«Τεράστια» νίκη στο Βόλο (2-1)

Τεράστιας σημασίας διπλό για τον Παναιτωλικό στο Βόλο, καθώς με το 2-1 επικράτησε της γηπεδούχο ομάδας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Μόρσεϊ και Καρέλης τα γκολ της νίκης για τους Αγρινιώτες.


Μία τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα (4/12) ο Παναιτωλικός στο Βόλο, καθώς επικράτησε 2-1 της ομώνυμης ομάδας και «σκαρφάλωσε» στην κατάταξη.

Οι γηπεδούχοι παρατάχτηκαν με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ, Φεράρι στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σοάρες, Ορός στον άξονα, τους Μπαρτόλο, Ρεγκατέν στα άκρα και τον Ροσέρο κοντά στο «9άρι» Φαν Βέερτ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Μελίσσα κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Αντούνιες, Βργκοτς, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσιγγάρα, Φλόρες στον άξονα, τους Μόρσεϊ, Μπαρμπόσα στα άκρα και τον Μεντόζα πίσω από τον Καρέλη.

Σούπερ Μόρσεϊ για τα «καναρίνια»
Οι δύο ομάδες έχουν δείξει από την αρχή της σεζόν πως θέλουν να παίζουν μπάλα και το πρώτο ημίχρονο του Πανθεσσαλικού που βρήκε τον Παναιτωλικό μπροστά με 2-1 ήταν από τα ομορφότερα στη σεζόν. Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με φουλ επίθεση (ουσιαστικά είχαν 6 παίκτες στις θέσεις «8» και πάνω), ενώ οι φιλοξενούμενοι με διάθεση να «χτυπήσουν» από τα άκρα και κυρίως από την πλευρά του Ρομέρο που δεν είναι κλασικός μπακ και κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πουρίτα. Ετσι η αριστερή τους πλευρά ήταν η πλέον δραστήρια και από εκεί «ήρθαν» τα 2 τους τέρματα ως την ανάπαυλα.

Στο 3’ ο Μόρσεϊ πήρε τα βήματα από τον Ρομέρο και με σουτ στα όρια της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ, ενώ στο 33’ ο ίδιος παίκτης «βρέθηκε» όμορφα με τον Χουχούμη, ο 27χρονος ακραίος οπισθοφύλακας σέντραρε και ο Καρέλης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «κυανοκίτρινους». Οι οποίοι στο 9’ απώλεσαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Μόρσεϊ σε μία φάση που έμοιαζε με εκείνη του 0-1, ενώ ο Μπαρμπόσα στο 31’ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά καθυστέρησε και αντί για σουτ έψαξε την πάσα (ο Μεντόζα υπό πίεση πλάσαρε άουτ). Ευρύτερα ο Παναιτωλικός έψαχνε την «κόντρα» και σε 1-2 περιπτώσεις άπλωσε σωστά το παιχνίδι του αλλά του έλειψε η τελική πάσα.

Ο Μελίσσας έλεγε «όχι» στους γηπεδούχους
Ο Βόλος από την πλευρά του κρατούσε μπάλα σε επίπεδα του 60% και ως επί το πλείστον απειλούσε από τον άξονα. Ενδιάμεσα (7’) των τερμάτων που δέχθηκε ισοφάρισε με μία πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Ρεγκατέν και με πρέσινγκ ψηλά αρκετές φορές βρέθηκε σε θέση βολής. Ομως ο Μελίσσας αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Σοάρες (13’, 27’), Ροσέρο (22’), ενώ και οι Βργκοτς, Αντούνες έκαναν ορισμένα κομβικά stop.

Ανούσια κατοχή ο Βόλος

Στο δεύτερο μισό τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, καθώς πήγαμε σε σετ παιχνίδι. Μετά το 50′ και την είσοδο του Βοϊτκόφσκι ο Βόλος έπαιξε φουλ επίθεση, καθώς ο Μπαρτόλο πέρασε μπακ και ο Ρομέρο γύρισε στόπερ. Ομως δεν του απέφερε κάποιο κέρδος. Ναι μεν η κατοχή ήταν σε συντριπτικά ποσοστά δικιά του, ωστόσο πλην ενός σουτ του Μπαρτόλο (54′) που η μπάλα πέρασε άουτ, δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά. Αναπτύσσονταν ανορθόδοξα και με γεμίσματα, οι φιλοξενούμενοι τους κρατούσαν με ευκολία μακριά από τα καρέ τους, ενώ και δεν εκμεταλλεύτηκαν στις στατικές μπάλες που κέρδισαν γύρω από τα καρέ του Μελίσσα.


Ο Κλέιμαν «κράτησε» τους γηπεδούχους μέσα στο ματς

Μάλιστα σε αυτό το διάστημα ο Κλέιμαν κράτησε δις την ομάδα του «μέσα» στο ματς, με ισάριθμες επεμβάσεις του που δεν επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να σημειώσει 3ο γκολ και επί της ουσίας να «κλειδώσει» τη νίκη του. Η πρώτη στο 64′ όταν έπεσε στη δεξιά του γωνία μετά από σουτ του Αντούνες σε κόρνερ του Μεντόζα και η δεύτερη στο 83′ σε «τσίμπημα» του Λούι μετά από «κόψιμο» του Καρέλη που θέλησε να περάσει την μπάλα από πάνω του όταν έκανε την έξοδο, αλλά ο Ισραηλινός αλλοίωσε την πορεία της και έδιωξαν οι αμυντικοί του.

ΜVP: Ο Μόρσεϊ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το καλύτερο εν Ελλάδι παιχνίδι του. Ανοιξε το σκορ, «συμμετείχε» στο 1-2 του Καρέλη, στο 9′ «φλέρταρε» με δεύτερο προσωπικό τέρμα, ενώ στο 80′ θα μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι αν δεν έψαχνε σε πλεονεκτική θέση την πάσα αλλά «τελείωνε» εκείνος τη φάση που δημιούργησε.

Στο ύψος του: Ο Μελίσσας. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού επενέβη όποτε χρειάστηκε. Στο πρώτο ημίχρονο αντέδρασε σωστά σε 3 φάσεις των γηπεδούχων (δυσκολότερη εκείνη του Σοάρες), ενώ στο δεύτερο «καθάρισε» τα περισσότερα γεμίσματά τους.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρομέρο. Ο Ουρουγουανός δεν είναι κλασικός μπακ αλλά κλήθηκε να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας και από την πλευρά του στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός σημείωσε 2 γκολ και «έφτιαξε» φάσεις. Μετά το 50 γύρισε στόπερ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ρομέρο όταν στο δεύτερο μισό ο Μεντόζα του έκλεψε την μπάλα και δεν υπήρχε συμπαίκτης του να τον καλύψει, αλά ευτυχώς για εκείνον και τον Βόλο Κλέιμαν «διάβασε» τη φάση, βγήκε και απομάκρυνε.

Το «στραγάλι»: Εκανε ορισμένα λάθη ο Ζαμπάλας, αλλά το ματς δεν είχε τη «μεγάλη» φάση. Ουσιαστικά το VAR δεν επενέβη ποτέ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός «διάβασε» σωστά το ματς και το πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας του Βόλου και «χτύπησε» από εκεί, σε ένα διάστημα που εκείνος εκμεταλλεύτηκε τις φάσεις του και ο Βόλος όχι. Στο δεύτερο μισό τα «καναρίνια» διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την αναμέτρηση, «έσβησαν» το παιχνίδι και ήταν εκείνα που έβγαλαν «καθαρές» φάσεις.

Βόλος (Γκιγέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Ρομέρο, Ρίνερ (50′ Βοϊτκόφσκι), Γκρίλο, Φεράρι, Ρεγκατέν, Σοάρες (77′ Νίνης), Μπαρτόλο, Ορόζ (78′ Τσοκάνης), Ροσέρο (66′ Τερεζίου), Φαν Βέερτ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Βργκοτς, Χουχούμης, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μπαρμπόσα (64′ Ντουάρτε), Μόρσεϊ, Μεντόσα (75′ Λούι), Καρέλης (85′ Βέργος).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ