Ταράσης για Μιχάι: “Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δικαιώθηκε”

Ο Γιώργος Ταράσης δούλεψε με τον Ενέα Μιχάι για τρεις σεζόν. Από την Κ17 μέχρι και την Κ20 του Παναιτωλικού και μέχρι να πάει στην πρώτη ομάδα. Εχει μια ξεχωριστή σχέση μαζί του και ακόμη και τώρα μιλάνε συχνά στο τηλέφωνο.

Το Novasports.gr μίλησε με τον νυν τεχνικό της ΑΕ Μεσολογγίου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο εδώ και περίπου δύο μήνες. Αποχώρησε από τον Παναιτωλικό μετά από 16 χρόνια συνεργασίας. Έπιασε την ιστορία από την αρχή. 

“Από την αρχή φαινόταν η ωριμότητά του” 

Ο Μιχάι έχοντας παίξει στη μεικτή Δωδεκανήσου (η οικογένεια είναι στη Ρόδο) κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Δοκιμάστηκε και στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ, πήγε να δοκιμαστεί και στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό που κάθε τέλος της σεζόν κάνει τέτοια δοκιμαστικά για να βρει τα ταλέντα μέσα από προπονήσεις και φιλικά.

“Ετσι ήρθε και ο Μιχάι που ήδη κάποιοι φίλοι από τη Ρόδο μας είχανε πει πολύ καλά λόγια για αυτόν. Πράγματι. Από την αρχή φάνηκε ένα πολύ ώριμο παιδί και μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό, στη συνέντευξη που μας έδωσε. Αμέσως διέκρινα το ταλέντο του, του άρεσε το κλίμα στο Αγρίνιο. Μας είπε ότι έχω πάει και σε Ολυμπιακό και σε ΑΕΚ αλλά μου άρεσε εδώ. Θα μείνω εδώ”. 

Εκανε την επιλογή του πριν ακόμη ξεκαθαρίσει το αν τον ήθελαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Φιλοξενία στα διαμερίσματα 

Εμεινε στο Αγρίνιο. Η οικογένεια στη Ρόδο. Ο Παναιτωλικός τον φιλοξενούσε στα διαμερίσματα που έχει για τα παιδιά που είναι εκτός πόλης. Εφυγε από τον Διαγόρα όπου ανήκε μέχρι πρότινος.

“Πίστεψα ότι θα πάει στην πρώτη ομάδα. Επαιζε πάντα ως κεντρικός αμυντικός. Μπορούσε να παίξει και αμυντικός μέσος αλλά τον χρησιμοποιούσαμε στο κέντρο της άμυνας. Είχα μιλήσει μαζί του. Μου έκανε εντύπωση η ωριμότητα, ο ζήλος που είχε και η διάθεση να δουλέψει”. 

Ο Ενέα Μιχάι με τον Γκιγιέρμο Μολίνς

“Καταλαβαίνει τι θέλει ο προπονητής” 

Ο Γιώργος Ταράσης είναι ο κατά 12 χρόνια μικρότερος αδερφός του Κώστα Ταράση, που έχει κεντρικό ρόλο στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Από τη συνεργασία του Γιώργου Ταράση με τον Παναιτωλικό προωθήθηκαν πολλά παιδιά στην πρώτη ομάδα που και έπαιζαν και παίζουν.

Για τον Μιχάι λέει: “Την ωριμότητα που έχει έξω από το γήπεδο, τη δείχνει και μέσα στο παιχνίδι. Είναι παίκτης που καταλαβαίνει τι του ζητάει ο προπονητής και το κάνει”. 

Το “ευχαριστώ” του Μιχάι

Ο Ταράσης μιλάει και τώρα με τον Μιχάι. Είναι λογικό με τη σχέση χρόνων που υπάρχει.

Αλλωστε και ο νυν κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, σε παλιότερη ανάρτηση που είχε κάνει στα social media, είχε αναφέρει για τον Ταράση τα εξής: “Σε ευχαριστώ για τις αμέτρητες ώρες που περάσαμε στο γήπεδο, στο γυμναστήριο και μπροστά από μία οθόνη αναλύοντας την κάθε μου κίνηση. Σε ευχαριστώ που μου έδειχνες πάντα το σωστό δρόμο και ήξερες να μου δίνεις κίνητρο πάντα ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Είσαι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει έως τώρα και υπεύθυνος για πολλά από όσα έχω καταφέρει”. 

Ο Μιχάι με τον Χασάν

“Με τον Ολυμπιακό δικαιώθηκε” 

Ο Ταράσης αναφέρθηκε στο πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό όπου ο Μιχάι έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός με τον Δικέφαλο.

Είπε: “Νομίζω ότι δικαιώθηκε. Εχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, είναι παιδί που δεν σταματάει να δουλεύει. Οταν δεν έπαιζε και μιλούσαμε, του έλεγα ότι θα πρέπει να κάνει υπομονή, να δουλέψει, δεν θα είναι εύκολο”. Και προσθέτει: “Εχει πίστη ότι θα τα καταφέρει και αυτό είναι το μεγάλο του προσόν”. 

novasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ