Το πάλεψε, δεν αποκλείστηκε ακόμα (0-1)

Το απόλυτο φαβορί για να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό του Κυπέλλου είναι πλέον ο Αρης στη σειρά του με τον Παναιτωλικό, μετά το αποψινό (13/2) 1-0 που κέρδισε στο Αγρίνιο στον πρώτο ημιτελικό του ζευγαριού.

Ετσι πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Για τα «καναρίνια» κάτω από τα γκολπόστ ξεκίνησε ο Αργεντινός πορτιέρε Τσάβες στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας, οι Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς ήταν στα στόπερ, ο Λιάβας δεξιός μπακ-χαφ, ο Τορεχόν αριστερός, οι Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι στον άξονα και οι Σενγκέλια, Ζοάο Πέδρο φορ.

Στους «κίτρινους» ο Κουέστα ήταν στο τέρμα, οι Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μοντόγια τετράδα στην άμυνα, οι Βερστράτε, Νταρίντα στα «6αρο-8άρια», οι Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο στα άκρα και ο Μανού Γκαρθία πίσω από το «9άρι» Μορόν.

Πρώτο ημίχρονο με ρυθμό, εκατέρωθεν φάσεις αλλά 0-0

Σέντρα στο ματς που ήταν μάλιστα το πρώτο μεταξύ ομάδων της μεγάλης κατηγορίας με κόσμο, ύστερα από την άρση των σχετικών μέτρων της Κυβέρνησης. Οι φίλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και τα «καναρίνια» μπήκαν καλύτερα. Μέχρι το 25′-30′ όχι μόνο κρατούσαν με σχετική άνεση τους αντιπάλους τους μακριά από τα καρέ τους, αλλά και έβγαζαν φάσεις με κυριότερη τη διπλή του Τορεχόν στο 14′ όπου ο Κουέστα του είπε «όχι». Εκμεταλλευόμενοι (και) τα λάθη των αντιπάλων τους στα «μετόπισθέν» τους. Παράλληλα τα μπακ τους περιόρισαν τους Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο – όπως και τον Οντουμπάτζο –, ο άξονάς τους έπαιρνε τις δεύτερες μπάλες και συνάμα άπλωναν το παιχνίδι τους στο τρανζίσιον.

Κάπου εκεί ήταν που οι «κίτρινοι» ισορρόπησαν και ξεκίνησαν να βάζουν «δύσκολα» στην αντίπαλη άμυνα. Με βασικό τους «όπλο» τα σερί στατικά που κέρδιζαν, έβαλαν τους «κυανοκίτρινους» στο ανασταλτικό τους μισό και «φλέρταραν» δις με το γκολ. Αρχικά στο 30′ όταν σε στημένη φάση ο Σουλεϊμάνοφ βρήκε ωραία τον Μπράμπετς που ήταν μόνος μέσα στα καρέ του Παναιτωλικού αλλά η εξ’ επαφής του κεφαλιά πέρασε άουτ και ύστερα στο 41′ με τον Σαβέριο που ύστερα από εξαιρετική μεταβίβαση του Μανού Γκαρθία βρέθηκε απέναντι στον Τσάβες, αλλά ο Αργεντινός γκολκίπερ απέκρουσε το πλασέ του. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τον αγώνα χωρίς σκορ, αλλά το 45λεπτο είχε ρυθμό και έβγαζε ένταση, με την καλή φυσικά έννοια.

Επεσε το τέμπο, ο Βέλεθ το 0-1, το «μισό» γκολ είναι του Μανού Γκαρθία

Το δεύτερο ημίχρονο διέφερε σε εικόνα, καθώς πήγαμε σε πιο σετ παιχνίδι και δεν υπήρχε ανάλογος ρυθμός. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν την κατοχή, ο Ζαμόρα που πέρασε ως αλλαγή στο 55′ έπαιζε περισσότερο δεύτερος φορ, επισκέφθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις με αξιώσεις τα καρέ των αντιπάλων τους (με Μπράμπετς, Σουλεϊμάνοφ), ενώ μετά το 55′ και οι γηπεδούχοι άρχισαν να επισκέπτονται εκείνα του Κουέστα (θέλησαν να απειλήσουν με Χατζηθεοδωρίδη, Ζοάο Πέδρο). Μέχρι που φτάσαμε στο 64′ , όταν ο Μανού Γκαρθία βρήκε ωραία τον Βέλεθ που «διάβασε» τη φάση στο πίσω δοκάρι των γηπεδούχων και ο Ισπανός στόπερ άνοιξε το σκορ. Αυτόματα μπήκαν νέα δεδομένα στο ματς.

Εκατέρωθεν αλλαγές, ο Αρης διαχειρίστηκε το υπέρ του σκορ μέχρι το φινάλε

Πλέον στο παιχνίδι μπήκε και η λέξη «διαχείριση». Μετά το 70′ άρχισαν να γίνονται πολλές εκατέρωθεν κινήσεις, καθώς ο Παναιτωλικός άλλαξε και τους δύο του φορ (Καρέλης, ντεμπούτο Λομόνακο), ο Ρόουζ πέρασε στα στόπερ για τον Αρη και ο Βέλεθ πέρασε στον άξονα, ενώ με τους «κίτρινους» έπαιξε για πρώτη φορά ο Ανσαριφάρντ. Ομως οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους, ως έναν βαθμό ο αγώνας «έσβησε» καθώς έδωσαν χώρο και πρόσεξαν την άμυνά τους και έτσι το 0-1 παρέμεινε.

MVP: Ο Βέλεθ. Οχι μόνο γιατί έβαλε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που χάρισε τη νίκη στον Αρη. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός σαν στόπερ και πάρα πολύ καλός στον άξονα, όπου και πέρασε «6άρι» μετά το 70′.

Στο ύψος του: Ο Μανού Γκαρθία εκτός από «δημιουργός» του 0-1 ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης του Αρη. Όπου μεταξύ άλλων «έφτιαξε» και την πολύ καλή ευκαιρία του Σαβέριο στο φινάλε του πρώτου μισού.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σενγκέλια. Ξεκίνησε καλά και στα πρώτα 10′-15′ λεπτά ήταν πολύ δραστήριος. Με την πάροδο του χρόνου όμως «χάθηκε» ανάμεσα στην άμυνα των φιλοξενουμένων.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος απέβαλε στο 90’+2′ τον Μαυρία για φάουλ του στον Ζαμόρα, όμως από το VAR του ζήτησαν να δει τη φάση και μόλις το έπραξε άλλαξε την απόφασή του και τελικά έδειξε κίτρινη στον μπακ-χαφ των γηπεδούχων.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός έβγαλε διπλάσιες τελικές από τον Αρη (15-8) και μάλλον δικαιούνταν κάποιο γκολ. Ομως ο Αρης και βρήκε δίχτυα και είχε δύο «καθαρές» ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα. Παιχνίδι που μάλλον θα κρίνονταν στο ένα τέρμα, όπως και τελικά έγινε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς, Λιάβας, Χουάνπι (77′ Πέρεζ), Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (Φ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (71′ Λομόνακο), Πέδρο (77′ Καρέλης).
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε (90′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90′ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70′ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (56′ Σαμόρα), Μορόν (89′ Ανσαριφάρντ).

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ