Φερνάντες, η «ζωή» του με τους Ρονάλντο, Ραϊόλα και το restart που αναζητά ο 22χρονος χαφ (pic,vid)

Ο νεαρός μέσος που θα συνεχίσει στον Παναιτωλικό ήθελε μικρός να μοιάσει του Βαλεντίνο Ρόσι και στο Αγρίνιο καλείται να κάνει restart στην καριέρα του

Υπάρχουν ορισμένες φορές που καλείσαι να σηκώσεις στους ώμους σου περισσότερο βάρος από ότι αντιστοιχεί στην ηλικία σου και κάτι ανάλογο είναι πιθανό να ισχύει και στην περίπτωση του Λεάντρο Φερνάντες.


Ο 22χρονος κεντρικός χαφ θα μας «συστηθεί» με τη φανέλα του Παναιτωλικού καθώς συμφώνησε πρόσφατα με τα «καναρίνια» και στην Ελλάδα θα κληθεί να κάνει το restart που τόσο θέλει στην καριέρα του, ώστε να αποδείξει πως είναι… ακόμη εδώ.

Γεννημένος στο Ναϊμέγκεν ανήμερα των Χριστουγέννων του 1999 (25/12) και με καταγωγή από την Αγκόλα, ξεκίνησε από τα «φυτώρια» της ομώνυμης ομάδας και σε ηλικία 13 ετών πέρασε τις πύλες του Philips Stadium.


Η ακαδημία της PSV υποδέχθηκε το νέο μεγάλο ταλέντο της χώρας, καθώς το όνομα του μικρού άρχισε να γίνεται γνωστό σε όλο την Ολλανδία και γύρω του ξεκίνησε να «χτίζεται» ένας… μύθος.


Παίκτης του άξονα, με πλούσια αθλητικά προσόντα, όλοι τον θεωρούσαν ως τον επόμενο «αστέρα» των οράνιε και δεν είναι τυχαίο πως «μονιμοποιήθηκε» σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της χώρας, όπου διακρίνονταν συνεχώς σε τουρνουά εντός και εκτός συνόρων.

Ο Φερνάντες ήταν πια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες και ο πασίγνωστος Μίνο Ραϊόλα έγινε μάνατζέρ του, μέχρι που φτάσαμε στο 2018 οπότε και ήρθε σε ρήξη με την Αϊντχόβεν, όπου είχε ήδη ντεμπουτάρει με τους «μεγάλους».. Ναι μεν λέει τα καλύτερα για τον τότε προπονητή του Φιλίπ Κοκού και ο Μαρκ Φαν Μπόμελ που τον διαδέχθηκε έκανε προσπάθειες να τον κρατήσει, εκείνος θεωρούσε πως δεν είχε πλέον τίποτα να «κερδίσει» από την εκεί παρουσία του στην ομάδα και πίεσε να κάνει το δρομολόγιο προς το Τορίνο.

....
Βλέπετε η Γιουβέντους τον είχε «λοκάρει» από καιρό και κατέβαλε στην Αϊντχόβεν 500.000 ευρώ plus ορισμένα μπόνους ώστε να τον αποκτήσει, ενώ η μητέρα του σταμάτησε να εργάζεται για να ακολουθήσει τον γιο της στην Ιταλία.

Οταν ήταν πιο μικρός έλεγε πως ήθελε να γίνει οδηγός μηχανών σε αγώνες ταχύτητας και είχε ως είδωλο τον Βαλεντίνο Ρόσι. Αφορμή για αυτό στάθηκε ένα mountain bike που πήρε στα 5 του, μέχρι που πιτσιρικάς έπεσε από αυτό, χτύπησε στο κεφάλι και σταμάτησε τις… τρέλες.


Στο ποδόσφαιρο του άρεσε η αλάνα και έπαιζε με τους «κανόνες» της στο De Genestetlaa, όπου σήμερα υπάρχει ένα γηπεδάκι με το όνομα του τεράστιου Γιόχαν Κρόιφ. «Εκεί δεν χρειάζεται να ακούς κανέναν ή να υπακούς σε εντολές», λέει ο ίδιος αναπολώντας τις εποχές της ξεγνοιασιάς, σε μία ατάκα του που ίσως εξηγεί πως δύσκολα μπαίνει σε «καλούπια». Η ουσία όμως ήταν πως πλέον, μόλις στα 19 του, πέρασε την πόρτα της Κοντινάσα και έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε ένα από τα μεγαλύτερα club του κόσμου.

Μάλιστα μεταγενέστερα «αποκάλυψε» την πρώτη του συνάντηση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οταν έφτασε για πρώτη φορά στο Allianz και άρχισε να το «εξερευνά» έπεσε… πάνω στους ΝτιμπάλαΙγκουαϊν, Ντάγκλας Κόστα και Νέντβεντ. «Τους έπαιρνα στο FIFA και τώρα τους είχα μπροστά μου», λέει χαριτολογώντας και ύστερα… πάγωσε, καθώς μπροστά του εμφανίστηκε ο CR7.


Οι δυο τους μίλησαν για λίγο στα πορτογαλικά με τον Φερνάντες εμφανώς «τρακαρισμένο», ενώ μεταγενέστερα αναφέρθηκε και στις σχέσεις που ανέπτυξαν. «Μιλούσαμε συχνά. Οταν τον έβλεπα στο γυμναστήριο μετά την προπόνηση πήγαινα μαζί του. Συχνά μου έλεγε ‘μην σκέφτεσαι τι θα γίνει σε πέντε χρόνια, αλλά το τώρα. Θα πρέπει να δίνεις καθημερινά το 100% και να προπονείσαι σκληρά. Να πηγαίνεις στο γυμναστήριο δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά από κάθε προπόνηση’».
....

Πλέον ήταν βασικό στέλεχος της U23 των «μπιανκονέρι», ενώ με την πρώτη ομάδα της «Μεγάλης Κυρίας» έκανε συχνά προπονήσεις και έπαιζε σε ορισμένα της φιλικά.

Το μέλλον ήταν μπροστά του στρωμένο με ροδοπέταλα, αλλά το καλό του ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Σε ένα παιχνίδι με τη Ρόμα έγινε δέκτης ρατσιστικών σχολίων που τον επηρέασαν και αντέδρασε σε έντονο ύφος προς την εξέδρα, κάτι που προκάλεσε την τιμωρία του με πρόστιμο. Τους ύψωσε, δικαίως, το μεσαίο δάχτυλο κάτι που όμως δεν πέρασε απαρατήρητο και το ζήτημα πήρε διαστάσεις. Στην Ολλανδία ανάλογα περιστατικά είναι σπάνια και εκείνος το έφερε βαρέως.

Λίγο αργότερα τραυματίστηκε στο γόνατο, έμεινε εκτός για μερικούς μήνες και αυτόματα έπαψε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ο πιτσιρικάς Φερνάντες επηρεάστηκε ψυχολογικά, Οταν αποθεραπεύτηκε πήγε δανεικός πίσω στην πατρίδα του και τη Φορούνα Σιτάρντ, αλλά ένας νέος τραυματισμός στο ίδιο σημείο τον άφησε πίσω. Δεν «κόλλησε», έπαιξε λίγο και επέστρεψε στην Ιταλία, από όπου πήγε στις ΗΠΑ με σκοπό να γίνει απολύτως καλά.

Ακολούθησε η Πεσκάρα της Serie B, αλλά τον Απρίλιο έλυσε το συμβόλαιό του και γύρισε στην πατρίδα του. Για κάποιο χρονικό διάστημα έκανε προπονήσεις με τη Φέγενορντ, κάτι που «φούντωσε» τα σενάρια πως θα παίξει ξανά στην Ολλανδία. Ομως δεν προχώρησε κάτι και ο νεαρός θα γίνει κάτοικος Αγρινίου. Στο χέρι του ή πιο σωστά στο πόδι του είναι να κάνει ένα δυναμικό come back. Αλλωστε είναι μόλις 22 ετών!


Ολοι κρατούν κάτι που είπε πρόσφατα. «Είμαι ‘πεινασμένος’ για μπάλα». Στον Παναιτωλικό θα έχει την ευκαιρία του.

Πηγή: gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ