Όταν δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ… μπόρεσε ο Τσαμούρης!

Ο Παναιτωλικός κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ (2-1) και θα μπορούσε να φύγει από την Τούμπα με βαθμό, αν ο διαιτητής Τσαμούρης δεν… αναλάμβανε δράση όταν οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν.

Πριν καν ο διαιτητής της αναμέτρησης Τσαμούρης σφυρίξει για πρώτη φορά στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο. Τα καλά νέα έφτασαν από το Ολυμπιακό Στάδιο όπου ο Ατρόμητος έριξε… την βόμβα και νίκησε την ΑΕΚ, κόβοντάς της ακόμη περισσότερο δρόμο στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το… μαντάτο αυτό δημιούργησε ένα έξτρα κίνητρο νίκης για τους γηπεδούχους που όπως ήταν αναμενόμενο με το «καλημέρα» της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό πήραν τα ηνία του αγώνα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, είχε την κατοχή της μπάλας και έφερε μεγάλη πίεση στα καρέ του Κυριακίδη, που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών και ιδιαίτερα στην εξ επαφής καρφωτή κεφαλιά του Πέλκα όπου… απογειώθηκε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Γενικά στο πρώτο μέρος, τα «καναρίνια» άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων, είχαν τις λύσεις για να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους και τουλάχιστον αμυντικά ανταποκρίθηκαν. Από εκεί και πέρα επιθετικά ήταν ελάχιστες οι φορές που έφεραν την μπάλα προς την εστία του Πασχαλάκη χωρίς να δημιουργήσουν την υπόνοια κλασσικής ευκαιρίας… Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, ο Παναιτωλικός δεν αιφνιδιάστηκε στην αρχή όπως συνέβη στη Νέα Σμύρνη και το… άγχος μεταφέρθηκε στην πλευρά του ΠΑΟΚ!

Άρχισε το… σπρώξιμο

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στην επανάληψη, με τον Τίτορμο πάντως να προσπαθεί να φέρει την μπάλα και προς το… μισό του ΠΑΟΚ έτσι ώστε οι αμυντικοί να πάρουν ανάσες από την συνεχόμενη πίεση του αντιπάλου. Μανά, Μάζουρεκ και Ουίλιαν προσπάθησαν όσο μπορούσαν με την ποιότητα τους να κρατήσουν τη μπάλα και να κερδίσουν χρόνο.

Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο οι Αγρινιώτες εκτός από τους 11 παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν να αντιμετωπίσουν και τα σφυρίγματα του Τσαμούρη που με κάθε… πιθανό κι απίθανο τρόπο έβαζε τον Παναιτωλικό μέσα στα καρέ του. Σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 65′, ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια στο επιθετικό φάουλ του Πρίγιοβιτς, ο οποίος έσπρωξε τον Μαρινάκη που με τον ώμο πέτυχε αυτογκολ!

Κάπου εκεί το πλάνο των φιλοξενούμενων αποσυντονίστηκε και 2 λεπτά μετά με… μπιλιάρδο κι αρκετή δόσης τύχης ο Άκπομ αφού πήρε την ασίστ από την πλάτη του Κυριακίδη έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Φυσικά η συνέχεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναιτωλικό αφού είχε να ανεβεί έναν… Γολγοθά.

Παρ’ όλα αυτά οι «κυανοκίτρινοι» ήταν αποφασισμένοι να τα βάλουν με όλους και με όλα. Έτσι στο 71′ ο Καμαρά με γκολάρα, το πρώτο του με τον Παναιτωλικό, μείωσε σε 2-1 κι έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να βρουν μια ακόμη φάση για την ζημιά την οποία φοβήθηκε ο Λουτσέσκου και φάνηκε από το γεγονός ότι στο φινάλε έβαλε τον Χατσερίντι, ως τρίτο στότερ στο γήπεδο. Τελικά δεν άλλαξε τίποτα ως το φινάλε και ο Παναιτωλικός μένει με την περηφάνια μιας εξαιρετικής εμφάνισης αλλά και με την πίκρα ότι έφυγε από την Θεσσαλονίκη με… άδεια χέρια.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κίτσιου (84΄Χατσερίντι), Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Σάκχοφ (72′ Μαουρίτσιο), Κάνιας, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (57′ Ακπόμ), Λημνιός, Πρίγιοβιτς
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μαλής, Αργκους (85΄Λιάβας), Τσοκάνης, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (74΄ Ρότσα), Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Καμαρά

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ