Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση!

Με τον ΟΦΗ και την Ξάνθη δεν το πλήρωσε. Με την Λαμία το πλήρωσε και με τον παραπάνω. Το ίδιο και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναιτωλικός ξανά μετά την συμπλήρωση 60-65 λεπτών αγώνα… έσβησε στο γήπεδο κι έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να φύγει νικητής από το Αγρίνιο (0-1) στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων στο Κύπελλο Ελλάδος.

Έτσι όπως τα έχει… καταφέρει ο Παναιτωλικός στο πρωτάθλημα, μοιραία το Κύπελλο την δεδομένη χρονική στιγμή περνάει σε δεύτερη μοίρα. Το Σαββατιάτικο ματς με τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο είναι… πρόωρος τελικός καθώς κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης και των τριών βαθμών θα είναι απαρχή αρνητικών εξελίξεων. Πάνω σε αυτή την λογική, ο Δέλλας προτίμησε κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων στο Κύπελλο, να ξεκουράσει βασικούς παίκτες για να τους έχει… φρέσκους στην κομβική αναμέτρηση με τους Βοιωτούς.

Έτσι κόντρα στο «τριφύλλι», που επίσης είχε πολλές αλλαγές έδωσε χρόνο συμμετοχές σε παίκτες που ως τώρα είτε έμεναν εκτός ενδεκάδας, είτε κι εκτός αποστολής. Παράλληλα ξεκίνησε και βασικούς τους Λουσέρο και Καμαρά που ενσωματώθηκαν τελευταίοι στο ρόστερ κι έχουν ανάγκη από παιχνίδια και χρόνο συμμετοχής. Όπως συνήθως συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές κάποιοι αρπάζουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και κάποιοι άλλοι… πέρασαν και δεν ακούμπησαν!

Με μια ενδεκάδα που λογικά μόνο στο Κύπελλο θα ξαναδούμε, ο Τίτορμος στο πρώτο μέρος έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, τη μία ο Πάουλο και την άλλη ο Καμαρά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα παρότι βρέθηκαν σε εξαιρετικά καλές θέσεις.

Γενικά οι Αγρινιώτες με καλές συνδυασμένες ενέργειες έφτασαν συχνά στην περιοχή του Κότσαρη, αλλά εκεί δεν… ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα, κάτι που δυστυχώς έχουμε δει πολλές φορές και στα πέντα ματς πρωταθλήματος. Από την άλλη, αμυντικά ο Παναιτωλικός δεν κινδύνεψε από τον Παναθηναϊκό, που την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου την ξόδεψε!

Ο Μάρκος Πάουλο υπέπεσε σε ένα ακόμη πέναλτι, από τα αρκετά που έχει στο… παθητικό του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Αυτή τη φορά η γκάφα του ήταν… ολκής. Σε μια εύκολη φάση που είχε την κατοχή μπάλας, του έφυγε το κοντρόλ και κλώτσησε τον Βέργο που απλά τον παρακολουθούσε. Ευτυχώς για τον ίδιο και τον Παναιτωλικό, ο Γιαννακόπουλος στο ντεμπούτο του, απέκρουσε την εκτέλεση του Στάικου!

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ και χωρίς οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να… ρευστοποιήσουν την αγωνιστική τους ανωτερότητα. Αλλά και χωρίς να δει την 2η κίτρινη και κόκκινη κάρτα ο Αποστολάκης, που έκανε χέρι στο 45′ αλλά ο Σκουλάς προτίμησε να λήξει το ημίχρονο, προσθέτοντας κι αυτός μια λάθος απόφαση εις βάρος του Παναιτωλικού, στις πολλές του 2ου επόπτη Χατζηνάκου που είχε… μόνιμα σηκωμένη την σημαία υποδεικνύοντας 3 ανύπαρκτα οφσάιντ.

Στην επανάληψη, το ίδιο μοτίβο. Οι παίκτες του Δέλλα να έχουν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους αλλά χωρίς ουσιαστική στιγμή μπροστά στον Κότσαρη. Αντίθετα στο 61′ ο Παναιτωλικός στάθηκε τυχερός αφού το πλασέ του Καμπετσή πέρασε λίγο μακριά από την εστία του Γιαννακόπουλου. Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, στο τελευταίο 20λεπτο… έριξε στην μάχη και τον Βλαντ Μοράρ, ο οποίος δεν έπαιξε στο «κουτί», αλλά πλάγια. Προφανώς μια εικόνα από τα… προσεχώς καθώς το πιθανότερο είναι κόντρα στον Λεβαδειακό στην ενδεκάδα να βρεθούν και ο Καμαρά και ο Ρουμάνος.

Πάντως όσο περνούσε η ώρα ξανά ο Παναιτωλικός βρέθηκε… 2-3 ταχύτητες κάτω. Κάτι που βλέπουμε συνεχώς και στα ματς της Σούπερ Λίγκας. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη… Οι παίκτες έκαναν εύκολα λάθη, δεν είχαν τρεξίματα και έδωσαν δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να φανεί πιο απειλητικός. Ουσιαστικά όλο το τελευταίο 15λεπτο… πέρασε στο μισό γήπεδο και προς την εστία του Γιαννακόπουλου κι έτσι πήγε και στράφι η αλλαγή του Μοράρ.

Όπως συνέβη και με τον ΟΦΗ, όπως συνέβη και με την Λαμία το γκολ… φάνηκε ότι έρχεται από μακριά. Αυτό κι έγινε. Στο 82′ από σέντρα του Αποστολάκη, ο Μακέντα απέναντι από τον κίπερ του Παναιτωλικού δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σκοράρει. Μάλιστα αν δεν ήταν στο φινάλε ο Γιαννακόπουλος η «πράσινη» νίκη θα ήταν πιο ευρεία.

Όπως κι αν έχει ο Παναιτωλικός δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί άλλο στο Κύπελλο. Το ίδιο θα ίσχυε κι αν κέρδιζε. Είναι με την πλάτη στον τοίχο στο πρωτάθλημα και ήδη το… κουμπί έστριψε ενόψει Λεβαδειακού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιαννακόπουλος, Μαλής, Λιάβας (65′ Μπελεβώνης), Άργκους, Ρότσα (79′ Τσιγγάρας), Πάουλο, Λουσέρο, Μανά, Ουίλιαν (72′ Μοράρ), Ντίας, Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Δώνης), Καμπετσής (68′ Μακέντα), Βέργος (74′ Εμμανουηλίδης)

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ