Όσο… ζει, θα ελπίζει, κόντρα σε όλους!

Ο Παναιτωλικός απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει! Ένα ματς που έμοιαζε χαμένο από τα δικά του λάθη, αλλά και τα… όργια Δημητρόπουλου, το γύρισε από το 0-2 της Ξάνθης στο 2-2 (με 2 τέρματα του Ουάρντα) και επί της ουσίας διατηρεί έστω και λιγοστές ελπίδες για παρουσία στα πλέι οφ!

Χωρίς… νέους

Με τον Μουνιός να ήταν εκτός μάχης λόγω καρτών, τον Αλεξίεβιτς τραυματία και τους Φερέιρα, Κλέσιο και φυσικά Κριστιάνο στον πάγκο, ο Γιάννης Ματζουράκης είχε στο αρχικό σχήμα «παλιούς», δηλαδή κανένα από τα νέα αποκτήματα του Ιανουαρίου. Μύγας και Ουάρντα αφού εξέτισαν τις τιμωρίες τους επέστρεψαν στην ενδεκάδα που την αποτελούσαν οι Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουσέδα, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα.

Αλλαγή πλάνων λόγω Παπάζογλου

Δυστυχώς όμως σε άλλο ένα ματς ο τεχνικός του Τίτορμου αναγκάστηκε να αλλάξει από νωρίς τα αρχικά του πλάνα.

Όχι γιατί βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή η κόκκινη κάρτα, αλλά λόγω τραυματισμού.

Ο, εδώ και μήνες, πιο σταθερός παίκτης της ομάδας, ο Τάσος Παπάζογλου, μόλις στο 13΄τραυματίστηκε στον ώμο και έδωσε την θέση του στον πιτσιρικά Βασιλούδη. Με την κίνηση του αυτή, να βάλει δηλαδή τον 19χρονο ως πρώτη αλλαγή, ο «Ματζού» απέδειξε και το πόσο εμπιστεύεται τους νεαρούς παίκτες της ομάδας.

Τελικά σωστά ο λαός λέει πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Στην περίπτωση του Παναιτωλικού ίσχυσε το… κακή μέρα. Το πρώτο καμπανάκι ήρθε με τον τραυματισμό του Παπάζογλου. Το δεύτερο με τις ευκαιρίες της Ξάνθης και το πιο… ηχηρό με το λάθος του Δημητρόπουλου και του βοηθού του.

Λάθος, λάθος, λάθος

Μια μπάλα που έχει βγει εκτός γηπέδου (αν και σε αυτή την περίπτωση ο Μύγας όφειλε να αντιδράσει καλύτερα), μετατρέπεται σε… σέντρα-λουκούμι από τον Νιέτο στον Καπετάνο και με την συνδρομή της κοιμώμενης άμυνας γίνεται το 0-1. Το γκολ μπήκε στο 34΄όμως αυτό στο επόμενο δεκάλεπτο ως την λήξη του ημιχρόνου δεν φάνηκε ικανό να ξυπνήσει τους παίκτες του Παναιτωλικού ώστε να αντιδράσουν…

Το λάθος του Δημητρόπουλου, το λάθος του Μύγα, η ολιγωρία της άμυνας στο γκολ και ο κακός Παναιτωλικός του πρώτου μέρους ήταν η συνταγή για το 0-1 της Ξάνθης. Για άλλη μια φορά η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της σε αγώνα του Τίτορμου και όπως μονίμως συμβαίνει ήταν εις βάρος του τα λάθη. Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα «καναρίνια» έδωσαν δικαίωμα χαρίζοντας στους Ακρίτες όλο το πρώτο ημίχρονο.

Παναιτωλικός με το γκάζι πατημένο!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ματζουράκης θέλοντας να δώσει πιο επιθετική πνοή για να αναστρέψει την κατάσταση έριξε στο γήπεδο τον Φερέιρα στην θέση του Ρουσκουσέδα.

Με το «καλημέρα» οι Αγρινιώτες έδειξαν να έχουν… ξυπνήσει κι έχασαν τις καλές ευκαιρίες με τον Ουάρντα αρχικά και με τον Μαρκόφσκι στην συνέχεια για την ισοφάριση.Δεν μπόρεσε όμως να βρει το γκολ κι όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη έβρισκε τις λύσεις για να φέρει ξανά στα δικά της μέτρα την αναμέτρηση και να διαχειριστεί το 0-1.

Ο Παναιτωλικός πάντως συνέχισε πότε μέ σέντρες από τα δεξιά και πότε από τα αριστερά τις σέντρες με προφανή στόχο το κεφάλι του Μαρκόφσκι. Όμως τελικά ένα ακόμη λάθος, μια ολιγωρία στην άμυνα δίνει στην Ξάνθη την ευκαιρία να πατήσει ακόμη καλύτερα στο ματς και να πετύχει το δεύτερο γκολ που έδωσε αέρα νίκης.

Εκεί που φάνηκε να τελειώνουν όλα, ο Παναιτωλικός… ξαναμπήκε στο ματς με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ουάρντα.

Τα «καναρίνια» μείωσαν σε 1-2 και είχαν τον ενθουσιασμό για να… γυρίσουν το παιχνίδι. Δημιούργησαν συνθήκες πίεσης και σε μια ακόμη στημένη φάση με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Αιγύπτιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-2!

Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά στο γήπεδο καθώς ο κόσμος με τον τρόπο του βοηθούσε τον Τίτορμο για την ολική ανατροπή. Τελικά με φουλ άμυνα οι «ακρίτες» δεν δέχτηκαν τρίτο τέρμα και για πρώτη φορά έφυγαν από το Αγρίνιο με βαθμό.

Όμως δεν πέρασαν στην βαθμολογία τα «καναρίνια» που έχουν δικαίωμα στην ελπίδα και την επόμενη εβδομάδα θα πάνε στα Γιάννενα για το… διπλό.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ