Αυγενάκης: Έχουν γίνει πολλά από τον Παναιτωλικό

Μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Παναιτωλικού συναντήθηκαν σήμερα με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο. Ο υφυπουργός στις δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά ότι “έχει γίνει πολλά από τον Παναιτωλικό” στην κατεύθυνση που θέλει να κινηθεί η πολιτεία, ενώ ο Φώτης Κωστούλας τόνισε ” είναι θετικά όλα όσα ακούσαμε και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο”.

Στο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρεται:

Ο κύκλος επαφών του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους επικεφαλής των ΠΑΕ συνεχίστηκε με τους εκπροσώπους  των Παναιτωλικού και Αστέρα Τρίπολης. Ο κ. Αυγενάκης ανάλυσε, αρχικά στον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα και στον πρόεδρο Μάκη Μπελεβώνη και ακολούθως στον πρόεδρο των Αρκάδων, Γιώργο Μποροβήλο, τις δράσεις που σχεδιάζει η Πολιτεία για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας, έπειτα από την προηγηθείσα συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και τις συνεννοήσεις με τις ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA/UEFA, EΠΟ, Λίγκες). Ο Υφυπουργός και οι παράγοντες των ομάδων αναφέρθηκαν και στο VAR με τον κ. Αυγενάκη να επαναλαμβάνει ότι τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία  του τις δύο πρώτες αγωνιστικές πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την ΚΕΔ, την ΕΠΟ και την διεθνή εποπτεύουσα Αρχή, καθώς οι φορολογούμενοι, με χρήματα των οποίων εγκαταστάθηκε το VAR στη χώρα μας, απαιτούν την ορθή εφαρμογή του, η οποία θα βοηθήσει για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση του κ. Αυγενάκη με τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Φ. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ: «Η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό ήταν για μας μια πολύ καλή και μεγάλη έκπληξη. Με χαρά συζητήσαμε  πολλά θέματα τα οποία ο υπουργός και οι συνεργάτες του ετοιμάζουν για το ποδόσφαιρο. Είναι θετικά όλα όσα ακούσαμε και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε πολλά πράγματα και μεγάλες αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι να ακολουθήσουν όλοι και οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του ποδοσφαίρου αυτά τα οποία πάνε να γίνουν. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί, για να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο».

Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Είχα τη χαρά να υποδεχτώ στο γραφείο μου τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός μαζί με τους συνεργάτες του. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Μια συζήτηση που βεβαίως ο κύριος άξονας ήταν τα θέματα της βίας και οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ήδη ως κυβέρνηση, όμως σε αυτή την προσπάθεια  δεν αρκεί μονάχα η Πολιτεία. Βρήκα πόρτες και αυτιά ανοιχτά. Ήδη έχουν γίνει πολλά από τον Παναιτωλικό και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα πολύ πιο στενά. Συζητήσαμε επίσης για το VAR. Ξεκαθάρισα ότι είναι απόλυτα χρήσιμος μηχανισμός που θα βοηθήσει στην αξιοπιστία και στην αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο τα πρώτα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Πρέπει να εξαλείψουμε κάθε πρόβλημα, κάθε δεύτερη και τρίτη σκέψη ώστε να εμπιστευτούμε αυτή την εφαρμογή και ο καθένας με το δικό του τρόπο, να βοηθήσει για ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Συνεχίζουμε τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ και είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας θα ανοίξει ένας άλλος κύκλος, πιο στενής συνεργασίας, όπου θα φέρει πιο ορατά και αισθητά αποτελέσματα για τους παράγοντες, για τους αθλητές, κυρίως όμως, για τους Έλληνες φιλάθλους».

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ