Αναστασίου: «Nα αλλάξουμε την εικόνα μας» (vid)

Να «σηκώσει κεφάλι» καλείται ο Παναιτωλικός, μετά τη «βαριά» ήττα που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη (5-1). Αυτό τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης. «Δεν είναι μόνο τα δυο γκολ από τα δυο πέναλτι, θεωρώ ότι όλα τα γκολ ήταν ‘δώρα’ σήμερα. Θεωρώ ότι ενω δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο στις προπονήσεις, στα παιχνίδια όταν αρχίζει η πίεση δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Λείπουν κάποιοι παίκτες κομβικοί για την ομάδα, με προσωπικότητα κι αυτήν την στιγμή φαίνονται ότι είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τη λειτουργία της ομάδας. Από την άλλη αυτοί είμαστε προς το παρόν, γιατί δε φαίνεται τις επόμενες μέρες ότι μπορεί να επιστρέψει κάποιος, και σίγουρα φαίνεται ότι πρέπει να μάθουμε να πορευόμαστε με αυτό. Θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, σίγουρα, να γίνουμε πιο αποφασιστικοί, το τονίζουμε, το λέμε, το ζητάμε, αλλά όταν ξεκινάει το παιχνίδι, κατά έναν περίεργο τρόπο, το ξεχνάμε; Δεν το βγάζουμε; Σίγουρα είναι διαφορετική η προπόνηση από τα παιχνίδια. Οσο για τα μπακ, σίγουρα επιθετικά δεν πήραμε πολλά πράγματα, ούτε κι αμυντικά, αλλά αριστερά έχουμε ήδη δυο μπακ εκτός προπονήσεων και παιχνιδιών τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε δεν έχουμε πολλές επιλογές εκεί. Δεξιά, δεν έχουμε δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα και γενικά κάνουμε πολλά λάθη αβίαστα. Θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα γιατί μπορούμε. Αυτή τη στιγμή, όμως, αυτό που έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να διαχειριστούμε είναι η λήψη αποφάσεων όταν υπάρχει πίεση. Εκεί υστερούμε και πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα», είπε αρχικά.

Και μετά ρωτήθηκε για το «βάθος» που υπάρχει στον πάγκο και τον τραυματισμό του Βαρόνε. «Φαίνεται ότι έχει πειραχτεί ο μηνίσκος του Βαρόνε, δεν ξέρω αν έχει πειραχτεί και ο χιαστός, οπότε θα κάνει μαγνητική αύριο και θα ξέρουμε περισσότερα. Σίγουρα λείπουν κάποιοι κομβικοί παίκτες, αλλά στο παιχνίδι μέχρι το 20′, δημιουργήσαμε 3-4 καλές προϋποθέσεις/ευκαιρίες απέναντι στην ομάδα του Αρη. Το πρόβλημά μας είναι ότι κάνουμε ένα λάθος, το οποίο είναι αβίαστο, κι αυτό μας κοστίζει καθώς δεν έχουμε τους παίκτες με την προσωπικότητα να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Αυτό φαίνεται από τις επιλογές και τις αποφάσεις μας. Αυτοί είμαστε όσοι έχουμε μείνει, γενικά τις επόμενες ημέρες θα είμαστε με αυτό το γκρουπ. Αυτό που τόνισα και μέσα στα αποδυτήρια είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας».


Για τα λάθη και τις αδυναμίες της ομάδας σχολίασε ότι «όταν δέχεσαι τέτοια εύκολα γκολ, σίγουρα υπάρχουν αδυναμίες. Τα λάθη πολλές φορές γίνονται κι από τους έμπειρους παίκτες μας, κάτι που δε βοηθάει και τους μικρότερούς μας παίκτες». Κλείνοντας έκανε και ένα σχόλιο για την αποχώρηση/μεταγραφή του Ζεστέντ. «Είχε μια πρόταση εδώ και δέκα μέρες. Επέμενε, ήθελε να φύγει, κι από την στιγμή που ο παίκτης σκεφτόταν τη μεταγραφή του στο Ιράν (σ.σ. στην Εστεγκάλ), είναι πολύ δύσκολο να τον διατηρήσεις στην ομάδα χωρίς να έχει το μυαλό του σε αυτή».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ