Καλές οι εντυπώσεις, αλλά το γκολ μετράει!

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος από την Ξάνθη αλλά τι να το κάνεις; Πέταξε μέσα στα… Πηγάδια ένα σωρό ευκαιρίες, δέχτηκε δύο «κρύα» γκολ και γυρίζει στο Αγρίνιο με την ήττα (2-0) στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου. Για άλλη μια φορά τα «καναρίνια» είχαν την κατοχή, γύρισαν καλά την μπάλα, δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν το πέτυχαν. «Έδειξαν» ξανά το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα για να μην πηγαίνουν στράφι προσπάθειες όπως αυτές σε Τούμπα και Ξάνθη.

Με δεδομένο ότι υπάρχει το δύσκολο ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο, ο Μάκης Χάβος προτίμησε την λύση του rotation αφού μόλις 4 από τους βασικούς της Τούμπας διατήρησε στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς στα Πηγάδια. Συγκεκριμένα τους Κλέσιο, Πάουλο, Ρόσα, Μιχάι (επιβράβευση για την εικόνα με τον ΠΑΟΚ), ενώ μεταξύ άλλων φανέλα βασικού πήρε ο νεαρός Παράς (εξαιρετική εμφάνιση), αλλά και ο Τσέναμο που «γύρισε» ξανά κάτω από την εστία.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο 15λεπτο ήταν κυρίαρχος αφού γύρισε σωστά την μπάλα. Εν συνεχεία η Ξάνθη ανέβηκε αλλά και πάλι τα «καναρίνια» είχαν τις φάσεις, την μεγαλύτερη με την κεφαλιά του Ροντρίγκες και ένα γκολ του Μαρκόφσκι που ακυρώθηκε.

Τελικά κόντρα στην ροή του ματς οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ με τον Κάστρο, καθώς κέρδισε στην εναέρια μονομαχία τον Ροντρίγκες. Το γκολ είναι μια χαρακτηριστική στιγμή της… διαφοράς που θα κάνει η παρουσία του έμπειρου Βαγγέλη Μόρα στα ματς και το ύψος που θα δίνει στην «κυανοκίτρινη» άμυνα.

Παρά το γκολ που δέχτηκε ο Παναιτωλικός δεν πανικοβλήθηκε, ήταν ξανά καλύτερος και προσπάθησε κυρίως με επιθετικό εκφραστή τον Μαρκόφσκι να βρει το γκολ πριν την λήξη του ημιχρόνου, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Στην επανάληψη μια από τα ίδια… Ο Παναιτωλικός έπαιξε όπως η γάτα με το ποντίκι την Ξάνθη, όμως και πάλι πλήρωσε το πρόβλημα στο να στείλει ένας παίκτης του εύκολα την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Μάσουρεκ τα έχασε στο διάστημα της πίεσης, ο Τρίαδης στην αντεπίθεση των γηπεδούχων ήταν εύστοχος και κάπως έτσι κόντρα στην ροή του αγώνα, διαμορφώθηκαν οι συνθήκες νίκης για τους «ακρίτες».

Η μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί η ομάδα του Χάβου στο ματς χάθηκε πάλι με τον Μάσουρεκ και την εξαιρετική επέμβαση του Ζίφκοβιτς και κάπου εκεί το μυαλό πήγε στον Παναθηναϊκό και η συντήρηση ήταν φανερή.

Πλέον ο Παναιτωλικός έχει στα επόμενα δύο ματς του ομίλου να αντιμετωπίσει ομάδες από την Football League. Tον Πανσερραϊκό (κέρδισε 2-0 τον Εργοτέλη) στο Αγρίνιο και τους Κρητικούς στο Ηράκλειο.

Αν και την έχει… πατήσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από συλλόγους μικρότερης κατηγορίας, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως μοναδικό ζητούμενο είναι το «εξάποντο» της πρόκρισης. Άλλωστε το φετινό «γεμάτο» ρόστερ των «κυανοκίτρινων» είναι ικανό να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά, Καμαρά, Μεχία (58′ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Τριάδης (82΄ Κίκε), Ρότσε, Κάστρο (70′ Μπρίτο)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Κλέσιο (70΄Χαντάκιας), Ροντρίγκες, Μιχάι, Τσοκάνης, Μπράβο, Μάσουρεκ, Πάουλο (61′ Ρότσα), Ρόσα (65′ Βασιλούδης), Παράς, Μαρκόφσκι

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ