Μέχρι να αρχίσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League το μεσημέρι της Παρασκευής, οι υποψηφιότητες για την προεδρία ήταν δύο και όλοι «μετρούσαν κουκιά». Όλοι έβαζαν τον Παναιτωλικό στη… νεκρή ζώνη, δηλαδή στις ομάδες που θα ψήφιζαν «λευκό».
Η υποψηφιότητα του Παπαϊωάννου αποσύρθηκε και ο Μαρινάκης ήταν ο νικητής. Μια από τις ψήφους που πήρε ήταν εκείνη του Παναιτωλικού. Τα σχόλια πολλά. «Έκπληξη από Κωστούλα» και διάφορα άλλα, τα οποία και ο Κωστούλας και ο Παναιτωλικός τα έχουν βαρεθεί να ακούνε. Είναι αγωνιώδης η προσπάθεια πολλών να τον εντάξουν σε άρματα και συμμαχίες μεγάλων ΠΑΕ, αλλά για περισσότερο από μια δεκαετία, μόνιμα αποτυχαίνουν.
Τι έλεγε ο ίδιος ο Κωστούλας μετά τις χθεσινές εκλογές; Ότι δεν θεωρεί σωστό να υπάρχει ένας υποψήφιος και να μην τον ψηφίζουν οι ομάδες. Θυμίζοντας ότι ο Παναιτωλικός πάντα αυτό έκανε στο παρελθόν.
Ανατρέχοντας (με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα) σε όλες τις ψηφοφορίες που συμμετείχε η ομάδα του Αγρινίου, είναι σαφέστατο πως πάντα έριχνε ψήφο και δεν προτίμησε ποτέ «λευκό» ή «απών». Και ψήφισε υποψήφιους που προτάθηκαν απ’ όλες τις μεγάλες ομάδες.
Σε δύο περιπτώσεις που υπήρχαν δύο υποψήφιοι, επέλεξε τη μία τον προτεινόμενο από τον ΠΑΟΚ και την άλλη τον προτεινόμενο από τον Παναθηναϊκό.
Ας δούμε αναλυτικά πως εξελίχθηκαν οι δέκα αυτές ψηφοφορίες και ποιον επέλεξε ο Παναιτωλικός:
Τον Σεπτέμβριο του 2011 προτείνεται από τον Ολυμπιακό και εκλέγεται πρόεδρος ο (αείμνηστος) Απόστολος Παπουτσάκης με 15 ψήφους. Απουσίασε η Ξάνθη.
Τον Ιούλιο του 2012 εκλέγεται πρόεδρος ο (αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού) Γιάννης Μώραλης με 13 στους 17. «Απών» δήλωσαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ. Απείχαν Ατρόμητος, Δόξα Δράμας.
Τον Ιούλιο του 2014 ο Γενικός Διευθυντής του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης προτείνεται για πρόεδρος της Λίγκας από τον Παναθηναϊκό και εκλέγεται παμψηφεί (18 στα 18). Όπως και αντιπρόεδρος ο Στράτος Σωπήλης που προτάθηκε από τον Ολυμπιακό.
Τον Νοέμβριο του 2014 εκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Μποροβήλος, με 13 στις 18 ψήφους. Κατά ψήφισε ο Παναθηναϊκός, «λευκό» ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Νίκη Βόλου, Λεβαδειακός.
Τον Ιούλιο του 2016 πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Γιώργος Στράτος αντιπρόεδρος της Ξάνθης. Συμμετείχαν 14 ΠΑΕ, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση Κέρκυρα, Βέροια.
Τον Ιούνιο του 2018 εκλέγεται ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μπαταγιάννης. «Παρών» ψήφισε ο ΠΑΟΚ, «λευκό» ΑΕΚ, Απόλλων, Αστέρας, Παναθηναϊκός.
Τον Απρίλιο του 2019 καταγράφεται η πρώτη εκλογική διαδικασία που υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Ο Μηνάς Λυσάνδρου της ΑΕΚ που εκλέγεται με 8 ψήφους και ο Μάκης Γκαγκάτσης του ΠΑΟΚ που βγαίνει δεύτερος με 6 ψήφους. Ο Παναιτωλικός ψήφισε Γκαγκάτση, όπως και οι ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λεβαδειακός, ΠΑΟΚ.
Τον Ιούνιο του 2020 υπάρχουν ξανά δύο υποψήφιοι. Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Λεωνίδας Μπουτσικάρης που εκλέχθηκε με 8 ΠΑΕ υπέρ του. Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία, Βόλος. Ηττημένος ο Αλέξης Κούγιας που τον ψήφισαν πέντε: ΑΕΛ, Ολυμπιακός, Άρης, Πανιώνιος, Ατρόμητος. Ο Αστέρας είχε ψηφίσει «λευκό».
Το περασμένο Οκτώβριο εκλέχθηκε πρόεδρος ομόφωνα ο Γιώργος Μποροβήλος.
Τον διαδέχεται πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχοντας λάβει την ψήφο 9 ΠΑΕ. «Λευκό» ψήφισαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία και ΕΠΟ. «Απών» ο Βόλος.
Συμπέρασμα: Στις 10 εκλογές που συμμετείχε ο Παναιτωλικός πήρε ξεκάθαρη θέση. Χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που ψήφισε υποψήφιο που πρότεινε ο Ολυμπιακός και αυτό κάποιοι εξυπνάκηδες (που απευθύνονται σε όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου) προσπαθούν να το αποδώσουν κάπου. Το έχει ξανακάνει πολλές φορές…