Απ’ τον υποβιβασμό στο +1 και τα μπόνους

Το Πειθαρχικό όργανο της Λίγκας δέχτηκε την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης. Απλώς επέβαλε ποινές. Όχι αυτές που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, αλλά από την πρόσφατη κυβερνητική παρέμβαση (τροπολογία Αυγενάκη).

Η Ξάνθη παίζει χωρίς πιστοποιητικό (ανακλήθηκε από την ΕΕΑ), αλλά αντί να υποβιβαστεί τιμωρείται με -5 βαθμούς! Και με άλλους -7 γιατί εμπλέκεται σε συνιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ, κάτι που η σημερινή απόφαση αναγνωρίζει και επίσημα πλέον.

Για όλα αυτά η ουσιαστική της τιμωρία είναι να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία μέσω των Play-out στα οποία έτσι κι αλλιώς θα συμμετείχε. Και της αρκεί να πάρει όσους βαθμούς πάρει και ο Παναιτωλικός στα 7 ματς που μένουν για να καταλήξει στο «ούτε γάτα ούτε ζημιά»…

Τι άλλο αβαντάζ πιθανόν θα έχει, πέραν του βαθμού; Μα την προστασία από εχθρικές διαιτησίες, όπως είχε όλη τη σεζόν (ίσως επειδή ανήκει σε ισχυρή «οικογένεια»). Θυμηθείτε τι έγινε έως τώρα. Πώς αντιμετωπίστηκε η Ξάνθη από τη διαιτησία και πώς ο Παναιτωλικός. Για να καταλάβετε ότι το +1 της ακριτικής ομάδας είναι το μικρότερο από τα πλεονεκτήματα που θα έχει μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Και κάτι ακόμα. Σημαντικό ρόλο στην μονομαχία των δύο θα παίξει και η κλήρωση των Play-out. Σε ποια έδρα θα γίνει η μοναδική μεταξύ τους αναμέτρηση. Ίδωμεν…

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ