Αδικήθηκε και αδίκησε τον εαυτό του!

Ο Παναιτωλικός αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παρουσίασε καλό πρόσωπο τελικά στάθηκε άτυχος, αλλά στο φινάλε έδειξε σημάδια αποσύνθεσης και έχασε με 4-0 από τον Παναθηναϊκό. Άτυχος όμως με όλη την σημασία της λέξης μιας και το πρώτο γκολ ήρθε δευτερόλεπτο μετά τον τραυματισμό του εξαιρετικού Χαντάκια κι ενώ η άμυνα είχε αποδιοργανωθεί, ενώ υπάρχει και περίπτωση οφσάιντ στο γύρισμα του Βιγιαφάνιες το 2-0 με κόντρα στον Κούσα και παράξενη τροχιά της μπάλας!

Με τον Τσοκάνη να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και τον τιμωρημένο Ρόσα να λείπει από αυτό, ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό στην Λεωφόρο με ένα 4-1-4-1 ώστε να έχει σφιχτό κέντρο και να μπορέσει να ελέγξει την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την δεδομένη πίεση του Παναθηναϊκού.

Άνετη διαχείριση, χαμένο (ξανά) τετ α τετ

Με εξαίρεση την κεφαλιά του Μπεργκ στο 43′, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κυριακίδη, οι Αγρινιώτες δεν είχαν άλλους λόγους να ανησυχήσουν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Με σωστούς αμυντικούς προσανατολισμούς, κατάφεραν να κρατήσουν μακριά κάθε κίνδυνο, γύρισαν αρκετά την μπάλα και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό ούτε να βρει το γρήγορο γκολ, ούτε να… παίξει στο μισό γήπεδο.

Μάλιστα η μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκει στον Παναιτωλικό, αλλά για ακόμη μια φορά φέτος ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ δεν καταλήξει στα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 17′ ο Λόπες βγήκε μόνος απέναντι και λίγο πλάγια από τον Βλαχοδήμο, αλλά το πλασέ που έκανε δεν ήταν εύστοχο και έτσι το 0-1 για τα «καναρίνια» δεν έγινε!

Μεγάλη πίεση και… Κυριακίδης

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στην μάχη τον Βλαχοδήμο κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του κι αμέσως φάνηκε η πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός στην άμυνα του Παναιτωλικού.

Πάντως τόσο στο σουτ του Βλαχοδήμου, όσο κυρίως στα εξαιρετικά πλασέ του Βιγιαφάνιες και του Μπεργκ, ο Κυριακίδης και πάλι φώναξε παρών και δεν άφησε την εστία του να παραβιαστεί. Η… πράσινη επιθετικότητα δημιούργησε θέματα στα μετόπισθεν των Αγρινιωτών αφού με δυσκολία έβγαζαν την μπάλα από το «δικό τους μισό», αλλά κυρίως είχαν πρόβλημα να την κρατήσουν.

Η… ζημιά με Χαντάκια

Ο μεγάλος πονοκέφαλος και όπως εξελίχθηκε το ματς και η ζημιά ήρθε στο 64′ για τον Χάβο και τον Παναιτωλικό, που άλλαξε και τα δεδομένα στην άμυνα. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Μολέδο χτύπησε με το κεφάλι τον Χαντάκια και ο άσος του Παναιτωλικού έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος.

Η αλλαγή ήταν αναγκαστική, ο Μάκος πήγε στο πλευρό του Κούσα αλλά οι ισοροπίες στα μετόπισθεν διαταράχθηκαν. Μέχρι να βρουν τα πατήματά τους και την ηρεμία τους οι κυανοκίτρινοι» στην επόμενη φάση με αρκετή δόση τύχης ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ.

Στην κεφαλιά του Βιγιαφάνιες από θέση οφσάιντ ο Κυριακίδης έκανε την μεγάλη επέμβαση η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και τον Τσοκάνη στρώθηκε στον Μπεργκ που σε κενή εστία σκόραρε. Αμέσως με την σέντρα οι παίκτες του Χάβου έψαξαν την γρήγορη απάντηση, αλλά και πάλι ο Λόπες δεν μπόρεσε να σκοράρει αφού αυτή την φορά ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν παρών στο πλασέ που έκανε.

Σημάδια διάλυσης

Το παιχνίδι ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στο 80′ όταν από λάθος του Κούσα, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ σούταρε βρήκε ξανά στο πόδι αμυντικού του Παναιτωλικού και κρέμασε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κυριακίδη. 2-0 και… τέλος. Απλά στο 89′ ο Λουντ και στο 92′ ο Μπεργκ (μερίδιο ευθύνης κι από Κυριακίδη) διαμόρφωσαν το τελικό 4-0 που έκανε… βαριά την ήττα και χάλασε όλη την εικόνα.

Πλέον στον Παναιτωλικό κρατούν όποιες καλές στιγμές, πρέπει να δουν τι γίνεται με τον τραυματία Χαντάκια και να προετοιμαστούν για το δύσκολο Κυριακάτικο ματς με τον Πλατανιά στο Αγρίνιο.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ρέις (37΄ Κουρμπέλης), Μπεργκ, Ζέκα, Κλωναρίδης (46΄Π. Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες , Χουλτ, Μολέδο, Εμποκού (77΄Λουντ), Κουλιμπαλί
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (72΄ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Μύγας, Ρότσα (79′ Παπαδόπουλος), Λόπες, Χαντάκιας (66′ Κουτρουμάνος)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ