Καταγραφή και ανάλυση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα η κινηματογράφηση των προπονήσεων και των αγώνων των Τμημάτων Υποδομής (Κ19, Κ17, Κ15) για προπονητικούς σκοπούς, με τη χρήση της πλατφόρμας VEO.

Η χρηματοδότηση του δικαιώματος χρήσης της πλατφόρμας VEO θα υλοποιηθεί κεντρικά από τη Super League, προς όφελος όλων των ομάδων, σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης απόδοσης ποσοστού από το στοίχημα.

Η κινηματογράφηση για τεχνικούς/προπονητικούς σκοπούς ή technical filming, όπως αποκαλείται διεθνώς, αποτελεί εδώ και χρόνια μια απαραίτητη διαδικασία, καθώς επιτρέπει στις ομάδες να αξιολογούν τα δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τις προπονήσεις, όσο και από τους αγώνες.

Ένα πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια των προπονητικών επιτελείων όλων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, η πλατφόρμα VEO, θα δίνει τη δυνατότητα για την καταγραφή και ανάλυση των αγώνων και των προπονήσεων τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική αξιολόγηση των αγωνιστικών δεδομένων που θα προκύπτουν από τις προπονήσεις και τους αγώνες των Τμημάτων Υποδομής της Super League (K19, K17, K15).

Οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να διδάσκουν τους εκκολαπτόμενους ποδοσφαιριστές με στοιχεία που θα προκύπτουν μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία που παρέχει η πλατφόρμα VEO.  

Η κάμερα, η οποία δεν χρειάζεται χειρισμό, καθώς λειτουργεί αυτόματα, καταγράφει σε υψηλή ανάλυση κάθε ενέργεια στον αγώνα ή την προπόνηση, χρησιμοποιώντας φακούς υψηλής ευκρίνειας (4Κ).

Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας VEO είναι επιγραμματικά τα εξής:

1/ Καταγραφή και ανάλυση των προπονήσεων των Π.Α.Ε. της Super League για προπονητικούς σκοπούς.

2/ Καταγραφή και ανάλυση των αγώνων υποδομής των Π.Α.Ε. της Super League για προπονητικούς σκοπούς.

3/ Καταγραφή και ανάλυση των προπονήσεων των τμημάτων υποδομής των Π.Α.Ε. της Super League για προπονητικούς σκοπούς

Πηγή: slgr.gr

Σχετικά Άρθρα

Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ