Τι έκανες Μουνιέ (!), μπαλάρα και 3-0

Την πρώτη του νίκη στα play out πήρε σήμερα ο Παναιτωλικός, ο οποίος χάρις σε ένα «σόου» του Αντονι Μουνιέ επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ και ξεκόλλησε, έστω και με ματς παραπάνω, από τη θέση των μπαράζ, ενώ παράλληλα βρέθηκε στο «+5» από τον τελευταίο Πανιώνιο. Ετσι θα πάει με άλλον… αέρα την επόμενη εβδομάδα στον «τελικό» της Ξάνθης.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Φερνάντεθ στο τέρμα, τους Τζανακάκη, Μαλή, Λιάβα, Κέβιν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντάλσιο, Ντίας στον άξονα, τους Ρόσα, Μουνιέ στα άκρα και τον Αλβαρεζ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ντάουντα.

Η ΑΕΛ παρέταξε τον Κρίστινσον κάτω από τα γκολπόστ, τους Καρανίκα, Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Μούζεκ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Σεσέροβιτς στο «6», τον Μιλοσάβλιεβιτς στο «8», τον Μπούστος στο «10», τους Βινίσιους, Τόρζε στα εξτρέμ και τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Το διακύβευμα της αναμέτρησης ήταν τεράστιο για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προχώρησαν σε ορισμένες «δοκιμές» (π.χ. Μπούστος στο αρχικό σχήμα, οπισθοχώρηση Μιλοσάβλιεβιτς). Τα παραπάνω «εξηγούν» γιατί είδαμε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ρυθμό και με πολλά λάθη. Από τη μία πλευρά ήταν, προφανώς, το άγχος και στην άλλη η έλλειψη συνοχής.

Για τα «καναρίνια» ο Ρόσα από τα αριστερά προσπαθούσε να «φτιάξει» παιχνίδι και ήταν εκείνος που απώλεσε την καλύτερη στιγμή για λογαριασμό τους (στο 44′ αστόχησε από καλή θέση), ενώ οι «βυσσινί» είχαν δραστήρια τη δεξιά τους πλευρά με τον Τόρζε και απείλησαν ουσιαστικά μόνο με τον Βινίσιους (στο 30′, μπλόκαρε ο Φερνάντεθ).

Στο υπόλοιποι διάστημα οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μακρινά σουτ, δεν είχαν «καθαρό» μυαλό και η ανάπαυλα εύλογα τις βρήκε χωρίς σκορ (οι τελικές ήταν 5-3).

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και είχε έναν απόλυτο πρωταγωνιστή, τον Αντονι Μουνιέ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έκανε ίσως το καλύτερό του εν Ελλάδι παιχνίδι και μας χάρισε ορισμένες εξαιρετικές «εμπνεύσεις». Πάμε να τα δούμε… Στο 53′ «κυνήγησε» τη φάση, έκλεψε την μπάλα από τον Μιχαήλ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Κρίστινσον για το 1-0. Αυτή η εξέλιξη «έλυσε» τα πόδια των γηπεδούχων, ενώ ο 33χρονος παρουσιάζονταν… σεληνιασμένος. Στο 60′ απείλησε ξανά με ωραίο γυριστό σουτ και αμέσως μετά (63′) με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Ντάουντα σε θέση τετ α τετ και ο Νιγηριανός έκανε το 2-0.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε εκεί, αλλά ο Μουνιέ… κράταγε το καλύτερο για το τέλος. Στο 77′ ο Ρόσα του «έστρωσε» την μπάλα σε πλάγια θέση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ/πλασέ την έστειλε στο «Γ» της αντίπαλης εστίας, υπογράφοντας τη μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού.

MVP: Ο Μουνιέ. Κρατήστε την ανάσα σας και πάμε. Στο δεύτερο ημίχρονο από το 46′ μέχρι το 86′ που αντικαταστάθηκε σημείωσε δύο γκολ (το ένα «παλικαρίσιο», το άλλο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ), έφτιαξε ακόμη ένα, ενώ άγγιξε το χατ τρικ με το εξαιρετικό γυριστό του 60′. Εδειχνε από άλλον πλανήτη…

Στο ύψος του: Οι Λιάβας, Μαλής. Ο Παναιτωλικός δέχθηκε μόνο μία «καθαρή» φάση από το «κουτί» του (του Βινίσιους στο πρώτο ημίχρονο) και αυτή στο τρανζίσιον. Το κεντρικό του αμυντικό δίδυμο το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπούστος. Ο Αργεντινός πήρε την ευκαιρία του, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Δεν κατάφερε να παίξει κάθετα την ΑΕΛ και να βοηθήσει στο δημιουργικό σκέλος.

Η «γκάφα»: Την έκαναν οι παίκτες της ΑΕΛ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Βγήκαν στην κόντρα 2 vs 2 σε στατική φάση του Παναιτωλικού, όμως έχασαν τον έλεγχο της μπάλας και ανακόπηκαν.

Το «στραγάλι»: «Απαρατήρητος» πέρασε ο Σκουλάς και οι βοηθοί του. Υπέπεσαν σε ορισμένα λάθη, όμως δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν καταιγιστικός, ελέω Μουνιέ, στο δεύτερο ημίχρονο και κέρδισε δίκαια. Εδειξε πως μόλις αποβάλλει το άγχος (όπως συνέβη απόψε μετά το 1-0), μπορεί να παίξει ωραία μπάλα και να βγάλει φάσεις (έβαζε πολλούς παίκτες στα αντίπαλα καρέ). Σε ένα ματς που θύμιζε Ντόκτορ Τζέκιλ (χωρίς φάσεις και ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο) και Μίστερ Χάιντ (πολύ ωραίο στο δεύτερο), επικράτησε δίκαια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Φερνάντες, Κέβιν, Λιάβας, Μαλής, Τζανακάκης (12′ Τσιγγάρας), Ντίας, Ντάλσιο (86′ Λουσέρο), Αλβαρες (79′ Μιμίτο), Ρόσα, Μουνιέ (86′ Αριγίμπι), Ντάουντα
ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Μάρκοβιτς, Μιχαήλ, Μούζεκ (78′ Στελιάνο), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (56′ Αλί Γκαζάλ), Τόρζε (85′ Λουφάκης), Μπούστος (78′ Πίνακας),Βινίσιους (56΄ Ασούμπρε), Παπάζογλου

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ