Υψηλό κεφάλαιο ποιότητας

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της Super League και υπεύθυνος συντήρησης σε όλα τα γήπεδα της χώρας, Αντώνης Γκριμότσης, μίλησε στον Αχελώο 98,4 και στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κουτσιούμπα, “GOAL ΣΤΙΣ 12”, αναφερόμενος στην έναρξη των έργων συντήρησης στο γήπεδο του Παναιτωλικού από σήμερα, στις αλλαγές που θα γίνουν και στις λεπτομέρειες των εργασιών.

Ακόμα μίλησε για την αντιμετώπιση που έχει ο Παναιτωλικός από παράγοντες και ομάδες, εκφράζοντας την περηφάνια του για τα λόγια που ακούει και τα συγχαρητήρια που έχει εισπράξει ακόμα και από ομάδες που έχουν εικόνες από τους Elite αγωνιστικούς χώρους της Ευρώπης.

Ο Αντώνης Γκριμότσης στάθηκε ακόμα στη βελτίωση όλων των αγωνιστικών χώρων του πρωταθλήματος, τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος και η εταιρεία “GRASSFORM” για να βελτιωθεί και αναπτυχθεί περαιτέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η συνέντευξη

Για την έναρξη των έργων συντήρησης στο γήπεδο του Παναιτωλικού από σήμερα
Από πέρυσι ο στρατηγικός στόχος των γηπέδων είναι να αποκτήσει απόλυτη σταθερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς . Αυτός είναι ο στόχος γενικά ενός γηπέδου, η χωριακή και χρονική σταθερότητα , δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής να νιώθει ακριβώς το ίδιο πράγμα είτε πατάει στη μεγάλη περιοχή είτε στο κέντρο είτε στο κόρνερ και αυτό να το νιώθει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Με τον Παναιτωλικό είχαμε πιάσει ένα maximum απόδοσης καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν ή των ημερών που έβρεχε πάνω από 25-30 mm με ενδιάμεσες ραγδαιότητες αρκετά μεγάλες. Φέτος θέλαμε να διορθώσουμε αυτή την μικρή απόκλιση που είχαμε από τις πολύ καλές αποδόσεις , βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο το αποστραγγιστικό. Θα αυξήσουμε την ικανότητα απορροής υδάτων στον αγωνιστικό χώρο με ένα πλέγμα , με μία ειδική άμμο που έχουμε παραγγείλει εδώ και πολύ καιρό και τοποθετείται τώρα , θα αυξήσουμε το αμμώδες έδαφος της επιφάνειας.

Η ριζόσφαιρα θα είναι ολοκληρωτικά αμμώδης. Θα αλλάξουμε την ποικιλία φέρνοντας ένα καινούριο υβρίδιο βερμούδας το οποίο το αγόρασε η ομάδα απευθείας απ’ την Ισπανία και χρησιμοποιείται στο γήπεδο της Βιγιαρεάλ , μεγάλων ισπανικών και γαλλικών ομάδων. Ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία βελτιώνουν τη διάδραση μπάλας – γηπέδου , δηλαδή αυξάνουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα κίνησης της μπάλας και κάνουν τον αγωνιστικό χώρο ακόμα πιο γρήγορο. Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16-17 του μήνα, έτσι ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο να παραδοθεί στις 22 Αυγούστου όταν και θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος. Το γήπεδο θα είναι καλύτερο στις περιόδους που δεν ήταν αρκετά καλό, δε θα αλλάξει κάτι , η υπόλοιπη περίοδος ήταν εξαιρετική όταν δεν έβρεχε πολύ, θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

Τα λόγια των υπόλοιπων ομάδων και παραγόντων για τον Παναιτωλικό και την άρτια κατάσταση που βρίσκεται το γήπεδό του

Επισκέφθηκα δύο φορές τη φετινή χρονιά, όλους τους αγωνιστικούς χώρους, πολύ μεγάλο έργο σε ολόκληρη τη Σούπερ Λίγκ αναβάθμισης των αγωνιστικών χώρων. Το λέω με μεγάλη περηφάνια δεν υπήρχε ομάδα η παράγοντας που να μη δώσει συγχαρητήρια για την ομάδα του Παναιτωλικού που αφορά τη φιλοξενία τους συνολικά, εκτός της παραμέτρου του αγωνιστικού χώρου. Δεν μιλάω για απλές ομάδες που έχουν χειρότερους αγωνιστικούς χώρους , μιλάω για ομάδες που έχουν εικόνες από τους Elite αγωνιστικούς χώρους της Ευρώπης. Δεν υπήρξε ούτε elite ομάδα ούτε και ανταγωνιστική ομάδα που να μην έδινε τις θερμότερες ευχές της για να παραμείνει ο Παναιτωλικός στην κατηγορία. Το όνομα του Παναιτωλικού στη Super League, είναι ένα υψηλό κεφάλαιο ποιότητας, αναβαθμίζει γενικά το πρωτάθλημα, ο τρόπος που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις και τις φιλοξενίες κι όλος ο μηχανισμός όλο το οργανόγραμμα είναι συμβεβλημένο και παραπέμπει ευθέως στους ΒΙG 5 η ακόμα και στους BIG 3. Δεν ξέρω κατά πόσο το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό στο Αγρίνιο. Είναι εκπληκτικό εισιτήριο το όνομα του Παναιτωλικού στην πόλη συνολικά. Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό.

Βελτίωση αγωνιστικών χώρων και στόχοι –  εποπτεία όλων των γηπέδων από την GRASSFORM

Η εταιρεία μας συμμετείχε στον διαγωνισμό της Super League που ήταν και διεθνής. Συμμετείχαν κυρίως αγγλικές εταιρείες και δύο ελληνικές. Κι όμως καταφέραμε να πάρουμε τη δουλειά. Μεγαλύτερο εισιτήριο εκτός του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που δουλέψαμε τα τελευταία δύο χρόνια, ήταν και ο Παναιτωλικός διότι θέλαν μικρότερες ομάδες που θα μπορούσαν να διαχειριστούν low budget γήπεδα και να έχει αποτελέσματα. Ήταν και αυτός ένας σημαντικός λόγος για να αναλάβουμε εξ’ ολοκλήρου την αναβάθμιση των γηπέδων.

Θέσαμε τρεις στόχους:

Nα μην υπάρξει περίπτωση αναβολής αγώνα ή έντονες αμφισβητήσεις αν είναι έτοιμος ο αγωνιστικός χώρος ή όχι, λόγω βροχών. Στη Δυτική Ελλάδα τα φορτία βροχών είναι τεράστια. Για παράδειγμα πέφτουν 1200 mm το χρόνο , όταν στην Αθήνα πέφτουν 400-450 mm, ποσότητες που βλέπουμε σε Γιάννενα και Αγρίνιο όχι σε ένα χρόνο, αλλά σε ένα μήνα, συγκεκριμένα πέρυσι το Γενάρη. Συνυπολογίζοντας ότι αυτές οι ομάδες είναι περιφερειακές με μικρότερα μπάτζετ , με λιγότερους χορηγούς , δέχονται όμως τους ίδιους παίκτες που φιλοξενούν τις ίδιες ομάδες ισόποσα. Η Σούπερ Λίγκ έθεσε αυτό τον στόχο. Υπάρχουν πέντε μεγάλα πρότζεκτ σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός των μεγάλων ομάδων, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ που κάνουν τακτικές συντηρήσεις , ο Άρης έχει προβεί σε πολύ μεγάλη αλλαγή του αγωνιστικού χώρου, κάνοντας καταπληκτική δουλειά. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει επίσης δουλειά εκ βάθρων, έχοντας αλλάξει όλο το υπόστρωμα των αγωνιστικών χώρων κι αυξάνει σε ιλιγγιώδη ποσά την ταχύτητα διοίκησης του αγωνιστικού χώρου και την ταχύτητα γενικώς. Στον ΟΦΗ γίνεται σημαντική δουλειά, με αλλαγή του αγωνιστικού χώρου σε βάθος περίπου 40 εκατοστών, το ίδιο συμβαίνει και στα Γιάννενα , έχει γίνει μεγάλη αλλαγή και οι άνθρωποι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα  στην επίλυση του προβλήματος του σκιασμένου σημείου που το χειμώνα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην περιοχή , αυξάνοντας επίσης την ταχύτητα διοίκησης του νερού κατακόρυφα.

Πρέπει να τους επαινέσουμε γιατί είναι ένα πλέγμα ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό από την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, την διοίκηση της ΠΑΕ, πολλούς άλλους φορείς που ασχολούνται , συνεργάζονται άψογα με τη Σούπερ Λίγκ για να λύσουν αυτό το θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και στη Λαμία, δρομολογούνται μεγάλες αλλαγές. Στα υπόλοιπα γήπεδα που δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα , πραγματοποιούμε μια σειρά από βελτιωτικές κινήσεις για να καταφέρουμε ο παίκτης που θα κινείται στη χώρα να νιώθει ακριβώς τα ίδια πράγματα σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλα τα γήπεδα.

Κοινοί χώροι, κοινές επιφάνειες, κοινά μηχανικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα ο παίκτης που φεύγει από τον Παναθηναϊκό για να παίξει στον ΟΦΗ, πρέπει να έχει την ίδια αίσθηση στο πόδι του χωρίς να αλλάζει εντελώς τα μηχανικά χαρακτηριστικά που έχει συνηθίσει να προπονείται και να παίζει. Στόχος υψηλού επιπέδου. Μέσα σε ένα με δύο χρόνια θα έχουμε πετύχει μεγάλη κάλυψη αυτού του στόχου – παράλληλα με την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των γηπέδων που θα γίνει από μία σειρά παρεμβάσεων που αφορούν την χημική καταπολέμηση διαφόρων εχθρών και παρασίτων που έχουμε στους αγωνιστικούς χώρους.

Ξεκινάμε σε αρκετά γήπεδα (ήδη λειτουργεί στον Παναιτωλικό) τη μέτρηση της εδαφικής υγρασίας και τον συσχετισμό τους με την άρδευση ούτως ώστε να περιορίζουμε το νερό στο απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξη του χλοοτάπητα. Η Σούπερ Λίγκ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίλυση πολλών ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Πηγή: acheloostv.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ