Φαντάσματα και… ντροπή!

Ντροπή και μόνο. Ο Παναιτωλικός στο 2ο ημίχρονο παρουσίασε ένα… φάντασμα μέσα στο γήπεδο κι έδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα που έκανε καθυστερήσεις από το πρώτο λεπτό να πάρει βαθμό. Τα «καναρίνια» έβγαλαν ένα βατό πρόγραμμα με μόλις ένα πόντο και πλέον είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό!

Mετά τις δύο σερί ήττες από τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο και την Κέρκυρα στο «νησί των Φαιάκων», ο Παναιτωλικός δεν είχε περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Με ενδεκάδα ανάγκης αφού οι πολλές απουσίες έκαναν τον Χάβο να παίξει με… υπηρεσιακό αριστερό μπακ τον Κλέσιο, δεξιά τον Μύγα σε ρηχά νερά, αλλά και με πάθος οι παίκτες του Τίτορμου μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και με το «καλησπέρα» επιβλήθηκαν σε ρυθμό του Απόλλωνα.

Είχαν την κατοχή, είχαν την διάθεση, αλλά όχι τις φάσεις αφού στα καρέ του Τσόβιτς πάντα κάτι έλλειπε για να γίνει τελική. Από την άλλη ο Απόλλωνας από την αρχή του αγώνα έβαλε… πούλμαν στα μετόπισθεν και με συμπεριφορά μικρής ομάδας έκανε συνεχώς καθυστερήσεις με… κύριο εκφραστή τον τερματοφύλακά του. Το γκολ ήταν αυτό που θα έδινε την λύση απέναντι στον τρόπο που επέλεξε ο αντίπαλος να παίξει. Μπορεί να μην ήταν γρήγορο, αλλά ήρθε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 35′ από το δυνατό πλάγιο του Μύγα (που δεν είχε ιδιαίτερη επιθετική παρουσία ως εκείνο το λεπτό), ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά, οι αμυντικοί του Απόλλωνα μπερδεύτηκαν στο διώξιμο και ο Ντίας δεν έχασε την ευκαιρία. Δυνατό σουτ, η μπάλα στον… ουρανό του Τσόβιτς και 1-0.

Το τέρμα αυτό έδωσε ψυχολογία στους Αγρινιώτες που θα μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς στο πρώτο μέρος, αλλά στο 42′ η διπλή απίθανη ευκαιρία των Μόρα και Ντίας δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Για το 2ο μέρος δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μια ομάδα φάντασμα. Παίκτες χωρίς νεύρο, πάθος και φαντασία. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, απαράδεκτη συμπεριφορά. Τέτοια που έδωσε το δικαίωμα σε ένα σύνολο Β΄εθνικής να ισοφαρίσει και εν συνεχεία όλοι μαζικά οι παίκτες του να πέφτουν στο έδαφος για τον βαθμό. Τον πήραν αφού οι λίγες καλές φάσεις δεν έγιναν γκολ. Ο Παναιτωλικός… κατάφερε κι αυτό!
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Μύγας, Κλέσιο (90′ Ροντρίγκες), Λόπες, Μάρκος Πάουλο (61΄Μπράβο), Μάσουρεκ, Ντίας, Ρόσα (77΄ Μοράρ), Μαρκόφσκι
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος, Χουάρες, Μενδρινός (46΄Ανιέτε), Κονέ, Αλμπάνης, Καστιγιέχος

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ