Ακούστηκε “καμπανάκι”

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ Ηρακλή Μεταξά μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό, στις οποίες αποκάλυψε ότι δύο παίκτες του αφού νόσησαν από κορωνοϊό εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα (ο ένας καρδιολογικό, ο άλλος μάτωνε η μύτη του), είναι σίγουρο ότι πρέπει να προβληματίσουν.

Με δεδομένες τις αναφορές των επιστημόνων ότι εμφανίζονται πολλές περιπτώσεις περικαρδίτιδας ή άλλες επιπλοκές μετά τη νόσηση στον απλό κόσμο, πόσο ποιο προσεκτικοί πρέπει να είναι οι αθλητές κατά την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση.

Ας δούμε το παράδειγμα του Παναιτωλικού (ή του Ατρόμητου) που εμφάνισαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και οι αγώνες τους αναβλήθηκαν. Δεν είναι ότι 10 παίκτες μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά αναστέλλονται οι προπονήσεις όλης της ομάδας (άρα και των υγιών) για 5 μέρες. Άρα μέχρι το Σάββατο η ομάδα δεν μπορεί να προπονηθεί.

Έτσι τη Δευτέρα θα αγωνιστεί με τη Λαμία έχοντας (οι υγιείς παίκτες) του δύο προπονήσεις (ή ο Ατρόμητος την Κυριακή με τον Άρη μία).

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που στον τελευταίο έλεγχο δεν εμφανιστούν 7 κρούσματα που απαιτούνται για την αναβολή και του αγώνα με τη Λαμία; Ο αγώνας θα γίνει με παίκτες που δεν προπονήθηκαν για 5 μέρες και μάλιστα προέρχονται από μια λοίμωξη που επιβαρύνει τόσο πολύ κάθε οργανισμό;

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν συμβεί κάτι; Γιατί ο προπονητής του ΠΑΣ, ουσιαστικά αυτό κατήγγειλε. Ότι ευτυχώς εντοπίστηκε ο παίκτης που παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα και δεν μπήκε να παίξει με τις όποιες συνέπειες θα είχε κάτι τέτοιο.

Το “πάνω απ’ όλα η υγεία” δεν είναι μια απλή ευχή. Με αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ