«Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όλοι πρέπει να το κάνουν»

Απαντες, ακόμη και τον εαυτό του, προ των ευθυνών τους έθεσε ο Γιάννης Αναστασίου μετά τη σημερινή ήττα (3-1) που γνώρισε ο Παναιτωλικός από τη Λαμία. «Πετυχαίνουμε γκολ και ξαφνικά φαίνεται ότι σβήνουν οι διακόπτες. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε 97 δευτερόλεπτα, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ, σε μας τουλάχιστον. Ποδόσφαιρο είναι μπορεί να συμβεί, να δεχθείς γκολ. Δεν βγάλαμε αντίδραση και ήταν δύσκολη η διαχείριση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε αλλαγές, να δοκιμάσουμε πράγματα, να δούμε με δύο φορ. Το θέμα είναι ότι μερικές φορές είναι εύκολο να λες “γιατί” αλλά η απάντηση είναι δύσκολη. Έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης και το τι θέλουμε. Είπα στα παιδιά ότι υπάρχει μία λέξη που λέγεται φιλότιμο. Οι Έλληνες μπορούν να την καταλάβουν. Σε ξένη γλώσσα δεν υπάρχει, είναι δύσκολο να την εξηγήσεις. Εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου», είπε αρχικά.

Και συνέχισε. «Ούτε θέλω να ρίξω ευθύνες δεξιά κι αριστερά. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όλοι πρέπει να το κάνουν. Όλοι έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους, όλοι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής. Είναι εύκολο να χτυπάς την πόρτα του γραφείου και να λες “γιατί δεν παίζω”. Δεν έχει σημασία μόνο να παίζεις αλλά να κάνεις και πράγματα που θέλουμε για να κερδίζεις παιχνίδια. Εμείς δείξαμε ότι φοβόμαστε. Σίγουρα ο αντίπαλος θα επιτεθεί, είπαμε ότι πρέπει να σταματήσουμε τις σέντρες, δεδομένου ότι δεν έχουμε ύψος. Και σέντρες έγιναν και δεν είχαμε καθόλου αποφασιστικότητα. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Μετά ρωτήθηκε για τις αποδοκιμασίες του κόσμου. «Λογικό είναι όταν χάνεις εντός έδρας 1-3 από τη Λαμία, έχουν απόλυτο δίκιο. Είναι πράγματα που είναι δύσκολο να βγεις και να τα πεις. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, αυτοί είναι. Το γεγονός ότι τερματίσαμε εκεί που τερματίσαμε, κάναμε κάποια υπέρβαση. Δεν γίνεται να θεωρούν κάποιοι ότι χωρίς προσπάθεια θα κερδίζουμε παιχνίδια. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Το να μην κάνεις σωστή πάσα στα δύο μέτρα, σωστό κοντρόλ, επιλογές είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και θέλησης. Πρέπει να πιεστούμε όλοι για να έχουμε αξιοπρεπή εικόνα. Χτίσαμε κάτι καλό, δεν το παραγράφουμε αλλά πρέπει να το αλλάξουμε».

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν επηρεάζει η διοικητική αβεβαιότητα που επικρατεί. «Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Θα προσπαθήσω στο παιχνίδι να κάνω το καλύτερο δυνατό. Όταν υπάρχει διοικητική αβεβαιότητα δεν είναι εύκολο για τον καθένα. Νομίζω ότι το club προσπαθεί να είναι κοντά. Να στηρίξουν όλοι να είναι τα πράγματα ομαλά. Πρέπει να κοιτάξουμε να κάνουμε την δουλειά μας όσο πιο καλά γίνεται. Είμαστε επαγγελματίες. Οι συνθήκες της καθημερινότητας είναι αυτές που είναι. Αν κάποιος νιώθει ότι όλο αυτό δεν τον εκφράζει να το πει και να μείνει έξω. Από τη στιγμή που είναι εδώ οφείλει όταν μπαίνει στο γήπεδο να τιμήσει τη φανέλα, να σεβαστεί την ομάδα, τον κόσμο και τον εαυτό του».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ