Παλικαρίσιος βαθμός (2-2)

Τι ματσάρα είδαμε στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Τι; Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Παναιτωλικός έμειναν στο 2-2 σε έναν αγώνα όπου… έσπασαν καρδιές και στο φινάλε του και οι δύο δύναται να αισθάνονται άτυχοι που δεν κέρδισαν και συνάμα τυχεροί που δεν έχασαν!

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Γραμματικάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Λύρατζη, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Αλβαρες τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Γκος, Γιαμπλόνσκι στον άξονα, τους Κρέσπι, Καλτσά στα άκρα και τον Μπαρτόλο πίσω από το «9άρι» Μιριτέλο.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Στεργιάκη στο τέρμα, τους Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Ντίαζ, Καρέλη στην επίθεση.

Καλός ρυθμός και εκατέρωθεν ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά

Τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα είχαν πολύ καλό ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις. Οι δύο ομάδες έμεναν ψηλά,πρέσαραν και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Οι Αγρινιώτες απείλησαν εις διπλούν με τον Ντίαζ (3′,7′), οι Αρκάδες «άγγιξαν» στο 10′ το 1-0 με τη μεγάλη ευκαιρία του Μπαρτόλο όταν μετά από 1-2 που έπαιξε με τον Μιριτέλο βρέθηκε φάτσα με τον Στεργιάκη αλλά έκανε κακό τελείωμα, ενώ ο Ντίαζ και πάλι στο 15′ και το 16′ θέλησε να βάλει «δύσκολα» στον Γραμματικάκη, μετά από αντίστοιχες μεταβιβάσεις του Λιάβα. Ευρύτερα πάντως ήταν ένα «ανοικτό» παιχνίδι και οι «μονομάχοι» έβρισκαν κενούς χώρους.

Κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και εγκαταστάθηκαν στο μισό των αντιπάλων τους, που είχαν «θέμα» στον άξονα και δεν κρατούσαν μπάλα. Η κατοχή υπέρ του Αστέρα «φλέρταρε» με το 60%, όμως δεν μετουσιώνονταν σε ουσία, φάσεις δηλαδή.

Ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο, αλλά «μετρούσε» 1/16 γεμίσματα

Οι Αρκάδες αρέσκονταν σε γεμίσματα και είναι χαρακτηριστικό πως στο 39′ το κοντέρ τους «έγραφε» 1/16 (!) και πολλάκις τους έλειπε η τελική πάσα για να φτιάξουν ευκαιρία, παρότι πατούσαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ο Κρέσπι βρέθηκε δις σε θέση βολής, όμως στην πρώτη (35′) ο Οικονόμου του έβαλε σωτήρια για τον Παναιτωλικό την κόντρα και στην έτερη (39′) το σουτ του βρήκε σε σώματα και ήταν «χλιαρό». Παράλληλα καταγράφεται και μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γιαμπλόνσκι, αλλά σε γενικές γραμμές τα «καναρίνια» απορροφούσαν την πίεση που δέχονταν.

Ο Ντίαζ άνοιξε το σκορ, ο Μιριτέλο «απάντησε» άμεσα

Μέχρι που φτάσαμε στο 43′ όπου ο Γιαμπλόνσκι απώλεσε χωρίς πίεση την κατοχή, ουσιαστικά έβγαλε τον Ντίαζ στον κενό χώρο και ο Παραγουανός αφού κουβάλησε για μερικά μέτρα την μπάλα άνοιξε το σκορ με «ξερό» σουτ. Ετσι ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα κόντρα στην ροή του αγώνα με το πρώτο του γκολ, αλλά η «απάντηση» των γηπεδούχων ήταν «άμεση». Στην ουσιαστικά τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα (45’+21) ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιριτέλο με «καρφωτή» κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι Αρκάδες «κυρίαρχοι», πλέον εκμεταλλεύονταν τα στατικά τους και έφτασαν στο 2-1

Σέντρα στο δεύτερο μισό και η εκκίνησή του ήταν σε ανάλογο τέμπο με όπως τελείωσε το πρώτο, μόνο που πλέον ο Αστέρας «παρήγαγε» φάσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν όπως είπαμε 1/16 γεμίσματα στο 39′ αλλά στο 62′ μετρούσαν 6/26, καθώς οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν πλέον πολλά προβλήματα με την μπάλα στον αέρα και κυρίως στα στατικά. Ο Κρέσπι στο 51′ μετά από λάθος του Μπ. Ντουάρτε και κλέψιμο του Μιριτέλο απείλησε στο 51′, ο Μπαρτόλο με κεφαλιά στο 57′ και ο Γιαμπλόνσκι με νέα στο 60′ και οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο. Τελικά η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε ουσία στο 65′, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Καλτσά ο Ζουκάνοβιτς πήρε ακόμη μία κεφαλιά για λογαριασμό τους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ισορρόπησε ο Παναιτωλικός

Αυτόματα μπήκαν νέα δεδομένα στον αγώνα. Ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μισό στο 70′ με ένα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και λίγο αργότερα «έχασε» τον γκολκίπερ του Στεργιάκη με τραυματισμό. Παράλληλα θέλησε να «διορθώσει» τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στα στατικά με την είσοδο του Στάγιτς αντί του Μπ. Ντουάρτε και έτσι μπήκαμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης. Oπου τα «καναρίνια» θέλησαν να βγάλουν αντίδραση, πλέον δεν δέχονταν φάσεις και σε 2-3 περιπτώσεις επισκέφθηκαν με αξιώσεις τα καρέ του Γραμματικάκη, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά και μπήκαμε στις καθυστερήσεις.

Τι είδαμε στις καθυστερήσεις, έγινε το 2-2, θα μπορούσε το 2-3 αλλά και το 3-2!

Ετσι μπήκαμε στις καθυστερήσεις που ήταν 8 λεπτά, ελέω των αλλαγών του σοβαρού τραυματισμού του Στεργιάκη.

Στο 90’+2′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ που το παραχώρησε χωρίς πίεση ο Καλτσάς και το εκτέλεσε ο Χουάνπι. Ο Οικονόμου πήρε την «μονομαχία» και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Ομως ο αγώνας είχε ακόμη… πολύ ψωμί. Και οι δύο ομάδες δεν επαναπαύτηκαν και ήθελαν τη νίκη, κάτι που το έδειχνε η παρουσία τους στα τελευταία λεπτά. Οπου δεν πήγαν σε σετ παιχνίδι, αλλά βγήκαν μπροστά. Στο 90’+5′ ο Παναιτωλικός άπλωσε με τρεις παίκτες εναντίον ενός το παιχνίδι του στην αντεπίθεση, ο Ζοάο Πέδρο έπαιξε στον Λομονάκο που όμως «έχασε» το κοντρόλ.

Αμέσως μετά ο Μάντζης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στα καρέ του Τσάβες και σούταρε, όμως ο Αργεντινός πορτιέρε απέκρουσε και λίγο αργότερα η άμυνα των φιλοξενουμένων «έκατσε», ο Μπαρτόλο βγήκε στην πλάτη της αλλά ο Τσάβες του είπε «όχι» στο εξ’ επαφής πλασέ του.

MVP: Ο Οικονόμου. Εβαλε το γκολ που έκρινε το ματς και πιστώνεται ένα κομβικό stop επί του Κρέσπι στο 35′, όταν και ήταν φάτσα με τον Στεργιάκη.

Στο ύψος του: Ο Μιριτέλο. Ο Αργεντινός φορ ισοφάρισε σε 1-1 για τον Αστέρα και «έφτιαξε» τις μεγάλες ευκαιρίες των Μπαρτόλο (10′), Κρέσπι (51′), τις οποίες και «έχτισε».

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπ. Ντουάρτε. Ο στόπερ του Παναιτωλικού είχε πάρα πολλά προβλήματα, ακόμη και με την μπάλα στον αέρα όπου και υπερτερεί ελέω ύψους.

Η «γκάφα»: Στο 0-1 ο Γιαμπλόνσκι υποπίπτει σε ένα αβίαστο λάθος και ο Ντίαζ άνοιξε το σκορ. Στο 1-1 και σε στατικό η άμυνα του Παναιτωλικού άφησε αμαρκάριστο τον Μιριτέλο, υπ’ αριθμόν 1 επιθετικό «όπλο» των γηπεδούχων που είναι ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι και εκείνος δεν το «συγχώρεσε». Το κόρνερ που έγινε το 2-2 προήλθε από λάθος, χωρίς πίεση, του Καλτσά και στις καθυστερήσεις έγιναν πολλά εκατέρωθεν λάθη. Η άμυνα του Αστέρα άφησε τους αντιπάλους της να βγουν 3 vs 1 αλλά ο Λομονάκο δεν το εκμεταλλεύτηκε και εκείνη του Παναιτωλικού «έχασε» τον Μπαρτόλο, όμως ο Τσάβες αντέδρασε σωστά.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε γκολ του Καρέλη στο 52′ καθώς ήταν εκτεθειμένος και το VAR, όπως ήταν εύλογο, «συμφώνησε». Στο 80′ ακυρώθηκε γκολ του Τορεχόν όταν και πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ του Χουάνπι, επειδή χρεώθηκε πως επηρεάζει τη φάση ο Ζοάο Πέδρο που ήταν εκτεθειμένος.

Το «ταμείο» του «Gazzetta»: Το ματς δεν είχε νικητή μέσα στο γήπεδο, αλλά μία κερδισμένη εκτός που δεν είναι άλλη από τη Λαμία που παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από τον Αστέρα στη «μάχη» που δίνουν οι δυο τους για είσοδο στα play-offs. Στη «σούμα» οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά μόλις οι φιλοξενούμενοι διόρθωσαν τα ανασταλτικά τους λάθη στα στατικά, θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο (93΄Μάντζης), Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (87΄Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (69΄Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί (86΄Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης (77΄Τσάβες), Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε (76΄Πέδρο), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας,, Πέρες, Χουάνπι, Φρ. Ντουάρτε (66΄Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (75΄Στάγιτς), Ντίας (84΄Λομονάκο).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ