Φτηνή ήττα… ξανά!

Όταν κάνεις καλές φάσεις και χάνεις τα… άχαστα τότε μοιραία την πατάς. Αυτό έπαθε και ο Παναιτωλικός, που αν και δεν ήταν χειρότερος από τον Ατρόμητο έχασε με 1-0 στο Περιστέρι, αφού είχε ως μοιραίο παίκτη τον Μάρκο Μαρκόφσκι που δεν μπόρεσε σε αρκετές φάσεις να βρει δίχτυα…

Μετά την νίκη επί της ΑΕΚ, που άλλαξε την κακή εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών, ο Παναιτωλικός ήθελε κι ένα καλό αποτέλεσμα μακριά από το Αγρίνιο έτσι ώστε η σεζόν που φτάνει στο τέλος της να κλείσει με καλή εικόνα.

Ο Γιάννης Ματζουράκης, ως επιβράβευση για όσα είδε κόντρα στην Ένωση, έριξε ξανά στο βασικό σχήμα τους Ρουμπουλάκου (αριστερό άκρο) και Χαντάκια (κέντρο άμυνας), ενώ στον πάγκο έμεινε ο Ουάρντα που έχασε προπονήσεις λόγω της παρουσίας του στην εθνική Αιγύπτου. Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή στην δράση του Τάσου Παπάζογλου, που μπήκε ως αλλαγή κι έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Όπως συνήθως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στα εκτός έδρας ματς, ο Παναιτωλικός ξεκίνησε και πάλι νωθρά. Με αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως αυτή την φορά χωρίς να δώσει στον αντίπαλο το δικαίωμα για πολλά-πολλά. Πάντως οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο είχαν τις στιγμές τους, αλλά πότε ο Κυριακίδης και πότε η άμυνα έκανε το χρέος της.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη… πατούσε καλύτερο το γήπεδο του Περιστερίου κι ήταν αυτός που είχε τις 2 καλύτερες φάσεις για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Όμως τόσο στο 19′ ο Χαντάκιας, όσο και στο 29′ ο Μαρκόφσκι δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα.

Οι Αγρινιώτες ήταν πιεστικοί, είχαν απαντήσεις στις ευκαιρίες του Ατρομήτου, αλλά τελικά παρά το δραστήριο πρώτο μέρος, βρέθηκαν πάλι πίσω στο σκορ, ξανά με μια… αμυντική ολιγωρία. Ο Μπρίτο έβαλε πλάτη μέσα στην περιοχή τον Κούσα, με μια περίτεχνη ενέργεια τον «έστειλε» εκτός φάσης, σούταρε, ο Κυριακίδης έκανε μια μεγάλη επέμβαση αλλά σε κενή εστία ο Λε Ταλέκ με κεφαλιά σκόραρε αφού όλη η άμυνα… μπλόκαρε. Έτσι ξανά σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα, ο Παναιτωλικός δέχτηκε ένα… φτηνό γκολ!

Όταν χάνεις τα… άχαστα

Ο τρόπος που ο Παναιτωλικός βρέθηκε πίσω στο σκορ, πάγωσε όλη την ομάδα αν κρίνει κανείς από την εικόνα του 2ου μέρους. Ο Ματζουράκης λίγο πριν το 60′ έριξε στην μάχη τον Ουάρντα (στη θέση του Βασιλούδη) προκειμένου ο Τίτορμος να γίνει πιο απειλητικός προς την εστία του Μπάρκα. Παρ’ όλα αυτά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έδειχνε να επιζητά περισσότερο ένα δεύτερο γκολ, παρά τα «καναρίνια» την ισοφάριση.

Ο Κυριακίδης φώναξε και πάλι παρών σε αρκετές περιπτώσεις. Βλέποντας την εικόνα αυτή, ο τεχνικός του Παναιτωλικού έριξε ακόμη έναν επιθετικογενή παίκτη στο γήπεδο, αφού ο Κάπελ πήρε την θέση του Μύγα, ενώ μπήκε και ο Παπάζογλου που στο 75′ έχασε σχεδόν 1-2 μέτρα από την εστία μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά.

Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία του Μαρκόφσκι στο 82′ όταν θα μπορούσε να περάσει τον Μπάρκα και να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, όμως πλάσαρε από μακριά κι αστόχησε! Κάπως έτσι έκλεισε το ματς και τα «καναρίνια» δεν μπόρεσαν να φύγουν ούτε με πόντο από την Αθήνα!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Μπίτολο, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κεϊτά (90′ Γροντής), Ούμπιντες, Μπρίτο,Ματέι (74′ Στόιτσεφ), Σουμπίνιο (80′ Ουσέρο), Λε Ταλέκ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Ρουμπουλάκου, Μύγας (66′ Κάπελ), Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (73′ Παπάζογλου), Μουνιός, Βασιλούδης (56′ Ουάρντα), Μαρκόφσκι.

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ