Τσάμπα ήττα και πλέον κινδυνεύει άμεσα (1-2)

Ο Ολυμπιακός του rotation δεν ήταν καλός στο Αγρίνιο, όμως δεν αρνήθηκε τα… δώρα του Παναιτωλικού, «γύρισε» το ματς από 1-0 σε 1-2 και πήρε ένα μεγάλο τρίποντο στη μάχη του τίτλου! Αυτογκόλ από Τορεχόν και Ελ Καμπί τα γκολ της νίκης. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν με τον Φρ. Ντουάρτε. Μεγάλη επέμβαση Πασχαλάκη στο 94′.

Ένας Ολυμπιακός που ήταν από μέτριος έως αρκετά κακός με τον Παναιτωλικό κατάφερε να γυρίσει το σε βάρος του 0-1 σε 1-2, αξιοποιώντας και τα σημαντικά λάθη των παικτών των Αγρινιωτών. Τραυματίστηκε και αποχώρησε κλαίγοντας ο Ζέλσον.

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Με αλλαγές – όπως προβλεπόταν να συμβεί – παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Παναιτωλικό ο Μεντιλίμπαρ. Ο σχηματισμός των Πειραιωτών με Βέζο βασικό: Πασχαλάκης – Ορτέγα, Ρέτσος, Βέζο και Κίνι – Ιμπόρα, Τσικίνιο, Καμπράλ και Ποντένσε – Μασούρας και Ελ Καμπί.

Για τον Παναιτωλικό ο Τσάβες ήταν στο τέρμα. Οι Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε στο κέντρο της άμυνας και Μαυρίας και Χατζηθεοδωρίδης στα δύο άκρα της άμυνας, σε ρόλο φουλ μπακ. Οι Πέρες, Φρεντ Ντουάρτε, Μπουζούκης τοποθετήθηκαν στο κέντρο και οι Καρέλης και Σέρχιο Ντίας μπροστά σε έναν σχηματισμό 3-5-2.

Φλύαρος δημιουργικά και επιθετικά ο Ολυμπιακός, γκολ ο Φρεντ Ντουάρτε για το 1-0
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έβγαλε κάποιες φάσεις αλλά ουσιαστικός ή τόσο καλός δεν ήταν. Στο 11ο λεπτό μετά από φάουλ του Ολυμπιακού το σουτ του Ποντένσε βρήκε κόντρα και πήγε πάνω στον Τσάβες.

Στο 16′ προσπάθησε να απειλήσει με τον Φρεντ ο Παναιτωλικός. Τελικώς η μπάλα πέρασε έξω από τη μπαλιά των παικτών του Παναιτωλικού. Στο 18′ μετά από γύρισμα του Μασούρα ο Ποντένσε βρήκε τη μπάλα αλλά ο Τσάβες ήταν στη σωστή θέση. Στραβοπάτησε μάλιστα στην προσπάθειά του ο Ποντένσε.

Στο 19′ ο Μασούρας από κοντά έχασε τεράστια φάση στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω έπειτα από πάσα του Ελ Καμπί. Οι Πειραιώτες είχαν και άλλες προσπάθειες δίχως αντίκρισμα. Στο 30′ ο Ιμπόρα δεν μπόρεσε από καλή θέση να σκοράρει ενώ στο 33′ μετά από πάσα του Ντίας στον Φρεντ Ντουάρτε ο τελευταίος σκόραρε με δυνατό σουτ από την πλευρά του Ορτέγα. Με αυτό το 0-1 τελείωσε το α’ μέρος με έναν αρκετά κακό Ολυμπιακό.

Όλα… τούμπα με τον Ζέλσον Μαρτίνς και τον Ποντένσε
Το 2ο μέρος είχε αρκετές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο προσώπων από τον Μεντιλίμπαρ. Μία αλλαγή του, ο Ζέλσον Μαρτίνς, ήταν εκείνος που έκανε το 1-1. Πήρε τη μπάλα στο 72′ μετά την πάσα του Ποντένσε, έκανε το σουτ με τον Τορεχόν να βάζει το πόδι του, να αλλάζει την πορεία της μπάλας και να μπαίνει γκολ. Ο δε Ζέλσον λίγα λεπτά μετά τραυματίστηκε και έβαλε τα κλάματα βγαίνοντας ως αλλαγή.

Στο 79ο λεπτό ο Ελ Καμπί έκανε όλη τη δουλειά μόνος του. Έκλεψε από τον Μαλή, πέρασε τον Τσάβες και έκανε το γύρισμα με τον Στάγιτς να πηγαίνει για κόψιμο αλλά η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των Αγρινιωτών. Στο 94′ ο Πασχαλάκης έβγαλε εξαιρετικά το φάουλ του Σενγκέλια για να μείνει το σκορ στο 1-2.

MVP: Ο Ποντένσε. Ο Πορτογάλος δεν ήταν σούπερ αλλά είχε συμμετοχή στη φάση του Ζέλσον Μαρτίνς και ήταν από τους λίγους μεσοεπιθετικούς που πάλεψε τόσο πολύ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ελ Καμπί με τον Ζέλσον. Ο 2ος μπήκε και άλλαξε το ματς και ενώ έκανε το 1-1. Ο πρώτος με την αντίληψή του έκλεψε τη μπάλα και τελείωσε τη φάση στο 1-2. Το κακό για τον Ζέλσον ήταν ότι χτύπησε. Από τον Παναιτωλικό εκτός από τον σκόρερ Φρεντ θετικό πρόσημο είχαν και ο πορτιέρε Τσάβες με τον στόπερ Ταμπίντζε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τορεχόν. Βασική αιτία που δέχθηκε το 1-1 ο Παναιτωλικός από το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς στο γήπεδοτ του Αγρινίου. Από τον Ολυμπιακό δεν ήταν και λίγοι. Παίκτες όπως οι Ορτέγα, Ιμπόρα και Καμπράλ.

Η ΓΚΑΦΑ: Και το 1-1 και το 1-2 είναι γκάφες των παικτών του Παναιτωλικού. Όπως υπάρχει γκάφα και στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού και την άμυνά του στη στιγμή του 1-0 του Φρεντ Ντουάρτε. Ειδικά στον Ορτέγα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν απέφυγε τα λάθη η διαιτησία σε επίπεδο φάουλ και καρτών. Δεν έχει κάνει γενικά φοβερό λάθος με παράπονα πάντως να υπήρχαν και από τις 2 ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεύτερο σερί ματς που ο Ολυμπιακός γυρίζει σκορ σε βάρος του. Αυτή τη φορά με τον Παναιτωλικό και σε έναν αγώνα που είχε πιο κακή απόδοση από τον αγώνα με τον Αστέρα. Και πάλι όμως τα κατάφερε για το τελικό 1-2.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε (67′ λ.τρ. Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70′ λ.τρ. Τορεχόν), Πέρες, Φρεντ Ντουάρτε, Μπουζούκης (61′ Τσιγγάρας), Καρέλης (67′ Πέδρο) και Σέρχιο Ντίας (61′ Σενγκέλια).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ρέτσος, Βέζο (90′ Ντόι), Κίνι, Ιμπόρα (59′ Εσε), Τσικίνιο, Καμπράλ (59′ Ζέλσον Μαρτίνς λ.τρ. στο 82′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (59′ Γιόβετιτς) και Ελ Καμπί.

Πηγή: Gazzeta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ