Τεράστια νίκη με ψυχή (2-1)

O μοιραίος της Τρίπολης, έγινε ωραίος στο Αγρίνιο! Ο Νίκος Καρέλης λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο σκόραρε και έδωσε την πολύτιμη νίκη στον Παναιτωλικό με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο. Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν με γκολάρα του Φλόρες και ο Μαυρομμάτης είχε ισοφαρίσει για τους Περιστεριώτες.

Μία τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε απόψε (18/12) ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου, απομακρύνθηκε από την ουρά και την ίδια στιγμή βρίσκεται πλέον στο «+7» από τους Περιστεριώτες και όχι στο «+6» (15-9), καθώς τα «καναρίνια» έχουν τη μεταξύ τους ενδεχόμενη ισοβαθμία. 

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Μαλή, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Νούνιες, Φλόρες στον άξονα, τους Ντουάρτε, Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον Βέργο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Πίριτς στο τέρμα, τους Στρούγγη, Χατζηισαϊα, Μαυρομάτη στα στόπερ, τον Καστελιάνο αριστερό μπακ-χαφ, τον Κιβρακίδη δεξιό, τους Χαρίση, Σάλομον, Ντένιτς στον άξονα και τον Μπεντινέλι κοντά στον φορ Κουλούρη.

Τι έβαλε ο Φλόρες!!!

Σέντρα στο ματς και μόλις στο 3’ είδαμε ένα από τα ωραιότερα γκολ στη σεζόν. Ο Βέργος με τακουνάκι θέλησε να βρει τον Φλόρες μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Στρούγγης παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλα χωρίς όμως να την απομακρύνει και ο χαφ από την Ονδούρα άνοιξε το σκορ με ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι». Το γήπεδο σηκώθηκε στο… πόδι και με το «καλημέρα» στον αγώνα είχαμε νέα δεδομένα.

Κατοχή ο Ατρόμητος

Με την πάροδο του χρόνου ο Ατρόμητος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό του Παναιτωλικού. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν πολύ από τα δεξιά τους με τον Κιβρακίδη, ενώ ανασταλτικά, κυρίως με τον Σόλομον, ανέκοπταν όποιες απόπειρες τρανζίσιον των γηπεδούχων.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν κενούς χώρους. Οι Φλόρες, Αντούνες στον άξονα και οι Μαλής, Κορνέλιους στα στόπερ «κέρδισαν» τις περισσότερες «μονομαχίες» και οι Περιστεριώτες απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο 36’ με μία σέντρα σουτ του Κουλούρη, που έβγαινε έξω από το «κουτί» για να πάρει μπάλα καθώς έμοιαζε… απομονωμένος. Στο τελευταίο 10λεπτο «κυριάρχησε» η δύναμη, ο αγώνας είχε πολλές διακοπές και έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα.


4-3-3 ο Ατρόμητος και 1-1

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Γιώργος Παράσχος προχώρησε σε αλλαγή προσώπου και διάταξης, καθώς με την είσοδο του Σπιριντόνοβιτς «γύρισε» τη διάταξη του Ατρόμητου σε 4-3-3. Ο Αυστριακός και Μπεντινέλι έπαιζαν ανάμεσα στις γραμμές των γηπεδούχων, δημιουργούσαν ρήγματα και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «παράγουν» φάσεις. Οι Κουλούρης, Χαρίσης είχαν από μία καλή στιγμή στο 49′ και το 52′ αντίστοιχα, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» έδειχναν να μη διαθέτουν «φρεσκάδα» και έκαναν πολλά αβίαστα λάθη. Ετσι το 1-1 του Μαυρομάτη σε στατική φάση στο 56′ δεν ήταν έκπληξη και ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή. Στα λεπτά που ακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την κατοχή, οι γηπεδούχοι είχαν ένα ακυρωθέν γκολ με το Βέργο (ήταν εκτεθειμένος) και η αναμέτρηση φαίνονταν πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Η «λύτρωση» του Καρέλη και 2-1

Μέχρι που φτάσαμε στο 75′. Τότε ήταν η σειρά του Γιάννη Αναστασίου να… παρέμβει στον αγώνα. Με την είσοδο του Καρέλη πήγε σε ένα «καθαρό» 4-4-2 και αμέσως δικαιώθηκε. Δευτερόλεπτα μετά (77′) ο 29χρονος εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του Σόλομον και από κοντά, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα. Ηταν η «εξιλέωσή » του για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Τρίπολης και ο Παναιτωλικός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Κυρίως όμως ανέκτησε ψυχολογία. Αρχισε να πατά καλά, πήρε τον έλεγχο και στο 81′ ο Καρέλης βρήκε ξανά δίχτυα. Αυτή τη φορά σε φάση που ξεκίνησε από δικό του κλέψιμο, όμως πριν σουτάρει έκανε κοντρόλ με το χέρι και ακυρώθηκε μέσω VAR. Ετσι μπήκαμε στα τελευταία λεπτά, που εσχάτως έχουν αποδειχθεί «καταραμένα» για τους γηπεδούχους. Ο Ατρόμητος μετά το 85′ έπαιξε 4-4-2, αλλά ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε και μάλιστα «φλέρταρε» με το 3-1, με τον Φλόρες σε στατική μπάλα.


MVP: Ο Φλόρες. Ο μέσος από την Ονδούρα σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, κυριάρχησε στον άξονα, οργάνωσε το παιχνίδι του Παναιτωλικού και ήταν καταλυτικός για τη νίκη.

Στο ύψος του: Η είσοδος του Καρέλη άλλαξε άρδην το ματς και ο 29χρονος σημείωσε μάλιστα το γκολ της νίκης. Μεγάλο παιχνίδι και από τον Βέργο, που κράτησε μπάλα και έδωσε ανάσες στην άμυνά του σε στιγμές πίεσης. Από τον Ατρόμητο πολύ καλό ματς έκανε ο Σόλομον.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπεντινέλι. Πλην 1-2 περιπτώσεων δεν τον «αισθάνθηκε» η άμυνα του Παναιτωλικού, είτε ήταν κοντά στον Κουλούρη σε 3-5-2 είτε στα άκρα σε 4-3-3.

Η «γκάφα»: Ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο παρότι είχε κατοχή μπάλας πάνω από 55%, δεν κατάφερε να περάσει κάποια κάθετη πάσα.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε το γκολ του Βέργου με κεφαλιά και μέσω VAR εκείνο του Καρέλη, αμφότερα στο δεύτερο μισό και οι αποφάσεις ήταν σωστές.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν σε αυτό το ματς εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Ατρόμητος πλην ενός 20λεπτου, περίπου, στο δεύτερο μισό, δεν κατάφερε να φανεί δημιουργικός.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μελίσσας, Αποστολάκης, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης, Αντούνες (75΄Καρέλης), Φλόρες, Μπαρμπόσα (75΄Τσιγγάρας), Ντουάρτε (96΄Περέιρα), Μεντόσα (93΄Λούι), Βέργος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πίριτς, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46΄Σπιριντόνοβιτς), Χατζησαϊας, Μαυρομάτης, Καστεγιάνο, Χαρίσης (77΄Νάτσος), Σάλομον, Ντένιτς (86΄Τζαβίδας), Μπεντινέλι

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ