Ήταν Παναιτωλικάρα, πήρε τέλος η κατάρα!

Με δύο… χτυπήματα της κόμτρας και με άψογη αμυντική συμπεριφορά, ο Παναιτωλικός έσπασε… την κατάρα της Αττικής πήρε την πρώτη νίκη σε επίπεδο Α΄εθνικής/ Σούπερ Λίγκας και με το 0-2 επί του Ατρομήτου… φώναξε παρών και για την συνέχεια!

Ήταν φανερό ότι το σχήμα που κινήθηκε σε… ρηχά νερά στην Τούμπα ήθελε επιδιορθώσεις και ο Ματζουράκης ως «παλιά αλεπού στο κουρμπέτι» τις έκανε. Ο Κλέσιο που όσο έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή του… αιώνα στο Περιστέρι πήρε φανέλα βασικού, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ροντρίγκες ο οποίος έγινε παρτενέρ του Κούσα στο κέντρο της άμυνας αντί του Χαντάκια.

Από κει και πέρα με την είσοδο του Κλέσιο, ο Τομανέ πέρασε στην κορυφή και στον πάγκο έμεινε ο Μάρκο Μαρκόφσκι. Κι επειδή το ποδόσφαιρο… γράφει από μόνο του όμορφες ιστορίες οι δύο «νέοι» στην ενδεκάδα ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν στην φάση του 0-1. Με… ολίγο από Ουάρντα που έστρωσε σωστά στον Κλέσιο αυτός έκανε σέντρα λουκούμι και… δίκην σέντερ φορ ο Ροντρίγκες με άψογο τελείωμα σκόραρε!

Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο Παναιτωλικός πήρε… ψυχολογία, οι παίκτες πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και με εξαίρεση τα 7-8 λεπτά του πρώτου μέρους, αν και δεν έκαναν άλλη φάση, παράλληλα δεν απειλήθηκαν κιόλας.

Η παρουσία του Ροντρίγκες δεν βοήθησε μόνο επιθετικά τον Παναιτωλικό, αλλά κι αμυντικά αφού ήταν σε… αέρα κι έδαφος απροσπέλατος. Σίγουρος στις μεταβιβάσεις του και έμπαινε με δύναμη σε κάθε φάση. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, όπως ήταν λογικό ανέβασαν στροφές προκειμένου να αναζητήσουν την ισοφάριση. Είχαν την μεγάλη τους στιγμή με τον Λε Ταλέκ, που από ολιγωρία της «κυανοκίτρινης» άμυνας σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Από κει και πέρα οι Αγρινιώτες πρόσεξαν ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και κρατούσαν τους παίκτες του Ατρομήτου μακριά από την εστία του Κυριακίδη, που όταν χρειάστηκε ήταν εκεί.

Όσο η ώρα περνούσε τα «καναρίνια» έβρισκαν χώρο και θα μπορούσαν να… καθαρίσουν το ματς με ένα δεύτερο γκολ αν σε δύο σερί φάσεις στο 68΄και το 70′ ο Ουάρντα ήταν πιο «μυαλωμένος» στην τελική προσπάθεια και δεν είχε απελπιστικά τελειώματα.

Ο Δέλλας στην προσπάθεια να ισοφαρίσει… φόρτωσε κι άλλο την επίθεση του με την προσθήκη και του Δημήτρη Παπαδόπουλου κι από την άλλη οι εντολές του «Ματζού» ήταν ανάλογες όσο αφορά την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του και σε αυτή την λογική εντάσσεται και η είσοδος του Κουτρουμάνου μετά το 80′!

Τελικά στην πίεση το… αντίδοτο ήταν και πάλι ο Κυριακίδης. Αφού ο «Μητσάρας» είπε όχι σε 2 φάσεις στο ίδιο λεπτό, τότε στην αντεπίθεση από μαγική πάσα του Μάκου ο Ουάρντα σκόραρε και… γειά σας! Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη νίκη και επέται συνέχεια!

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ