Αλλαγές που πρέπει να μάθεις

Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς εφαρμόζονται από τη φετινή σεζόν στους αγώνες ποδοσφαίρου. Δείτε μερικές πριν τα βάλετε με τον ρέφερι που τις εφαρμόζει:

 

1) Από την στιγμή που εισέρχεται ο διαιτητής στο γήπεδο ακόμη και με πολιτικά ρούχα, μπορεί να αποβάλει οποιοδήποτε παίχτη ή παράγοντα ο οποίος δεν μπορεί στη συνέχεια να συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

 

2) Οι διατάξεις για το κολάν γίνονται πιο αυστηρές και συγκεκριμένες. Πρέπει όλοι οι παίκτες να φορούν κολάν ίδιο χρώμα με το σορτσάκι ή με την μπορντούρα που έχει στο κάτω μέρος. Όλοι όμως το ίδιο χρώμα.

 

3) Αν κάποιος ποδοσφαιριστής τιμωρηθεί με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα επειδή τραυμάτισε αντίπαλο, τότε ο τραυματίας μπορεί να μην βγει έξω αν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό δεν κρατήσουν πάνω από μισό λεπτό.

 

4) Η σέντρα που γίνεται στην αρχή των ημιχρόνων και μετά από τα γκολ μπορεί να χτυπηθεί και προς τα πίσω.

 

5) Αν στην διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη νικητή, ένας ποδοσφαιριστή καθυστερήσει να το κτυπήσει τότε, χάνει τη σειρά του και το πέναλτι θεωρείτε χαμένο.

 

6) Αν ένας αμυντικός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βρεθεί έξω από γήπεδο, πίσω από το δικό του τέρμα, τότε υπολογίζετε κανονικά σαν να είναι μέσα και καλύπτει για το οφσάιντ μέχρι να απομακρυνθεί η μπάλα.

 

7) Αν ένας παίχτης πρέπει να πάρει κόκκινη αλλά ο διαιτητής αφήσει το πλεονέκτημα, ο παίχτης αυτός δεν μπορεί να επέμβει ξανά στο παιχνίδι. Αν επέμβει είναι έμμεσο φάουλ και φυσικά κόκκινη κάρτα.

 

8) Αν αναπληρωματικός παίχτης ή παράγοντας μπει στο γήπεδο ενώ παίζεται το παιχνίδι και τον χτυπήσει αντίπαλος παίχτης, τότε έχουμε άμεσο φάουλ. Αν τον χτυπήσει μέσα στην δική του μεγάλη περιοχή έχουμε πέναλτι.

 

9) Στην περίπτωση προφανούς ευκαιρίας για γκολ μέσα στην περιοχή μέχρι τώρα είχαμε κόκκινη και πέναλτι. Τώρα αν ο αμυντικός ή ο τερματοφύλακας προσπαθήσει να παίξει την μπάλα και στη προσπάθεια του ανατρέψει τον επιτιθέμενο, τότε έχουμε κίτρινη και πέναλτι και όχι κόκκινη όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Αν όμως κράτησε, τράβηξε ή έσπρωξε τον επιθετικό ή δεν είχε πιθανότητα να παίξει την μπάλα είναι κόκκινη. Επίσης είναι κόκκινη αν το μαρκάρισμα κριθεί αντιαθλητικό.

 

10) Αν παίχτης που κάνει ζέσταμα πίσω από το δικό του τέρμα ή παράγοντας των αμυντικών μπει στο γήπεδο την ώρα που παίζεται η μπάλα και την ακουμπήσει μέσα στην μεγάλη περιοχή είναι πέναλτι. Αν την ακουμπήσει εκτός μεγάλης περιοχής είναι άμεσο φάουλ.

 

11) Αν παίχτης ενώ η μπάλα παίζεται σπρώξει τον διαιτητή είναι άμεσο φάουλ. Αν τον σπρώξει μέσα στην περιοχή του, είναι πέναλτι.

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ