«Αντιδημοκρατική η ΕΠΟ, ποτέ δεν είπα στον Παπαϊωάννου ότι θα τον ψηφίσω»

«Μύδρους » κατά της ΕΠΟ αλλά και του Πανουργιά Παπαϊωάννου εξαπέλυσε μέσω του Libero ο Φώτης Κωστούλας, για το δεύτερο με αφορμή τα όσα είπε μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Super League όπου άφησε αιχμές ότι ορισμένοι αθέτησαν την υπόσχεσή τους να τον ψηφίσουν.

Για την Ομοσπονδία ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού στάθηκε στο θέμα του αρχιδιαιτητή, όχι μόνο γιατί δεν λαμβάνει υπ’ όψιν την πρόσφατη απόφαση της λίγκας για παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά για την εν γένει στάση της στο ζήτημα και επειδή δεν ενημερώνει, όπως τονίζει, τις ομάδες για τις ενέργειες που κάνει. «Πριν από δύο χρόνια ο Κλάτενμπεργκ η ΕΠΟ συζήτησε μόνο με τους 4 ‘μεγάλους’ κι εμείς οι υπόλοιποι το θεωρήσαμε άδικο, μας υποτίμησαν. Αυτή τη στιγμή έρχεται μια άλλη πρόταση για να φύγει ο Κλάτενμπεργκ και μας ρωτούν όλους. Και εμείς είχαμε παράπονα από πολλές διαιτησίες, τις αναδείξαμε και στο κοινό, και οι άλλες ομάδες, αλλά εγώ βλέπω και έβλεπα μια βελτίωση στη διαιτησία και πήγαινε στο σωστό δρόμο, δεν μπορώ να πω ότι είναι ο καλύτερος, αλλά έβλεπα μια βελτίωση», σχολίασε αρχικά.

«Είναι άδικο η ΕΠΟ να μας λέει τι θα κάνουμε, σε εμάς που βάζουμε εκατομμύρια»

Και συνέχισε. «Ξαφνικά μας ζητούν να φύγει, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι χειρότερος δεν μπορεί να γίνει, καλύτερος μπορεί να γίνει μέσα απ’ τα παιχνίδια και την τριβή. Πίστευα ότι μπορούσε να κάνει μια καλύτερη δουλειά, τώρα θέλουν να έρθει ένας άλλος, που δεν τον ξέρει κανείς, τουλάχιστον δεν μας το είχαν πει εξ αρχής, δεν είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στον Κλάτενμπεργκ και σε κάποιον άλλον, είχαμε να επιλέξουμε πρώτα ‘όχι στον Κλάτενμπεργκ’ και ‘μετά θα σας πούμε εμείς ποιος θα τον διαδεχθεί’. Δεν το θεωρώ σωστό, το θεωρώ πολύ άδικο και πολύ αντιδημοκρατικό από την ΕΠΟ να έρχεται να μας λέει ‘αυτός θα σας παίξει’ σε εμάς που βάζουμε εκατομμύρια, στη Λίγκα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι πολλά τα χρόνια που ‘καταπίνουμε’ πάρα πολλά, οπότε λέμε ας συνεχίσει αυτός που τον ξέρουμε για άλλα δύο χρόνια. Αυτό ήταν το σκεπτικό μας, χωρίς ίσως να είναι το καλύτερο, αλλά δεν είχαμε και άλλη επιλογή, δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή, να τη μελετήσουμε και να αποφασίσουμε».

poster

Στη συνέχεια είπε πως «θεωρώ ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας αρχιδιαιτητής είναι να βρει τα άτομα και να εξελίξει που θα κάνουν το ποδόσφαιρο καλύτερο. Τουλάχιστον είχε μια επίβλεψη, είχε μια ουδετερότητα, έστω, αλλά χωρίς επόμενο, πού πάμε; Ηταν μια αντίδραση από πλευράς μας, πως δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Άσχετα αν μέχρι τώρα η δουλειά του ήταν μέτρια, και μάλιστα στείλαμε και επιστολή για μια κακή διαιτησία και μας απάντησε άμεσα. Βέβαια μετά έβαλε τον ίδιο ως παρατηρητή και ήταν κάτι που δε μας άρεσε καθόλου».

«Είχαμε πει να κατέβει ο Λυσσάνδρου, από τα σάιτ έμαθα για την υποψηφιότητα Παπαϊωάννου»
Για τις εκλογές στη λίγκα ανέφερε αρχικά ότι «όλοι ήξεραν για την υποψηφιότητα Μαρινάκη, το είχαμε μάθει αρκετές ημέρες πριν, μπορεί και μια εβδομάδα πριν. Είχε κυκλοφορήσει, όλοι το ήξεραν. Ολες οι ομάδες και πολλές μέρες πριν, δεν μπορεί να το ξέρω εγώ που δεν ασχολούμαι και να μην το ξέρουν οι άλλοι που μιλάνε κάθε μέσα συνέχεια στα τηλέφωνα. Εγώ μίλησα με τον κ.Παπαϊωάννου, με ρώτησε τι θα κάνω, του είπα ‘το έκανες αυθαίρετα και αυτό δεν μου άρεσε’, του είπα ‘δεν ξέρω τι θα ψηφίσω, όταν έρθει εκείνη η ώρα, ίσως να μη σε ψηφίσω, ίσως να ψηφίσω λευκό’, αλλά έρχεται και λέει μετά πως αποσύρει την υποψηφιότητα μετά και φαίνεται σα να μας ‘αδειάζει’, και κάπου λέω ‘έλεος’ και είπα ίσως με τον Μαρινάκη να υπάρχει μια μεγαλύτερη σοβαρότητα και όλα αυτά τα λέω γιατί ακούστηκαν αρκετά, το λέω ξεκάθαρα, είχαμε πάρει απόφαση εμείς οι 8 να επιλέξουμε έναν, επιλέξαμε έναν, τον Μηνά (σ.σ. Λυσσάνδρου) και κάποια στιγμή μάθαμε, χωρίς να το ξέρει κανείς από εμάς, από τα ΜΜΕ, ότι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, θα πάει για υποψήφιος και μάλιστα τον ρώτησα στην ΕΠΟ κάποια στιγμή και μου είπε ‘όχι είναι αλήθεια, θα κατέβω, το αποφάσισα μόνος’, και του είπα ‘καλά, δεν είπαμε ότι θα κατεβάσουμε έναν; Είναι σοβαρό αυτό που κάνεις;’».

Μάλιστα τόνισε ότι «δεν ήξερα αν δεσμευόμουν στην αρχική απόφαση μας και έμεινε εκεί η κουβέντα. Κάποια στιγμή πρέπει να βγουν αυτά κι ας έρχεται να λέει ότι πήραμε τον λόγο μας πίσω. Δεν πήραμε κανέναν λόγο πίσω, δεν αποφασίσαμε εμείς οι 8, είπαμε να επιλέξουμε εμείς έναν, όχι να κατεβεί ένας από εμάς. Λίγο πριν απ’ τις εκλογές έμαθα από σάιτ ότι θα κατεβεί ο Παπαϊωάννου, και του λέω ότι δεν το ήξερα, όχι ότι είχα κάτι εναντίον του, αλλά δεν είναι το σωστό. Μια ομάδα όταν συζητά κάτι και προτείνει θέσεις, δε λειτουργεί έτσι, σε αυτές τις θέσεις ψηφίζουμε, όχι να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει».

Για τον ίδιο σχολίασε ότι «έκανα προσπάθειες αρκετές φορές να δώσω την ομάδα, βλέποντας όλη αυτή την τοξικότητα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο μας, παρά το ότι έχουμε τόσους κανονισμούς, υπάρχει μια αναρχία, μια απίστευτη αναρχία, είναι κάτι που δεν αντέχεται, αλλά δεν τα κατάφερα, δεν βρήκα μια καλή λύση».

Κλείνοντας μίλησε και για τα «καναρίνια» πως «ο Παναιτωλικός κράτησε τον ‘κορμό’ της περσινής ομάδας, που θεωρούμε πως έκανε πολύ καλή δουλειά, τόσο οι προπονητές και οι παίκτες, ελπίζουμε με τις προσθήκες που κάναμε, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το βλέπω με τις μεταγραφές που έγιναν από όλες τις ομάδες, να πάμε καλά».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ