Από τη Μπόκα στον πάγκο του Παναιτωλικού…

Από το Λα Μπομπονέρα στο «κλουβί» της Προυσιωτίσσης! Από τη Μπόκα Τζούνιορς στον Παναιτωλικό. Θα περίμενε κανείς να έχει πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι. Και όμως, ο Φεντερίκο Μπράβο κάθεται στον πάγκο του Παναιτωλικού!

Στις έξι πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν ποτέ στην αρχική ενδεκάδα. Έπαιξε 116 λεπτά, όλα ως αλλαγή σε τέσσερα ματς. Με Πανιώνιο (13’), ΠΑΟΚ (24’), Παναθηναϊκό (21’), Πλατανιά (25’).

Παιδί των τμημάτων υποδομής της Μπόκα, ο Μπράβο έπαιξε 36 φορές με τη μεγάλη ομάδα και δόθηκε δανεικός στη Ν. Υόρκη όπου συνεργάστηκε με ονόματα παγκόσμιας κλάσης όπως ο Αντρέα Πίρλο, ο Πατρίκ Βιεϊρά, ο Νταβίντ Βίγια και αγωνίστηκε 23 φορές στο MLS. Στα 23 του ήρθε στο Αγρίνιο τον περασμένο Γενάρη και έκανε 9 εμφανίσεις στην περσινή Super League.

Το Transfermarkt τον κοστολογεί με 630 χιλ. δολάρια και μαζί με τον Λόπες (900), Πάουλο (720), Κυριακίδη (675), Μύγα (675), βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των παικτών του Παναιτωλικού με την ψηλότερη χρηματιστηριακή αξία.

Αλλά αυτό προφανώς δεν είναι το μόνο κριτήριο. Ο Χάβος προτίμησε απ’ την αρχή της σεζόν τον Μπεχαράνο για βασικό. Ο Βολιβιανός τον δικαίωσε απόλυτα, αφού στα περισσότερα παιχνίδια ήταν από τους κορυφαίους. Έτσι ο Μπράβο περιμένει την ευκαιρία, γιατί κανείς δεν αμφιβάλλει για τις δυνατότητες που έχει.

Το παραπάνω αποτελεί δείγμα της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού του Παναιτωλικού τη φετινή σεζόν. Για άλλες ομάδες της κατηγορίας θα ήταν μεγάλη πολυτέλεια να έχουν στον πάγκο τους παίκτες όπως ο Μπράβο, ο Μύγας, ο Μοράρ, ο Μαρκόβσκι. Ακόμα και ο Μάζουρεκ, ο οποίος στα περισσότερα ματς έκανε παρέα στον συμπατριώτης του Μπράβο, στον πάγκο του Παναιτωλικού…

 

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ