Από “κακός δαίμονας” έγινε “πελάτισσα”

Οι αναμετρήσεις Παναιτωλικού – ΑΕΚ τόσο στο Αγρίνιο όσο και εκτός έδρας, είχαν πάντα νικήτρια την «Ένωση» σε όλες τις διοργανώσεις. Τόσο στην παλιά Α’ Εθνική τη δεκαετία του ’70, όσο και στο κύπελλο. Το ίδιο έγινε και σε επίπεδο Super League Τον Νοέμβριο του 2011 η ΑΕΚ κέρδισε στο «κλουβί» 0-2 (με βασικό σ’ εκείνο το ματς τον Τραϊανό Δέλλα) και 1-0 στον β’ γύρο. Επιστρέφοντας από την περιπέτειά της σε Γ’ και Β’ Εθνική, κέρδισε τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ τον Νοέμβριο του 2015 με σκορ 2-0.

Στις 20 Μαρτίου 2016 το εντυπωσιακό σερί σταμάτησε. Ο Μάρκος Πάουλο με γκολ στο 94’ χάρισε την πρώτη νίκη στο Παναιτωλικό στην ιστορία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ. Μάλιστα στο επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων τα καναρίνια πήραν και τον πρώτο τους βαθμό εκτός έδρας (0-0 στο ΟΑΚΑ), στο ματς της 1ης αγωνιστικής που αναβλήθηκε και έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2017. Λίγες μέρες μετά (18 Ιανουαρίου) έγινε ο αγώνας του β’ γύρου στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός νίκησε 3-2.

Η περσινή αναμέτρηση στο Αγρίνιο και η βαριά ήττα με 4-1, αποδείχτηκε παρένθεση. Χθες ο Παναιτωλικός την κέρδισε για τρίτη φορά σε διάστημα 20 μηνών! Και η ΑΕΚ που ήταν για δεκαετίες «κακός δαίμονας», έγινε σ’ αυτό το 20μηνο η καλύτερη (μεταξύ των μεγάλων ομάδων) πελάτισσα του Τίτορμου…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ