Πού θα πάτε με τον Μύγα, ρε;

Για τα πιτσιρίκια του Παναιτωλικού που γνωρίσαμε όταν έγιναν επαγγελματίες και πολύ περισσότερο όταν άρχισαν να παίζουν στην πρώτη ομάδα έχουμε ξαναγράψει. Όπως επίσης για την ευτυχή συγκυρία να έχουν παίξει φέτος περισσότερα από κάθε άλλη φορά σε επίσημους αγώνες. Με τον Παναιτωλικό να κατατάσσεται τέταρτος ανάμεσα στις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας στον αγωνιστικό χρόνο που έδωσαν σε παίκτες που βγήκαν από τις Ακαδημίες τους. Αφήνοντας πίσω του πολλές ομάδες που (χωρίς να το ψάξουμε ιδιαίτερα) θεωρούσαμε ότι δούλευαν πολύ καλά στον τομέα αυτό.

Είναι ότι καλύτερο άφησε η αγωνιστική σεζόν πίσω της στην ομάδα του Αγρινίου. Σημαντικότερο -ίσως- κι από μια ενδεχόμενη ψηλότερη βαθμολογική θέση. Και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για «φωτοβολίδα». Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στα Τμήματα Υποδομής. Υπάρχει συνέχεια, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ήδη κάποια παιδιά παίρνουν μέρος στα φιλικά που δίνει ο Παναιτωλικός πριν αρχίσει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μαλής (19 χρονών), Μιχάι (17), Τασιούλης (17), Βακράκος (18)…

Είναι η ώρα της δικαίωσης. Οι καρποί της επίμονης προσπάθειας που γίνεται χρόνια τώρα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με την καθημερινή εκπαίδευση παικτών που καλούνται να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους περιμένοντας την ευκαιρία.

Την ώρα που οι συνήθεις… γκρινιάρηδες κατακεραύνωναν τους πάντες για την αδυναμία τους «να βγάλει ο Παναιτωλικός δικούς του παίκτες», κάποιοι στο Emileon έχυναν ιδρώτα για να κάνουν πράξη αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Όταν οι ίδιοι γκρινιάρηδες προέτρεπαν τους υπεύθυνους (παράγοντες, προπονητές) του Παναιτωλικού να ακολουθήσουν συγκεκριμένα παραδείγματα άλλων ομάδων. Αλλά ταυτόχρονα, αντί να στηρίξουν αυτό που απαιτούσαν,  «τα έχωναν» άγρια π.χ. στον Μύγα όταν κάποιος προπονητής τολμούσε να του δώσει την ευκαιρία να παίξει λίγα λεπτά στην πρώτη ομάδα. Η φράση που εκστόμιζαν αρκετοί στο γήπεδο, «πού θα πάτε με τον Μύγα, ρε;» θα μείνει στην ιστορία!

Τώρα που ο Μύγας έγινε βασικός στον Παναιτωλικό, στην Εθνική Ελπίδων και προσεγγίζεται μεταγραφικά από μεγάλες ομάδες, ο Χαντάκιας με τον Βασιλούδη πήραν σημαντικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στην ενδεκάδα, άλλοι παίκτες ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το δρόμο τους και ο Παναιτωλικός κατατάσσεται στις πρώτες ομάδες που αξιοποιούν τις Ακαδημίες τους, οι γκρινιάρηδες τί έχουν να πουν; Τίποτα. Κάτι άλλο θα βρουν να γκρινιάζουν…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ