και 1-1!

Από εκεί και πέρα με τον Παναιτωλικό να είναι με την πλάτη στον τοίχο ο Ματζουράκης πήρε τα ρίσκα του… ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο και των Φερέιρα, Βασιλούδη και την εντολή η ομάδα να… πάρει μέτρα μέσα στο γήπεδο! Ο Παναιτωλικός δικαιώθηκε εν μέρει, έστω κι αν άργησε πολύ να φανεί! Τελικά ένα φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή ήταν αρκετό! Ο Φερέιρα έκανε μια καταπληκτική σέντρα στο κεφάλι του Μαρκόφσκι, αυτός νίκησε τον Σωτηρίου και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1!

Πλέον, ο Παναιτωλικός μπορεί να μην έφυγε με νίκη από τα Χανιά, αλλά ζωντανός παραμένει. Το πρόγραμμα άλλωστε είναι τέτοιο που δεν δίνει πολλές ελπίδες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το Σάββατο στο Αγρίνιο, αντίπαλος είναι η Ξάνθη. Ας έρθει η νίκη και βλέπουμε.

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν (19′ Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (79′ Ανγκούλο), Γουνδουλάκης, Μιλούνοβιτς (64΄Μενδρινός), Ράμος

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Μάκος, Κούσας, Παπάζογλου, Μάρκος Πάουλο (69′ Φερέιρα), Ρουσκουγιέδα (63΄Κλέσιο), Μουνιός, Κάπελ (76′ Βασιλούδης), Μαρκόφσκι

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ