Απειλή αναβολής

Η ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών ότι οι ομάδες θα πάρουν χρήματα από τη φορολογία των στοιχηματικών τον Γενάρη του 2023, ίσως τινάξει στον αέρα τα πρωταθλήματα. Στο ποδόσφαιρο η SL2 δήλωσε ήδη αδυναμία, ενώ και στη μεγάλη κατηγορία εκφράζονταν -πριν την ανακοίνωση- πολλές επιφυλάξεις. Στην κλήρωση του πρωταθλήματος το θέμα συζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες (φωτο).

Επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει, αλλά είναι βέβαιο ότι προετοιμάζονται αντιδράσεις. Χωρίς τα χρήματα από το στοίχημα, οι ΠΑΕ δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Είναι έσοδο που περίμεναν απ’ την αρχή του έτους και αν δεν πάρουν (έστω ένα μέρος) ούτε και τώρα, οδηγούνται σε αδιέξοδο, αφού δημιούργησαν χρωστούμενα από την προηγούμενη σεζόν.

Η Λίγκα ζήτησε συνάντηση με τους εμπλεκόμενους εκπρόσωπους της κυβέρνησης (υπουργεία οικονομικών και αθλητισμού) αλλά ραντεβού δεν έχει κλειστεί ακόμα. Αναμένεται να βάλει στο τραπέζι τα δεδομένα που προέκυψαν, σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου που θα κληθεί να πάρει απόφαση.

Κάποιοι προδίκασαν αντιδράσεις βλέποντας ακόμα και αναβολή της πρεμιέρας. Αν αυτό θα γίνει πράξει θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα. Την επόμενη έχουν οριστεί παιχνίδια Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Και μεσολαβεί και η αργία του δεκαπενταύγουστου…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ