«Το υπουργείο υγείας θα κρίνει για τους αγώνες»

Για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησαν ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι συνεργάτες του, σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. «Δεν είναι υποχρεωμένη καμία διοργανώτρια αρχή να ολοκληρώσει το πρωτάθλημά της. Δεν υποχρεώσαμε κανέναν. Δεν μπαίνουμε σε πεδίο αντιπαράθεσης που πιθανόν να υπάρχει με τη μία ή την άλλη ομάδα. Θα πηγαίνουμε σταδιακά, προσεκτικά και ανάλογα με τα δεδομένα. Εξετάζουμε και αξιολογούμε καθημερινά την πορεία της πανδημίας. Ανάλογα με την ανταπόκριση και την πειθαρχία θα προχωρούμε παρακάτω».

Για το πότε θα επιτραπούν ολοκληρωτικά οι ομαδικές προπονήσεις των συλλόγων της Super League, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς σχολίασε πως  «πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Εβδομάδα με την εβδομάδα θα επαναξιολογούμε την κατάσταση. Θα παίξει ρόλο ο βαθμός πειθαρχίας στα μέτρα», ενώ ο Παξινός από την υγειονομική επιτροπή ανέφερε πως «η επιστροφή στους αγώνες θα κριθεί από την πορεία της επιδημίας. Το υπουργείο υγείας θα κρίνει».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε πως, «η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», ενώ ο Εξαδάκτυλος από το Υπουργείο Υγείας συνέχισε για το αν θα γίνονται κεκλεισμένων και οι αγώνες της επόμενης σεζόν. «Είναι πολύ πρόωρο το ερώτημα και επικίνδυνο να δώσουμε απάντηση. Περίπου σε ένα μήνα θα μπορούμε. Δεν θα ήταν σωστό και φρόνιμο να απαντήσουμε. Κάθε μέρα κοιτάζουμε την επόμενη»

Σε ερώτημα για το εάν ένα κρούσμα μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη συνέχεια του πρωταθλήματος τονίστηκε πως «το εξετάζουμε αυτό. Θα πρέπει σίγουρα κατά περίπτωση να γίνει ιχνηλάτηση, με ποιους άλλους έχει έρθει σε επαφή. Που αν είναι ομαδικό άθλημα, θα έχει έρθει σίγουρα σε επαφή. Η λογική λέει ότι όλοι οι αθλητές θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Και θα δούμε πως θα γίνει να μην διαταραχθεί η διοργάνωση του πρωταθλήματος». Ακόμη ειπώθηκε ότι «ανάλογα με τα ευρήματα θα δοθούν και συστάσεις. Δεν θεωρώ πιθανό ότι αυτό θα σημάνει και οριστική διακοπή μιας διοργάνωση. Για έναν ή για δύο ασθενείς είναι μάλλον απίθανο να σταματήσει το πρωτάθλημα. Εκτός αν υπάρχουν πολλαπλά κρούσματα».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε σχετικά με τα τεστ στους ποδοσφαιριστές: «Στη Γερμανία και στην Ισπανία έχουν ήδη βάλει τα τεστ. Γενικά κοιτάμε να κάνουμε περιοδικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους».

Για το αν υπάρχει σενάριο να γίνουν τα πλέι οφ της Super League σε 2-3 ουδέτερα γήπεδα, ο Αυγενάκης σχολίασε πως «το ερώτημα πρέπει να γίνει στη διοργανώτρια. Αν έρθει ως πρόταση δεν έχουμε λόγο να το αρνηθούμε. Η μόνη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ