Το «πάλεψε» (1-3)

Ο ΠΑΟΚ ζητούσε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και τη βρήκε στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός του έβαλε δύσκολα, προηγήθηκε με τον Χατζηθεοδωρίδη, όμως με δύο γκολ (Σάστρε, Ζίφκοβιτς) σε ένα λεπτό (!!!) ο γεμάτος ποιότητα Δικέφαλος γύρισε το ματς κι έφυγε νικητής με 3-1, με τον «Ντέλια» να βρίσκει κι αυτός δίχτυα στο 90′

Και το σερί καλά κρατεί… Ο ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι το 72ο λεπτό, πέτυχε την 19η διαδοχική νίκη του απέναντι στον Παναιτωλικό στις αναμετρήσεις τους και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος.

Οι αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου έφεραν την ανατροπή για τους «ασπρόμαυρους» που έμειναν στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και πηγαίνουν την Τετάρτη (28/2) στις Σέρρες στο δεύτερο από τα τρία σερί εκτός έδρας ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Με απουσίες και οι δύο

Οι πολλές απουσίες υποχρέωσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση στο Αγρίνιο.

Με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ ακριβώς ένα χρόνο μετά την τελευταία του παρουσία σε αγώνα πρωταθλήματος, πιο συγκεκριμένα στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ.

Ο Ράφα Σοάρες επέστρεψε στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, με δεδομένη την απουσία του τραυματία (και τιμωρημένου) Μπάμπα Ράχμαν, ενώ το δίδυμο Κεντζιόρα – Κουλιεράκη, πήρε ένα ακόμη παιχνίδι στα πόδια του, καθώς απουσίαζαν οι τραυματίες Έκονγκ και Μιχαηλίδης.

Ο Μάρκος Αντόνιο έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός στη φυσική του θέση, αυτή του εσωτερικού χαφ, δίπλα στον Μεϊτέ, με τον Στέφανο Τζίμα να παίρνει φανέλα βασικού, καθώς ο Μπράντον Τόμας ήταν τιμωρημένος και ο Άλι Σαμάτα σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν λογικό και επόμενο να μείνει στον πάγκο.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πετράκης είχε κι εκείνος κάποιες απουσίες να διαχειριστεί, όπως αυτές των τραυματιών Στεργιάκη (υπέστη ρήξη έσω μηνίσκου στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης), Μπαλντασάρα και Μπακάκη, ενώ εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Ντουάρτε και Καρέλης.

Γκολάρα ο Χατζηθεοδωρίδης, δοκάρια ο ΠΑΟΚ…

Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε το ξεκίνημα του αγώνα. Ένας νωχελικός ΠΑΟΚ να ψάχνεται στο γήπεδο και να βρίσκεται από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Η χαμένη ευκαιρία μόλις στο 5ό λεπτό του Χατζηθεοδωρίδη έμοιαζε με… προειδοποιητική βολή. Όπερ κει εγένετο… Στην αμέσως επόμενη φάση η βολίδα του Έλληνα μέσου του Παναιτωλικού δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς.

Η μπάλα από το πόδι του Χατζηθεοδωρίδη «καρφώθηκε» στα δίχτυα του «Δικεφάλου» και με το 1-0 στην πλάτη από το 6ο λεπτό οι «ασπρόμαυροι» έτρεχαν και δεν έφταναν… Το τρικ με τη χρησιμοποίηση του Μάρκος Αντόνιο δίπλα στον Μεϊτε δεν βγήκε, η κατοχή μπορεί να έφτασε μέχρι το 85% υπέρ του ΠΑΟΚ, ωστόσο οι παίκτες του στο διάστημα 10’-35’ δεν μπορούσαν να πατήσουν με προϋποθέσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού, που βρήκε και τρίτη μεγάλη στιγμή με τον Σενγκέλια στο 36ο λεπτό.

Μέσα σ’ όλα ο ΠΑΟΚ είδε δύο φορές την τύχη να του γυρίζει την πλάτη. Η πρώτη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ (12’) με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Τσάβες, ανάλογη κατάληξη και μετά την καταπληκτική ενέργεια και το σουτ του Κωνσταντέλια (45’) στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δύο μέσα ένα λεπτό!

Με εξαίρεση τα πέντε λεπτά του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, πίεσε και έψαξε για την ανατροπή. Δεν έμεινε πίσω ούτε από το ψυχολογικό σοκ της ακύρωσης του γκολ από τον Κωνσταντέλια στο 59ο λεπτό. Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Οζντόεφ και Α. Ζίβκοβιτς και βρήκε δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό!

Αρχικά ήταν ο Σάστρε αυτός που πάτησε περιοχή και με σουτ από τα πλάγια ισοφάρισε σε 1-1. Το χρονόμετρο έδειχνε το 72ο λεπτό. Στο 73ο λεπτό έδειχνε… 1-2! Οι δύο αλλαγές, Οζντόεφ και Α. Ζίβκοβιτς, συνδυάστηκαν και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός -πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου» με 14 γκολ- με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Τσάβες παγώνοντας την κερκίδα στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά με εξαίρεση μια κεφαλιά του Τορεχόν στο 80’ που έβγαλε ο πολύ καλός και σταθερός Ζίβκο Ζίβκοβιτς, δεν μπόρεσε να απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ, που βρήκε και τρίτο γκολ με τον Κωνσταντέλια στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό 1-3.

MVP: Με γκολ και ασίστ ο ερχόμενος από τον πάγκο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν ο πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο ο Σουαλιό Μεϊτέ ήταν όλος ο ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο «Δικέφαλος» δεν πήρε τίποτα από Μάρκος Αντόνιο και Τζίμα.

Η ΓΚΑΦΑ: Η συνολική αντίδραση του Παναιτωλικού μετά το 1-1 ήταν… παιδική και το πλήρωσε.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου) γενικά τα πήγε καλά, δεν είχε τη μεγάλη φάση να διαχειριστεί, το γκολ του Κωνσταντέλια ακυρώθηκε από τον Μανούχο στο VAR για οφσάιντ του Ντεσπόντοφ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Για 72’ κινδύνεψε το εντυπωσιακό σερί του ΠΑΟΚ, που τελικά έφτασε στη 19η σερί νίκη επί του Παναιτωλικού και την δέκατη συνεχόμενη στο Αγρίνιο. Δεν ήταν εύκολη επικράτηση, υπήρχαν τόσα πολλά πριν από το ματς, με το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους «ασπρόμαυρους».

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (68’ Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (68’ Ντίαζ), Τσιγγάρα, Πέδρο, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μάρκος Αντόνιο (63’ Οζντόεφ), Μεϊτε, Ντεσπόντοφ (80’ Σβαμπ), Μουργκ (63’ Α. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Τζίμας (46΄ Σαμάτα).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ