Ένας Κύπριος και δύο Αμερικάνοι

Από την ίδρυσή του το μακρινό 1926 τα αφεντικά του Παναιτωλικού ήταν Αιτωλοακαρνάνες. Όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι και στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι ιδιοκτήτες του. Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου αιώνα που ο Χαρδαλιάς έδωσε τις μετοχές του στον Κύπριο Χρήστο Ρούσσο, το φθινόπωρο του 1999.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια, η ομάδα υποβιβάστηκε στη Δ’, η ΠΑΕ διαλύθηκε και ο Παναιτωλικός πέρασε ξανά σε Αγρινιώτικα χέρια. Κυρίως με διοικητικές λύσεις – ανάγκης. Το καλοκαίρι του 2005 ανέλαβε ο Φώτης Κωστούλας, απέκτησε πρωτόγνωρη οικονομική και διοικητική σταθερότητα, έβαλε ψηλούς στόχους και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι…

Ο Κωστούλας έγινε ο μακροβιότερος διοικητικός ηγέτης στα 97 χρόνια της ιστορίας του Παναιτωλικού. Σήμερα με την μεταβίβαση που ενέκρινε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Παναιτωλικός περνάει στην ιδιοκτησία της οικογένειας Καμίνσκι, μέσω της εταιρείας τους «KAM DOKIMI LIMITED» η οποία αγόρασε το 89,995% των μετοχών (το άλλο 10% κατέχει αυτοδίκαια ο Ερασιτέχνης). Οι Αμερικανοί Μάτσιεκ και Μίκαελ Καμίνσκι γίνονται οι πρώτοι ιδιοκτήτες του Παναιτωλικού που δεν είναι Έλληνες.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ