Πήρε βαθμό, είναι από πάνω (2-2)

«Καρδιές»… έσπασαν στην Καισαριανή, όπου Κηφισιά και Παναιτωλικός έμειναν στο 2-2 στο μεγάλο ντέρμπι της ουράς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκόμπελιτς, Βαφέα, Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Τσανάντζια, Σολόα στον άξονα, τους Μπιφουμά, Μενέντζεζ στα άκρα και τον Κρισιούμα πίσω από τον στράικερ Οζέγκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Τσάβες στο τέρμα, τους Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς στα στόπερ, τον Λιάβα δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Τσιγγάρα, Χουάνπι, Φ. Ντουάρτε στον άξονα και τους Λομονάκο, Ζοάο Πέδρο φορ.

Καλύτερη η Κηφισιά, πολλά λάθη και εκνευρισμός από τον Παναιτωλικό και 1-0

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, που ήταν καλύτεροι και μάλιστα απώλεσαν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Με μόνη εξαίρεση τα πρώτα 4-5 λεπτά όπου τα «καναρίνια» έδειξαν πιο δραστήρια, από εκεί και πέρα πήραν τον έλεγχο, κέρδισαν σχεδόν όλες τις δεύτερες μπάλες και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να φανούν απειλητικοί.

Ευρύτερα μέχρι το 20′ ήταν μία σετ αναμέτρηση, χωρίς ιδιαίτερο τέμπο, όπου η Κηφισιά προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από δεξιά με τον Μπιφουμά και ο Παναιτωλικός κάθετα. Τότε όμως καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της, επί του Οζέγκοβιτς από τον Οικονόμου, υπόδειξη που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως έφερε εκνευρισμό στους «κυανοκίτρινους». Ο Σέρβος φορ ευστόχησε στο 23′ για το 1-0 και έκτοτε η Κηφισιά διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο. Ο Παναιτωλικός έκανε εύκολα το λάθος, υπήρχαν συνεχείς φωνές σε κάθε σφύριγμα του ρέφερι Γκορτσίλα και ήταν εμφανής η έλλειψη, από μέρος του, «καθαρού μυαλού».

Οι γηπεδούχοι είχαν και την κατοχή (σ.σ. στα επίπεδα του 55%), «καθάριζαν» τις όποιες επισκέψεις των αντιπάλων τους στα καρέ του Αναγνωστόπουλο που δεν χρειάστηκε να επέμβει και μάλιστα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα «φλέρταραν» δις με το 2-0. Αρχικά στο 45’+1′ με τον Μενέντεζ τον οποίο βρήκε κάθετα ο Οζέγκοβιτς αλλά ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Τσάβες και ύστερα στο 45’+3′ όταν ο Μπιφουμά που είχε πλέον περάσει αριστερά, έκανε μέσα από το «κουτί» και από πλεονεκτική θέση του σουτ αλλά ο Αργεντινός πορτιέρε έδιωξε με υπερένταση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα, ισοφάρισαν, αλλά… ξέχασαν τον Οζέγκοβιτς και 2-1

Στο δεύτερο «μισό» όμως η εικόνα άλλαξε. Τα «καναρίνια» μπήκαν καλύτερα, στο 49′ «φλέρταραν» με την ισοφάριση στη διπλή ευκαιρία των Φ. Ντουάρτε, Λομονάκο, πατούσαν καλύτερα και στο 54′ βρήκαν το γκολ, όταν ο Λιάβας έβγαλε τον Αργεντινό φορ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε το σουτ, όμως ο Ζοάο Πέδρο πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτόματα η αναμέτρηση… ξεκίνησε από την αρχή, αλλά δευτερόλεπτα μετά (56′) οι φιλοξενούμενοι «έκατσαν», ξέχασαν τον Οζέγκοβιτς και εκείνος σε ρυθμό προπόνησης και μετά από σέντρα του Μενέντεζ, έδωσε εκ νέου και με κεφαλιά το προβάδισμα στην Κηφισιά.

Επηρέασε η «απώλεια» του Τσανάτζια, ο Παναιτωλικός απείλησε και έφτασε στο 2-2

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στην τελική ευθεία του αγώνα, όμως από το 52′ υπήρχε μία διαφοροποίηση. Οι γηπεδούχοι «έχασαν» τότε με αναγκαστική αλλαγή τον Τσανάντζια και η απώλεια του Κροάτη χαφ άλλαξε την εικόνα τους. Οι φιλοξενούμενοι «πήραν» τον άξονα, με τις αλλαγές που άρχισαν να κάνουν έγιναν φουλ επιθετικοί (μετά το 77′ έπαιζαν μαζί Ζοάο Πέδρο, Καρέλης, Σενγκέλια), ενώ ήταν πλέον η σειρά των γηπεδούχων να κάνουν λάθη. Υστερα από ένα τέτοιο ο Ζοάο Πέδρο «άγγιξε» το 2-2 στο 76′ αλλά ο Αναγνωστόπουλος τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 78′ με τον Μλάντεν σε στατικό και ύστερα από «παλικαρίσια» ασίστ του Τορεχόν.
Από εκεί και πέρα όλα κρέμονταν από μία κλωστή, καθώς και οι δύο ομάδες «έψαξαν» τη νίκη. Ο Καρέλης απείλησε για τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι βρήκαν αρκετά στατικά (σε ένα τέτοιο ο Ζοάο Πέδρο παραλίγο να σκοράρει κατά της ομάδας του αλλά ο Τσάβες απέκρουσε και είναι χαρακτηριστικό πως ο φορ του Παναιτωλικού αγκάλιασε και φίλησε τον πορτιέρε του!) αλλά το 2-2 δεν άλλαξε.

MVP: Ο Οζέγκοβιτς εκτός των δύο γκολ που σημείωσε, έφτιαξε και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μενέντεζ στο 45’+1′.

Στο ύψος του: Ο Ζοάο Πέδρο ήταν ο παίκτης του Παναιτωλικού που έβγαλε την περισσότερη ενέργεια και ο Αναγνωστόπουλος του είπε «όχι» και σε δεύτερο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Χουάνπι. Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να βοηθήσει/οργανώσει τα «καναρίνια».

Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το πέναλτι που καταλογίστηκε κατά τους, από τον Οικονόμου επί του Οζέγκοβιτς. Μάλιστα λίγο αργότερα έπεσαν πάνω στον ρέφερι Γκορτσίλα, ζητώντας πέναλτι επί του Ζοάο Πέδρο.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 2-1 ο Οζέγκοβιτς είναι μόνος του και πήρε… σε ρυθμό προπόνησης της κεφαλιά. Η άμυνα των φιλοξενουμένων «ξέχασε» τον αντίπαλο φορ στην μικρή της περιοχή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Κηφισιά, στο δεύτερο όμως ο Παναιτωλικός ήταν πιο δραστήριος. Ματς με απόλυτη ισορροπία και στους αριθμούς, όπου οι τελικές ήταν 9-9 και η κατοχή 50%-50%.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς, Βαφέας, Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς, Τσανάτζια (52′ Γιόβαντσιτς), Σολόα, Κρισιούμα, Μενέντες (81′ Τετέι), Μπιφουμά (68′ Κλωναρίδης), Οζέγκοβιτς
Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Παρράς, Σπίνος, Κωνσταντακόπουλος, Νίνης, Πρίτσας
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς (77′ Καρέλης), Λιάβας (64′ Μαυρίας), Τορεχόν, Τσιγγάρας (72′ Πέρες), Φρ. Ντουάρτε (72′ Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι, Ζοάο Πέδρο, Λομόνακο (64΄Σενγκέλια)

Πηγή: Gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ