Το Ελληνικό παρελθόν του Μεντόσα

To κόκκινο χαλί της υποδοχής είναι στρωμένο στο Αγρίνιο για λογαριασμό του Χαβιέ Μεντόσα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει συμφωνήσει σε όλους τους όρους της συνεργασίας του με τον Παναιτωλικό για τα επόμενα δύο χρόνια και η άφιξή του στη χώρα μας θα «κλειδώσει» το deal.

Μπορεί ο 28χρονος ποδοσφαιριστής να έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ωστόσο διαθέτει πλούσιο ελληνικό ιστορικό.

Τον Γενάρη του ΄15 είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού κι έξι μήνες αργότερα το ίδιο συνέβη και με την ΑΕΚ.

Ωστόσο το «θολό» τοπίο σχετικά με τα δικαιώματά του και το γεγονός πως το 45% ανήκε σε γραφείο μάνατζερ, αποθάρρυνε τόσο την πειραϊκή ομάδα, όσο και την Ένωση να περάσουν στο μεταγραφικό…παρασύνθημα για λογαριασμό του.

Το καλοκαίρι του ΄16 ο Παναιτωλικός έστριψε για πρώτη φορά τις κεραίες του προς τον Αργεντινό παίκτη, έχοντας «σκαλίσει» την περίπτωσή του και σχηματίσει εξαιρετικό report.

Ωστόσο οι Αγρινιώτες πάτησαν φρένο λόγω των οικονομικών απαιτήσεων της Χιμνάσια Λα Πλάτα που κοστολογούσε τον ένα χρόνο δανεισμο στις 300.000 ευρώ, τα δύο χρόνια στις 540.000 ευρώ και 2 εκατ. ευρώ (!) την πώλησή του.

Παρεμπιπτόντως για τον ίδιο παίκτη το ίδιο καλοκαίρι (2016) είχε κάνει διερευνητική κρούση και ο Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο και οι Αρκάδες πληροφορούμενοι τα οικονομικά δεδομένα την έκαναν με…ελαφρά πηδηματάκια.

Για την ιστορία εκείνη την μεταγραφική περίοδο ο Μεντόσα παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Ατλέτικο Τουκουμάν για να επιστρέψει στην Χιμνάσια Λα Πλάτα ένα χρόνο αργότερα (καλοκαίρι ΄17) και να φύγει στο…καπάκι ξανά με προορισμό την Ατλέτικο Τσακαρίτα Τζούνιορς.

Πηγή: SDNA

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ