Τραγική εμφάνιση και ήττα με 4-0

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε σήμερα (9/1) ο ΟΦΗ στο Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 4-0 του Παναιτωλικού και βρέθηκε στο «+5» από την επικίνδυνη ζώνη. Σε ένα ματς όπου οι Κρητικοί έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση αφού είχαν και την ουσία, δηλαδή βρήκαν γκολ και εκμεταλλεύτηκαν τις φάσεις που δημιούργησαν. Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» πραγματοποίησαν μακράν την χειρότερη φετινή τους, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως ξαφνικά ήρθε και η «καταστροφή».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Αποστολάκη, Μαλή, Μλάντεν, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φλόρες, Ξενιτίδη, Ντίας στον άξονα, τους Σενγκέλια, Νταγκό στα άκρα και τον Καρέλη στο «9».

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον  Μανδά κάτω από τα γκολπόστ, τους Διαμαντή, Πασαλίδη, Βούρο τριάδα στα στόπερ, τον Μπαλογιάννη αριστερό μπακ-χαφ, τον Λάρσον δεξιά, τους Ντιουσέ, Μεγιάδο , Νέιρα στον άξονα και τον Τοράλ ελαφρώς πιο πίσω από τον προωθημένο Ντίκο.

«Κυρίαρχος» ο ΟΦΗ

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον ΟΦΗ και όχι μόνο γιατί πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0. Οι Κρητικοί με τρεις στόπερ και τους Μεγιάδο, Ντιουσέ στον άξονα «μπλόκαραν» κάθε μεσοεπιθετική ανάπτυξη του Παναιτωλικού, που στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απείλησε μόνο μία φορά με την κοντινή κεφαλιά του Καρέλη στο 30′.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα πάνω από το 60% και με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση πήραν τον έλεγχο. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις στο 16′ ο Γιάννης Αναστασίου σήκωσε για προθέρμανση τρεις παίκτες, θέλοντας να στείλει το «μήνυμα» σε όσους ήταν μέσα στις τέσσερις γραμμές. Οι Κρητικοί έπαιρναν σχεδόν όλες τις δεύτερες κατοχές, έλεγχαν το τέμπο, κυκλοφορούσαν την μπάλα και το παιχνίδι παίζονταν στο μισό των αντιπάλων τους. Τι τους έλειπε μόνο; Η τελική πάσα για να δημιουργήσουν «καθαρές» ευκαιρίες.

Τι έβαλε ο Ντίκο!

Τελικά βρήκαν τη λύση με το «μαγικό ψαλιδάκι» του Ντίκο, ο οποίος στο 27′ βρήκε με εντυπωσιακό/φανταστικό τρόπο το πρώτο του εν Ελλάδι τέρμα. Πιο συγκεκριμένα σκόραρε έτσι σε στατική φάση της ομάδας του και μετά από πρώτη κεφαλιά-πάσα του Ντιουσέ, αφήνοντας «άγαλμα» τον Ανέστη που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο 30χρονος επιθετικός μας χάρισε μία στιγμή σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς και άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Δοκάρι ο Νέιρα, το 0-2 ξανά ο Ντίκο

Σέντρα στο δεύτερο μισό και ο Παναιτωλικός με την είσοδο του Κολοβού θέλησε να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί ορθολογικά. Ομως η εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε ίδια, αφού οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια , «κέρδιζαν» σχεδόν όλες τις «μονομαχίες» και είχαν σωστή ανάπτυξη και build up. Στο 51′ «φλέρταραν» με το 0-2 όταν ο Νέιρα πήρε το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Ανέστη μετά από σουτ του Τοράλ, ωστόσο η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Αργεντινός θέλησε τότε να «εκτελέσει» από δύσκολη γωνία αλλά δεν βρήκε στόχο, κάτι που τελικά έπραξε εκ νέου ο Ντίκο στο 52′.

Σε μία φάση όπου αποτυπώθηκαν τα μεγάλα κενά που υπήρχαν σήμερα στα «καναρίνια». Ο Νέιρα έπαιξε τότε στον Τοράλ που ήταν μόνος στα περίπου οκτώ μέτρα έξω από τα καρέ των γηπεδούχων και εκείνος «έσπασε» αριστερά για τον συμπαίκτη του που επίσης ήταν αμαρκάριστος, πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.

Το 0-3 ο Τοράλ, ο Τσιλιανίδης σε.. ρυθμό προπόνησης το 0-4

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε κάπου εκεί, σε ότι αφορά το όνομα του νικητή. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να βγάλουν αντίδραση και μετά το 70′ «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 4-4-2, αλλά σήμερα για τον Παναιτωλικό δεν έβγαινε τίποτα και στον ΟΦΗ όλα. Οχι βέβαια πως οι Κρητικοί δεν τα έκαναν και σωστά, κάτι που άλλωστε αποτυπώθηκε μέσα στο γήπεδο όπως για παράδειγμα τη φάση του 75΄όπου ο Λάρσον βρήκε κάθετα τον Τοράλ και εκείνος πλάσαρε για το 0-3. Σε ακόμη μία στιγμή που οι «κυανοκίτρινες» γραμμές ήταν μακριά και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν.

Από εκεί και πέρα ο Γκερέρο είχε ακόμη μία καλή στιγμή για λογαριασμό τους, το 0-3 παρέμεινε αλλά η κάκιστη αποψινή εικόνα του Παναιτωλικού αποτυπώθηκε ακόμη πιο ανάγλυφα στην τελευταία φάση του ματς! Εκεί οι γηπεδούχοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και ο Τσιλιανίδης σε ρυθμό προπόνησης πλάσαρε για το 0-4.

MVP: Ο Ντίκο. Αν κάποιος παίκτης σημείωνε χατ-τρικ και πάνω ίσως και να σκεφτόμασταν να αλλάξουμε MVP. O 30χρονος σημείωσε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς, μεγάλου βαθμού δυσκολίας και μας χάρισε μία στιγμή που θα θυμόμαστε. Επειδή αυτά τα γράψαμε στο 27′, απλά να προσθέσουμε πως στο 52′ «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του με ένα δεύτερο γκολ και έβαλε τις βάσεις για την εντυπωσιακή νίκη του ΟΦΗ.

Στο ύψος του: Ο Τοράλ έδωσε την ασίστ για το 0-2 και «έγραψε» το 0-3. Οι Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Ντιουσέ ήταν επίσης πολύ καλοί. Ευρύτερα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν παίκτη που να παίρνει βαθμό κάτω του οκτώ, με άριστα το 10.

Αδύναμος κρίκος: Ολος ο Παναιτωλικός. Σε μία συνολικά κακή βραδιά των «κυανοκίτρινων», άπαντες υστέρησαν.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητοι πέρασαν ο ρέφερι Τσιμεντερίδης και οι βοηθοί του. Ηταν και η εξέλιξη του αγώνα τέτοια, που δεν υπάρχει στην «εξίωση» ο όρος «διαιτησία».

Η γκάφα: Ο Φλόρες απώλεσε στο 27′ την κατοχή έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, δεν «καθάρισε» εκείνη τη φάση και επέτρεψε στον Λάρσον να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Ανέστη και να «κερδίσει» το κόρνερ, από το οποίο προήλθε το κόρνερ όπου ο Ντίκο άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο το σκορ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το σκορ (0-4) «μιλάει» από μόνο του. Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος, ο Παναιτωλικός δεν έκανε τίποτα σωστά και οι Κρητικοί πήραν μία δίκαιη και εύκολη πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη «μάχη» της παραμονής. Βασικά τα «καναρίνια» σα να μην… μπήκαν ποτέ στο ματς. Βέβαια όλοι δικαιούνται μία… κακή μέρα στη δουλειά, οι «κυανοκίτρινοι» την είχαν απόψε.

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ