Γέλασε στην αρχή, δεν γέλασε στο τέλος!

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε ιδανικά το ματς με γκολ… από τα αποδυτήρια, αλλά στην συνέχεια δεν έκανε απολύτως τίποτα και μάλλον το 1-1 αφήνει παραπονεμένο τον Αστέρα Τρίπολης καθώς πάλι ο Κυριακίδης «έσωσε» τα χειρότερα. Τα «καναρίνια»… ξύπνησαν πάλι στα τελευταία λεπτά και στο 93′ θα μπορούσαν να… αρπάξουν το τρίποντο με την ευκαιρία του Παπάζογλου.

Στα αξιοσημείωτα είναι η θέση βασικού που έδωσε ο Χάβος στον νεαρό Βασιλούδη, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Κλέσιο. Με τον Παναιτωλικό να είναι βαθμολογικά αδιάφορος, ο τεχνικός της ομάδας πέρασε το… μήνυμα ότι μέχρι το φινάλε της σεζόν θα δώσει χρόνο συμμετοχής και σε νεαρούς παίκτες έτσι ώστε να δει τι μπορεί να περιμένει για την συνέχεια, ενόψει και του καλοκαιρινού σχεδιασμού.

Στα… του αγώνα, οι Αγρινιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ πριν καν πατήσουν στην περιοχή του Ντοναρούμα. Στο 4΄ένα φάουλ του Άλβαρο Ρέι έξω από την περιοχή του Αστέρα, η μπάλα πήρε την τροχιά που χρειάζονταν και κατέληξε στα δίχτυα του Ιταλού πορτιέρο.

Το γκολ αυτό έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό κι αμέσως άλλαξε την ροή της αναμέτρησης. Πάντως οι Αρκάδες αν και πίσω στο σκορ, δεν απογοητεύτηκαν. Ήταν αυτοί που κράτησαν περισσότερο την μπάλα, έψαξαν την ισοφάριση, είχαν τις στιγμές τους και ειδικά με την κεφαλιά του Τσουκαλά, με τα «καναρίνια» να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, αφού έως την λήξη του πρώτου μέρους δεν είχε κάποια άλλη καλή φάση για γκολ, πλην ενός ακίνδυνου σουτ του Μάρκος Πάουλο.

Δεν… ξύπνησε και το έφαγε

Στην επανάληψη δεν άλλαξε αρκετά η εικόνα του Παναιτωλικού. Ο Χάβος… διαπίστωσε θέμα στο κέντρο, καθώς ο Αστέρας έφτανε εύκολα στην περιοχή του Κυριακίδη κι έτσι στο 55′ έβαλε τον Μάκο στην θέση του Βασιλούδη, που ξεκίνησε δυνατά αλλά στην συνέχεια κινήθηκε σε ρηχά νερά. Χωρίς δημιουργία στο κέντρο, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι και με τον Παπαδόπουλο… θεατή αφού ελάχιστα έφτασε η μπάλα στα πόδια του.

Αντίθετα οι Αρκάδες που «καίγονταν» όσο περνούσε η ώρα ζητούσαν το γκολ και θα το έβρισκαν στο 60′ στην ανενόχλητη κεφαλιά του Ιγκλέσιας, αν ο Κυριακίδης δεν είχε κάνει μια ακόμη σπουδαία επέμβαση, ενώ το ίδιο έκανε και στο 66′ όταν… απογειώθηκε στην εκτέλεση φάουλ του Μάσα. Όμως το… καλό δεν τρίτωσε. Άλλωστε η μορφή του αγώνα έδειχνε ότι ο Παναιτωλικός θα δέχονταν το γκολ.

Ξανά ο Μάσα εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή, το τείχος ανοίγει και ο διεθνής κίπερ βλέπει την μπάλα στα δίχτυα του. Σχεδόν άμεσα ο Χάβος έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρκόφσκι περιμένοντας από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας ένα γκολ λυτρωτικό που θα δώσει την νίκη. Αυτό δεν έγινε, αλλά από την άλλη ο Κυριακίδης συνέχιζε με επεμβάσεις του να κρατάει τον Παναιτωλικό στο ματς κόντρα στον καλύτερο Αστέρα.

Ακόμη κι έτσι όμως ο Τίτορμος θα μπορούσε να… γελάσει στο τέλος αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του Παπάζογλου στο 93′ πέρασε λίγο πάνω από την εστία των Αρκάδων και το 1-1 έμεινε!

Η επιστροφή Παπάζογλου

Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει στην φάση του 64′. Τότε ήταν που σηκώθηκε το πινακάκι για αλλαγή με τον Τάσο Παπάζογλου να περνάει στο γήπεδο και μετά από περίπου 8 μήνες γύρισε στην δράση.

Το χειροκρότημα ήταν ζεστό για ένα παίκτη που πρόσφερε πολλά πέρσι και έλλειψε ακόμη περισσότερο φέτος. Μάλιστα στο φινάλε του αγώνα ήταν ο πρωταγωνιστής σε όλες τις καλές φάσεις των «καναρινιών» αλλά δεν έγινε… ήρωας όπως πέρσι στο ίδιο ματς.

Μετά την διακοπή της περασμένης εβδομάδας από σήμερα άρχισε το… βαρύ πρόγραμμα συνεχίζεται για τον Παναιτωλικό καθώς στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης παίζει στην Ξάνθη, ενώ την άλλη Κυριακή υποδέχεται την Βέροια.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Ροντρίγκες, Μύγας (64′ Παπάζογλου), Μάρκος Πάουλο, Μπράβο, Λόπες, Βασιλούδης (55′ Μάκος), Ρέι, Παπαδόπουλος (73΄Μαρκόφσκι).

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Γκάουντουτσουκ (46΄Τριανταφυλλόπουλος), Ιγκλέσιας (69΄Χαμντανί), Φαρίνια (75΄Τσιλιανίδης), Μάσα, Τσουκαλάς, Ιωαννίδης, Μανιάς.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ